Απόψεις

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Ο μέχρι πρότινος αγαπημένος επιχειρηματίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ φρόντισε να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και να δημιουργήσει νέο πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό.

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση προκάλεσε η είσοδος του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Ρώσος επιχειρηματίας αμαύρωσε διεθνώς την εικόνα της χώρας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης στηλίτευσαν την συμπεριφορά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. 

Έτσι σε έκτακτη σύνοδο που συγκλήθηκε υπό τον πρωθυπουργό σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε η επ’ αορίστου διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας διέταξε προανάκριση σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη ενώ όπως έχουμε επισημάνει ήδη υπάρχει ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σφοδρή ήταν η πίεση που ασκήθηκε και από σύσσωμη την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο θέμα Σαββίδη. Ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι: “ο νόμος πρέπει να επιβληθεί παντού και πως οι σκηνές του γηπέδου της Τούμπας πηγαίνουν το ποδόσφαιρο της χώρας πολλά χρόνια πίσω. Δυστυχώς δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζει” καταλήγει η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να θυμίσουμε ότι η νομοθεσία προβλέπει απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τον συγκεκριμένο δράστη έως και υποβιβασμό της ομάδας του.

Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την ανάγκη εξυγίανσης του ποδοσφαίρου  δήλωσε: «Δεν μπορεί πράγματι να συνεχίζονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου». Τέλος στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι δηλώσεις πολλών βουλευτών τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.

Το σίγουρο είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης με τη συμπεριφορά του κατάφερε να θέσει σε κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, από τη στιγμή μάλιστα που και η FIFA με ανακοίνωση της απειλεί πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από τις ελληνικές αρχές, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου (συλλόγων και εθνικών ομάδων) από τις διοργανώσεις της.

Πλέον μετά και τις χθεσινές εξελίξεις ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει να έχασε και το μοναδικό σύμμαχο που είχε έως τώρα. Τα περιθώρια έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση.  Αναμένεται να δούμε αν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού γίνουν πράξη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button