Γενικά

Φωτιά στην Αχαΐα: «Κάηκαν περισσότερα από 20 σπίτια»

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αχαΐα ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχτεί και σπίτια.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, Γιώργος Ντίνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως “πολλά είναι τα σπίτια που έχουν καταστραφεί”, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του, τα κατεστραμμένα σπίτια, ολοκληρωτικά ή μερικώς, είναι “περισσότερα από 20, αλλά μπορεί να είναι περισσότερα”.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντίνος: “Δυστυχώς έχουμε πολλά σπίτια που έχουν και ολοκληρωτική και μερική καταστροφή. Καταστράφηκαν τεράστιες περιουσίες. Ένα μεγάλο χωριό, η Ζήρια, από εκεί ξεκίνησε η φωτιά, αλλά και το χωριό των Καμαρών και η παραλία του Λαμπιρίου και της Αγκονιάς υπέστησαν τρομερές καταστροφές. Από τις πρώτες ενδείξεις είναι πάνω από είκοσι σπίτια αλλά μπορεί να είναι και πολύ περισσότερα. Δεν μπορώ να έχω εκτίμηση αυτήν τη στιγμή γιατί η φωτιά συνεχώς αναζωπυρώνεται εντός των οικιστικών ιστών των χωριών γιατί έχει περάσει μεν, αλλά είναι χωριά κατάφυτα, με μεγάλη βλάστηση, έχουν πολλά πεύκα γύρω από τους οικισμούς και αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην κατάσβεση” σημείωσε ο κ. Ντίνος.

Σχετικά με τα αίτια της τεράστιας πυρκαγιάς, “με τον πρώτο καπνό έτρεξα εκεί που υπήρξε η πρώτη αναζωπύρωση. Ακριβώς στο σημείο της πυρκαγιάς της προηγούμενης εβδομάδας. Η μικρή αυτή πυρκαγιά σε πολύ μικρό χρόνο εξαπλώθηκε, μάλλον άργησαν και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα να έρθουν και αυτό προκάλεσε την τεράστια καταστροφή στην περιοχή”.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, “η πυρκαγιά στην ίδια περιοχή το 1995 κατέκαιγε 10 μέρες, καταλαβαίνετε για τι περιοχή μιλάμε” και πρόσθεσε “είναι τόσο πυκνή η βλάστηση που είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει”. Όπως είπε ακόμη, “όλο το βράδυ υπάρχει ένας πόλεμος των κατοίκων και των μέσων για να περιοριστούν οι εστίες”.

Πηγή: enikos.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button