Μπάσκετ

“Φτιάχνουμε μια ομάδα που θα είναι σκληρή σαν τον Θεό του πολέμου-Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε ότι χρειαστεί ώστε να βελτιωθούμε”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Yellownews” φιλοξενήθηκε το μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη, Δημήτρης Γιαννάκης.

Αναλυτικά όσα είπε στον Χρήστο Γκάλη:

Αρχικά για το χρονικό διάστημα της διακοπής σχολίασε:

Είναι πάρα πολύ χρήσιμος αυτός ο χρόνος, καλώς ή κακώς με τις υποχρεώσεις που είχαμε μπορούσαμε μόνο να προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα, να κάνουμε ότι μπορούμε όσον αφορά την τακτική και να βελτιώσουμε λίγο το ομαδικό μας παιχνίδι με ελάχιστες ατομικές διορθώσεις, οπότε καταλαβαίνεται ότι έχει διαφορά το να κάνει προετοιμασία όλοι μαζί -που δεν μπορέσαμε- οπότε ο χρόνος αυτός μας δίνει μια περίοδο να δουλέψουμε ομαδικά και ατομικά.

Βέβαια δεν είχαμε 3 παίκτες, ο Χρηστίδης επέστρεψε αλλά πάλι δεν έχουμε τους δυο, αυτό έχω να πω όσον αφορά το κομμάτι των δυο αυτών εβδομάδων, έχουμε χρόνο να δουλέψουμε την τεχνική μας και την προσαρμογή μας το παιχνίδι.

Για το ότι όλη αυτή η προετοιμασία γίνεται χωρίς τους Βασιλόπουλο και Αθηναίου:

Είναι δυο παίκτες πολύτιμες για εμάς, είναι Έλληνες και αυτό είναι σημαντικό γιατί καμία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς Έλληνες, είναι πολύ σημαντικοί λοιπόν για εμάς.

Σίγουρα δεν μπορούμε να δουλέψουμε τα πάντα αφού λείπουν αυτά τα δυο παιδιά, αλλά τα πράγματα είναι έτσι και πρέπει πάντα να μάθεις να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες. οι συνθήκες είναι συγκεκριμένες, αυτήν την στιγμή λείπουν δυο παίκτες, αυτήν την στιγμή θα δουλέψεις ώστε τα δυο αυτά παιδιά όταν επιστρέψουν να βρουν καλύτερες συνθήκες.

Αυτό είναι το δεδομένο, δεν είναι ιδανικό αλλά από εκεί και πέρα θα παλέψουμε να προετοιμάσουμε τους υπόλοιπους όσο καλύτερα γίνεται ώστε όταν επιστρέψουν τα παιδιά αυτά να προσαρμοστούν ακόμα καλύτερα.

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα:

Είναι λογικό όταν προσπαθείς να χτίσεις μια απόδοση συγκεκριμένη αυτό που πρέπει να κάνεις εφόσον θέλεις να δώσεις χρόνο στους Έλληνες και τους νέους παίκτες είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή δεν θα έχεις την καλύτερη απόδοση.

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, όπου παίζει ρόλο το ταλέντο, παίζει ρόλο ο χρόνος που έχεις να δουλέψεις, όλα αυτά φτιάχνουν μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσεις, να βρεις με ποιον τρόπο θα είσαι πιο αποτελεσματικός και να προσπαθήσεις στην επίθεση να είσαι όσο πιο αποτελεσματικός γίνεται.

Σίγουρα στην επίθεση ήμασταν αρκετά άστοχοι, δεν είχαμε το χρόνο να δουλέψουμε ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας να πετύχουμε καλύτερο σκορ, αλλά θεωρώ ότι είναι μια κατάσταση την οποία την αντιμετωπίζεις με αυτόν τον τρόπο όσο έχεις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Προσπαθείς να διορθώσεις πράγματα, θέλεις να χτίσεις τους παίκτες.

Για έναν προπονητή είναι το μόνο εύκολο να αφήσει κάποιον να κάτσει έξω, η λύση όμως δεν είναι αυτή, η λύση είναι να αγαπήσεις τα λάθη των παικτών σου και να τους βελτιώσεις.

Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να απαλλαγούν από το άγχος που έχουν να αποδείξουν, γιατί αισθάνονται τα παιδιά ότι πρέπει και θέλουν να αποδείξουν πράγματα.

Από εκεί και πέρα δουλεύουμε με τα παιδιά κάθε μέρα, ξέρουμε ότι κάποιες στιγμές δεν θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, ξέρουμε ότι αυτή η διαδικασία θα φέρει κάποια προβλήματα όμως πρέπει να την περάσεις για να βοηθήσεις τα παιδιά να βελτιωθούν.

Δεν γίνεται να αφήσεις κάποιον έξω για να παίξεις λίγο καλύτερα τώρα και σε 5-6 χρόνια να μην έχεις κάνει τίποτα.

Για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές στο ρόστερ:

Η ομάδα πάντα έχει στο μυαλό της ότι μπορεί κάποιος να μην αντέξει, ότι μπορεί κάποιος να τραυματιστεί.

Εμείς είμαστε από την αρχή της χρονιάς έτοιμοι να αλλάξουμε οτιδήποτε χρειαστεί, μας ενδιαφέρει το καλό της ομάδας, ο Άρης, και ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει απαιτήσεις.

Δεν μπορεί ο καθένας να συμπεριφέρεται με όποιον τρόπο θέλει, ο Άρης είναι Άρης, υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που έχει ο καθένας και πρέπει να τις φέρει εις πέρας, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι εδώ είναι Άρης.

Η ομάδα είναι πάντα έτοιμη για αλλαγές, το θέμα είναι όμως ότι γίνει όμως να έχει ουσία, να αλλάξεις κάτι για να γίνεις καλύτερος, το να αλλάξεις κάτι απλά για να το αλλάξεις μπορεί να σε φέρει και σε πιο δύσκολη θέση.

Για το εάν ο Άρης έχει ανάγκη από έναν έμπειρο οργανωτή:

Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε καλύτερη οργάνωση στο παιχνίδι, ότι και να λέμε όταν παίζεις ένα παιχνίδι με τον κόσμο, με την φασαρία, ιδιαίτερα εντός έδρας ο παίκτης μπορεί να μην ακούει από τον πάγκο, για αυτό μέσα από την προπόνηση οι παίκτες προσπαθούν να μαθαίνουν κάποια πράγματα.

Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες, και τα νέα παιδιά, και τους ξένους να τους βοηθήσουμε να κάνουν καλύτερη διαχείριση του παιχνιδιού.

Θα θέλαμε σίγουρα λίγη περισσότερη εμπειρία, αυτό πιστεύω ότι μας λείπει από τον οργανωτή, θέλουμε έναν παίκτη που όταν έχει 200 σφυγμούς να αποφασίζει σωστά, σίγουρα θα το θέλαμε αλλά δεν είναι εύκολο να το βρούμε υπό αυτές τις συνθήκες.

Για το δύσκολο πρόγραμμα που θα έχει ο Άρης μόλις επιστρέψει από την διακοπή:

Το δύσκολο πρόγραμμα δεν σταματάει, δουλεύουμε και προσπαθούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε 40 λεπτά το κάθε παιχνίδι.

Αυτό θέλουμε να καταλαβαίνουν και οι παίκτες, εδώ είχαμε δει την Φενέρ στον τελικό της Euroleague να έχει γυρίσει το παιχνίδι από τους 20 πόντους με την ΤΣΣΚΑ.

Οπότε ακόμα και αν δεν είσαι καλός πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος να διαχειριστείς το παιχνίδι σωστά και αν το κάνεις αυτό που πρέπει θα είσαι σε κάθε αγώνα έτοιμος να κερδίσεις.

Για τον αγώνα με τον Προμηθέα

Είναι μια ομάδα που έχει δείξει πάρα πολύ καλό πρόσωπο, παίζεις σε κάθε παιχνίδι για να αποδείξει πράγματα, έχει καλά αποτελέσματα μέχρι στιγμής και μια σκληρή έδρα.

Για το εάν ο Άρης θα συνεχίσει να στηρίζεται στην άμυνα:

Η άμυνα όπως είπα και ο κόουτς είναι λεφτά στην τράπεζα, η επίθεση είναι χρηματιστήριο, η επίθεση έχει ρίσκο.

Εάν πας να παίξεις με έναν τρόπο που δεν είσαι ικανός να τον κάνεις καλά θα κάνεις περισσότερα λάθη.

Εμείς θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα χωρίς όμως να ρισκάρουμε.

Για το εάν ο Άρης μπορεί να παίξει “σύγχρονο” μπάσκετ:

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορείς να παίξεις γρήγορα, μπορείς να παίξεις και επιπόλαια.

Ναι, οι ομάδες τρέχουν πιο πολύ, σουτάρουν πιο πολύ, όμως έχουν και 44% περισσότερα λάθη τα τελευταία 7-8 χρόνια.

Εμείς δεν θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Εμάς ο κόσμος και οι άνθρωποι του Άρη μας ζήτησαν μια ομάδα μας ζήτησαν μια ομάδα που θα παλεύει κάθε παιχνίδι, που θα παίζει τόσο σκληρά όσο ο Θεός του πολέμου, εμείς είμαστε εκεί για να παίξουμε σκληρά, να μην αφήνουμε κανέναν να μας βάζει καλάθι στην άμυνα και στην επίθεση να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να βελτιωνόμαστε, πιστέψτε μας αυτό που εμείς θέλουμε είναι να βάζουμε 100 πόντους.

Για το εάν περιμένουμε καλύτερες επιθετικές εμφανίσεις στα επόμενα παιχνίδια:

Έχουμε θετική σκέψη, πιστεύουμε ότι θα αλλάξει αυτό σιγά-σιγά, εμείς είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να βοηθηθεί η ομάδα αυτό θα γίνει.

Εμείς ξέρουμε ότι είναι φυσιολογικό να μην έχουμε μεγάλο σκορ στους αγώνες που είχαμε, εκτός έδρας είναι δύσκολο να έχει μεγάλα σκορ ενώ εντός παίξαμε ενάντια σε ομάδες που τους συμφέρει να παίζουν με μεγάλα σκορ, πιστεύω όμως ότι όσο περνάει ο καιρός θα δείξουμε και αυτή την πλευρά μας.

Για τον Πέτγουει και το ότι είχε δηλώσει πως θέλει να αποσυρθεί;

Όσον αφορά το post αυτό ήταν κάποια στιγμή που αισθάνθηκε ότι δεν είναι καλά και έκανε ένα post με αρνητικά συναισθήματα.

Ο Πέτγουει είναι ένα παιδί με πολύ καλό χαρακτήρα, που βοηθάει προπονητές και συμπαίκτες, έχει πάρα πολύ θετική αύρα, παρόλο που ένιωθε πόνο έδινε το 100%.

Αυτήν την στιγμή ο Μπρεντ θα μας βοηθάει όσο μπορεί, εάν καταφέρει να γίνει καλά -που το ιατρικό επιτελείο καταβάλει μεγάλη προσπάθεια- θα μας βοηθήσει πάρα πολύ.

Εάν ο άνθρωπος δεν μπορεί να συνεχίσει θα δει τι μπορεί να κάνει, αλλά αυτήν την στιγμή δεν έχουμε την ευκολία να πούμε “θα φύγει αυτός θα πάρουμε τον άλλον” προ στιγμήν θέλουμε να βρούμε την λύση από μέσα.

Για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του Κιθ Μπένσον στα τελευταία παιχνίδια:

Ο Μπένσον είναι ένα παιδί που έχει επιθετικό κυρίως χάρισμα, μπαίνει μέσα, σκοράρει, πάει καλά παίζει, εάν δεν του πάει καλά το παιχνίδι πρέπει να βγει για να παίξει κάποιος άλλος.

Αυτό είναι το μπάσκετ, δεν είναι ότι δεν θα παίξει, όταν όμως στο επιθετικό κομμάτι δεν πάει καλά και στην άμυνα έχει προβλήματα πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button