Ποδόσφαιρο

Φριλίγγος: “Όταν βγαίνεις από τη φυσούνα του Βικελίδης σου κόβονται τα πόδια, να μην γίνει βεβιασμένα η επιλογή προπονητή”

Στον Yellow Radio 92,8 και την εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο πρώην γενικός αρχηγός του Άρη, Στάθης Φριλίγγος.

Έχοντας μεγάλη ποδοσφαρική εμπειρία στο κομμάτι της διαχείρισης των αποδυτηρίων, μίλησε για τα όσα πρέπει να κάνει ο Άρης τη δεδομένη χρονική στιγμή, αναφέρθηκε στο θέμα του προπονητή ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πόσο σημαντική είναι η αρωγή του κόσμου των Κιτρινόμαυρων ώστε η ομάδα να κάνει “restart”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Μας λείψατε και φαντάζομαι σας έλειψε και εσάς ο Άρης

“Σίγουρα δεν το κρύβω αυτό, έχω δηλώσει πως με τον Άρη έχω αποκτήσει πλέον τελείως διαφορετική σχέση και αναζητώ ανά πάσα στιγμή να βρίσκομαι κοντά του”.

Έχετε φοβερή πείρα στη διαχείριση αποδυτηρίων. Ο Άρης ξεκίνησε τη χρονιά με πολλά όνειρα, αποκλείστηκε, μετά ήρθε η παραίτηση του προπονητή. Τι χρειάζεται να κάνει μια ομάδα για να βγει νικήτρια σε τέτοιες καταστάσεις;

“Είναι συχνές οι περιπτώσεις αυτές. Αρχικά, χρειάζεται ψυχραιμία αφενός γιατί υπάρχει το ντέρμπι και αφετέρου θα κάτσει στην ομάδα ένας υπηρεσιακός προπονητής που μπορεί να γίνει και μόνιμος. Γίνεται συχνά αυτό, όπως έγινε στην ΑΕΚ με τον Κωστένογλου. Από την εμπειρία μου, έχουν συμβεί πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Το ποδόσφαιρο θέλει πολλά, όπως το ταλέντο αλλά θέλει και τύχη. Έχουν συμβεί περιπτώσεις που ένας προπονητής θεωρείται προσωρινή λύση και τελικά καταφέρνει να δέσει με την ομάδα και να γίνεται μόνιμος. Είναι και φυσιολογικό πολλές φορές.

Η ομάδα δεν πρέπει να χάσει το ηθικό της. Αλλιώς περίμενα βέβαια και εγώ να ξεκινήσει. Ο αποκλεισμός από τη Μόλντε έχει επηρεάσει τον Άρη. Ένας άδικος αποκλεισμός για εμένα. Ο Άρης θα μπορούσε άνετα να το γυρίσει, μπορούσε το σκορ να φτάσει μέχρι και στο 5-0. Η εικόνα της ρεβάνς ήταν για μένα η καλύτερη εικόνα που είδα φέτος στον Άρη. Ένα φανταστικό παιχνίδι, μια πολύ καλή ομάδα αλλά άτυχη σε στιγμές. Θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπεράσει το ψυχολογικό αυτό εμπόδιο ο Άρης.

Μία ήττα έχει και άλλες παρενέργειες εκτός από το αποτέλεσμα. Αυτό τελείωσε και δεν αλλάζει. Ο Άρης συνεχίζει. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή και ο Άρης θέλει τη νίκη για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Βέβαια, δεν κρύβω ότι έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει ξεκινήσει και εκείνη άσχημα. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Έχει μείνει πίσω και θα θέλει και αυτός να νικήσει.

Ο Άρης έχει το προβάδισμα επειδή παίζει στο γήπεδο του. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι γεμάτο με 20 χιλιάδες κόσμο. Να τον προτρέψει για τη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει.

Σαν τον κόσμο του Άρη δεν έχω ξαναδεί. Θα το πω και θα το λέω συνέχεια”.

Με βάση την ποδοσφαιρική σας εμπειρία, ισχύει αυτό που λέμε ότι είναι παιχνίδια που τα κερδίζουν και οι παίχτες; Παιχνίδια που πρέπει να κάνουν ένα κλικ παραπάνω και να τα πάρουν για πολλούς λόγους;

“Οι παίχτες είναι οι μοχλοί που θα κινήσουν τη μηχανή. Στον Άρη, βλέπω κάποιους ξένους παίχτες από τους οποίους περίμενα κάτι παραπάνω φέτος. Ο Ιντέγε, ο Τόνσο, ο Λάρσον, ο Ματίγια. Περίμενα να είχαν κάνει μεγαλύτερη διαφορά γιατί είναι υψηλού επιπέδου, οικονομικού και αγωνιστικού.

Ο Ιντέγε είχε να παίξει ένα χρόνο μπάλα. Ο Τόνσο προέρχεται από τραυματισμό πέρυσι. Ο Λάρσον δεν είναι αυτός που ήξερα”.

Αν ήσασταν στα αποδυτήρια του Άρη, ποια θα ήταν τα σημεία που θα επιστρατεύατε για να ντοπάρετε τους παίχτες του Άρη?

“Θα ξεκινούσα από τους αρχηγούς ως τους υπόλοιπους. Θα τους έλεγε να βάλουμε ένα νέο ξεκίνημα. Σήμερα ξεκινάει το πρωτάθλημα για να ξαναβγούμε στην Ευρώπη. Θα στηριζόμουν αρκετά στους Έλληνες, θα τους έδινα μεγαλύτερη πρωτοβουλία.

Ο Άρης χρειάζεται αυτή τη στιγμή Έλληνες. Έχει στο ρόστερ του τέτοια παιδιά που μπορούν να ντοπάρουν όλους τους υπόλοιπους. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Άρης θα δείξει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο. Η νίκη θα έρθει.

Όσον αφορά τον Τερζή, δεν τον γνωρίζω αλλά ξέρω ότι είναι διαβασμένος. Είναι ματς που όμως οι παίχτες πρέπει να κάνουν τη διαφορά”.

Κεφάλαιο Χαριστέας. Μια αναγνωρισμένη προσωπικότητα. Δεν πρέπει να καεί όμως το χαρτί αυτό του Άρη.

“Δεν το κρύβω ότι ο άνθρωπος αυτός είναι μεγάλο κεφάλαιο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά για τον Άρη. Έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα. Πρέπει να είναι προσεχτικός στις κινήσεις του για να μην καεί. Μια λανθασμένη επιλογή παίχτη ή προπονητή μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Να μην υπάρξει μια βεβιασμένη λύση.

Άρα, λέτε πως για το θέμα του προπονητή, καλύτερα μια πιο αργή απόφαση παρά μια γρήγορη και λανθασμένη?

“Σίγουρα, ο Χαριστέας το ψάχνει. Το θέμα του προπονητή είναι δύσκολο κομμάτι με πολλές παραμέτρους. Καλά κάνει και το ψάχνει για να βρεθεί η κατάλληλη λύση”.

Το “ηφαίστειο” του Βικελίδης είναι μια παράμετρος για την Κυριακή.

“Σοβαρότατη. Δεν κρύβω ότι όποιος αντίπαλος βγαίνει από τη φυσούνα, χάνει αμέσως μεγάλο ποσοστό της δύναμης του από αυτό που αντικρίζει, τον υπέροχο αυτό κόσμο. Βγαίνεις από τη φυσούνα και σου κόβονται τα πόδια. Αυτό είναι μεγάλο προσόν για τον Άρη. Το Χαριλάου είναι ο 12ος και 13ος παίχτης.  Το γεμάτο Χαριλάου χρειάζεται για το restart της ομάδας”.

Ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη

“Ακόμη είναι 3η αγωνιστική. Μην μας πιάνει πανικός. Ψυχραιμία, πίστη στην ομάδα και τους παίχτες. Να μην υπάρχει βιασύνη. Υπάρχει χρόνος”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button