Ποδόσφαιρο

Φοιρός: «Όνειρο μου να δουλέψω στον Άρη – Στόχος μας η ανάδειξη νέων τερματοφυλάκων»

Στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Άγγελος Φοιρός.

Ο γιος του Γιώργου Φοιρού, επιστρέφει στον Άρη για να αναλάβει καθήκοντα προπονητή τερματοφυλάκων για τα τμήματα υποδομής των «κιτρινόμαυρων» και μίλησε για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες, τον ρόλο του Άγγελου Χαριστέα ενώ τόνισε πως είναι αισιόδοξος για την ανάδειξη νέων τερματοφυλάκων από τα «σπλάχνα» του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Η χαρά μου είναι απίστευτη διότι λόγω του πατέρα μου έχω μεγαλώσει μέσα στο Χαριλάου, μέσα στον Άρη. Αν μου λέγατε ποιο είναι το όνειρο μου όλα αυτά τα χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά, αυτό θα σας έλεγα, να δουλέψω στον Άρη, να συνεχίσω την παράδοση, να βγάλουμε τερματοφύλακες και να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά που έχουν όνειρα και ταλέντο.

Κακά τα ψέματα, το Χαριλάου είναι το δεύτερο «σπίτι» σου.

Ακριβώς, το γνωρίζω πολύ καλά, έχω ζήσει εκεί απίστευτες στιγμές μέσω του πατέρα μου βεβαίως. Αγαπώ πολύ τον Άρη, για πολλά χρόνια δεν έχανα ούτε αγώνα, δεν έχω λόγια, η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη.

Υπάρχει μια παράδοση στον Άρη με τους τερματοφύλακες και μάλιστα πρόκειται για μια δύσκολη θέση.

Εγώ πιστεύω πως είναι η πιο δύσκολη θέση και όσοι γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, να πούμε πως οι τερματοφύλακες κάνουν την πιο δύσκολη δουλειά. Η προπόνηση τερματοφυλάκων είναι η πιο δύσκολη, φυσικά είναι και πολύ αγχωτική διότι αν κάνεις κάποιο λάθος δεν είναι πίσω σου κανείς για να το διορθώσει, ωστόσο μπορείς να γίνεις και ήρωας.

Ποιος είναι ο γενικός στόχος στις ακαδημίες του Άρη;

Πρώτα απ’όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κύριο Αλεξιάδη και τον Άγγελο Χαριστέα για την ευκαιρία που μου δίνουν να αποδείξω τι αξίζω. Η φιλοσοφία μας είναι να συνεχίσουμε την παράδοση χρόνων που υπάρχει στον Άρη και να βγάλουμε τερματοφύλακες, αν θυμάστε καλά τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε βγάλει τερματοφύλακες που στελέχωσαν τις μεγάλες ομάδες και έγιναν μεγάλα ονόματα και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Άρης εδώ και πολλά χρόνια δουλεύει σωστά με τους τερματοφύλακες, τώρα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε τον Αλέκο Ράντο στην πρώτη ομάδα ο οποίος επί 22 χρόνια ήταν στον Ολυμπιακό και έχει πολλές εμπειρίες και μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι.

Θα έχετε «ανοιχτή γραμμή» και με τον Αλέκο Ράντο προκειμένου να ενημερώνεται και ο ίδιος για τα παιδιά των ακαδημιών;

Βεβαίως. Ό, τι μας ζητηθεί από την κύριο Ράντο θα γίνει απευθείας. Επειδή παρακολουθώ τον Άρη ακόμη και όταν δεν ήμουν στην ομάδα, ο Άρης διαθέτει πολύ ταλαντούχους τερματοφύλακες, ένας από αυτούς είναι ο Κώστας Κυριαζής που ήταν στην Κ-15 και τώρα έχει ανέβει στην πρώτη ομάδα, είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο που αν δουλέψει σκληρά μπορεί να γίνει και ο πρώτος τερματοφύλακας της μεγάλης ομάδας. Εδώ και καιρό προπονείται με την πρώτη ομάδα, είναι ο τρίτος τερματοφύλακας. Πιστεύω πως όταν αρθεί το ban γιατί είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό, μάλλον θα υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, χωρίς να λέω κάτι με σιγουριά.

Είναι κρίσιμη αυτή η ηλικία των 16 ετών, χρειάζεται πολλή δουλειά και λίγα λόγια.

Φυσικά, θέλει πολλή δουλειά και με τον εαυτό σου για να μην χάσεις τον «μπούσουλα». Ένα παράδειγμα που έχω είναι ο Σωκράτης Διούδης που είναι και παιδικός φίλος μου, είχε έναν στόχο, ήταν προσηλωμένος σε αυτόν τον στόχο, δεν ξέφυγε πουθενά, δούλευε σκληρά, δεν μιλούσε και στο τέλος πέτυχε. Αν μπορούν τα μικρότερα παιδιά να κάνουν το ίδιο, γιατί δεν είναι εύκολο, πιστεύω θα έχουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Από πότε πιάνετε δουλειά;

Από Δευτέρα ξεκινάμε. Πιστεύω πως έχουμε πάρα πολύ καλούς προπονητές στις ακαδημίες, όπως είναι ο Ηλιόπουλος και ο Καζάνας, θα δουλέψουμε σκληρά μόνο και μόνο για αυτά τα παιδιά και τον Άρη μας προκειμένου να βοηθήσουμε να στελεχωθεί η πρώτη ομάδα από παιδιά των ακαδημιών και να μην χρειάζεται να δίνουμε υπέρογκα ποσά.

Σημαντικός και ο ρόλος του Άγγελου Χαριστέα που τονίζει να δώσουμε βάρος στις ακαδημίες.

Αν κάποιος ξέρει αυτή την στιγμή στον Άρη το ποδόσφαιρο πολύ καλά και το έχει ζήσει στο εξωτερικό είναι ο κύριος Άγγελος, είναι τιμή να τον έχουμε στον Άρη, ξέρει πολύ καλά την δουλειά του και το πλάνο που έχει την ομάδα. Θα τον ακολουθήσουμε πιστά σε ό, τι μας πει. Να είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοιους ανθρώπους στον Άρη αυτή την χρονική στιγμή και είμαι σίγουρος με τα χρόνια θα καταλάβουμε πόσο καλό θα έχει κάνει στον Άρη.

Πως είναι για ένα παιδί με αυτό το όνομα και την ιστορία από πίσω του να μεγαλώνει και στη συνέχεια να δουλεύει πάνω σε αυτό το κομμάτι; Υπάρχει το βάρος του ονόματος;

Να σας πω ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουν όλοι, δηλαδή ό, τι και να κάνω εγώ σε αυτόν τον χώρο μπορεί να νομίζουν ότι το έκανα λόγω του πατέρα μου, μονίμως πρέπει να αποδεικνύω ποιος είναι κτλ. Τώρα σχετικά με τον πατέρα μου, είμαι ο πιο περήφανος άνθρωπος στον κόσμο που έχω αυτόν τον πατέρα, είναι ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να έχω. Αγαπάει τον Άρη, είναι τρελός μαζί του και πιστεύω πως είναι και πιο χαρούμενος από εμένα που τώρα επέστρεψα εδώ (γέλια). Ζήσαμε πολλές στιγμές με τον Άρη, θυμόμαστε μόνο τα θετικά και τα όμορφα, τα υπόλοιπα τα έχουμε ξεχάσει.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button