Ποδόσφαιρο

Φοιρός: «Ο Άρης αν όλα πάνε σωστά, μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα!»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστρής και πρώην προπονητής του Άρη, Γιώργος Φοιρός.

Μίλησε για την πρόκριση του Άρη επί της Σλιέμα πριν από 38 χρόνια αλλά και για την σημερινή ομάδα και τον κόσμο της.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Θυμάστε εκείνο το παιχνίδι με την Σλιέμα της Μάλτας; Πως ήταν;

Βεβαίως το θυμάμαι. Ήταν μια ομάδα που τότε ήταν Πρωταθλήτρια Μάλτας και έπαιξε μαζί μας σε έναν προκριματικό γύρο. Ήταν λίγο αδύναμη ομάδα, με ευκολία περάσαμε και με ευκολία βάλαμε εκείνα τα γκολ. Όμως η δική μας τότε ομάδα ήταν πολύ καλή και καλά οργανωμένη και κατορθώσαμε με ευκολία να τους περάσουμε και να βάλουμε τέσσερα γκολ.

Ο Άρης απ’όσα διαβάζουμε, ήταν η μόνη ομάδα μέσα στο γήπεδο έτσι; Μπορούσατε να βάλετε κι’άλλα γκολ..

Μπορούσαμε ναι γιατί σας λέω, ήταν η εποχή που η ομάδα μας ήταν καλή, παίζαμε χρόνια μαζί οι παίκτες και ήμασταν μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα εκείνη την εποχή.

Βλέπετε να επαναλαμβάνεται η ιστορία 38 χρόνια μετά;

Εντάξει, στο ποδόσφαιρο γίνονται όλα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Βέβαια, τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί όπως είπες και εσύ η Μόλντε είναι μια πολύ καλά οραγνωμένη ομάδα, πειθαρχημένη και σοβαρή. Πρέπει να μας έρθουν όλα τα πράγματα ευνοϊκά. Να προσπαθήσουμε να μην δεχτούμε γκολ γιατί η Μόλντε έχει πολύ καλή επίθεση και πρέπει η δική μας αμυντική λειτουργία να είναι καλύτερη από αυτή που είχαμε στην Νορβηγία. Επίσης η επιθετική μας γραμμή πρέπει να βάλει γρήογρα γκολ για να ανοίξει τον δρόμο, να τους αναγκάσει να παίξουν πιο ανοιχτά αλλά και να ενθουσιάσει τον κόσμο για να τον βοηθήσει και εκείνος με την σειρά του και να του συμπαρασταθεί σε τέτοιο βαθμό που να τον βοηθήσει να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη.

Είναι καταλυτικός παράγοντας η παρουσία του κόσμου έτσι;

Πάντα είναι καταλυτικός παράγοντας η παρουσία του. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα, γιορτάζουν οι πάντες, όλος ο ελληνικός λαός. Είναι η μέρα που καλείται ο φίλαθλος Αρειανός να παρατήσει να πάντα και να πάει στο γήπεδο να βοηθήσει την ομάδα. Πιστεύω πως η μεγαλύτερη μερίδα των Αρειανών θα το κάνουν. Το γήπεδο νομίζω θα είναι γεμάτο. Ξέρω ότι στο πρώτο παιχνίδι ο Αρειανός πικράθηκε, γιατί δεν ήταν τόσο καλή η παρουσία μας εκεί. Οι Αρειανοί όμως πάντα πιστεύουν, είναι δίπλα στην ομάδα και την αγαπούν και την προστατεύουν.

Ποιο είναι το «κλειδί» για το αγωνιστικό κομμάτι;

Σε αυτό το παιχνίδι δεν χωράει το παραμικρό λάθος. Αν κάνει κάποιος λάθος είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση νομίζω θα παίξει κταλυτικό ρόλο στην αποτυχία. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην δεχθούμε γκολ αλλά να προσπαθήσουμε εμείς να βάλουμε γρήγορα ένα γκολ.

Θα είναι απών ο Φράν Βέλεθ. Πόσο επηρεάζει η αλλαγή της άμυνας; 

Σίγουρα θα ήταν καλύτερα αν έπαιζε γιατί είναι ένα δίδυμο (Βέλεθ-Ρόουζ) που είχε δέσει από την πρώτη στιγμή, είναι από τα καλύτερα δίδυμα της α’εθνικής, ταιριάζουν πολύ. Όμως και ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Βέλεθ είναι εξίσου καλός. Ο Δεληζήσης είναι πολύ καλό σέντερ μπακ, έχει αποδείξει ότι αξίζει να παίζει στον Άρη και νομίζω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα εκεί.

Είναι σημαντικό να έχεις κάποιον σαν τον Δεληζήση σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια για να «καθοδηγεί»;

Θεωρώ πως θα είναι και θετικό ναι.

Η θερμοκρασία είναι ένας επιπλέον παράγοντας που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η ομάδα;

Αυτό θεωρώ πως είναι υπέρ μας, γιατί όπως και να το κάνεις και εμάς μας επηρέαζε αρνητικά αλλά εμείς είμαστε περισσότερο συνηθισμένοι από τους Νορβηγούς. Οπότε, περισσότερο θα επηρεαστούν εκείνοι.

Η διαφορά από τεχνητό χλοοτάπητα σε φυσικό;

Πάρα πολύ θα τους επηρεάσει. Νομίζω πως σε εκείνο το παιχνίδι μας επηρέασε αυτό πολύ αρνητικά.

Τι θα λέγατε στους παίκτες του Άρη προκειμένου να πιστέψουν στην ανατροπή;

Τις ομιλίες στα αποδυτήρια τις κάνει ο προπονητής. Ο Σάββας Παντελίδης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να τους δώσει τις τελευταίες συμβουλές. Πιστεύω ότι θα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο και θα βοηθήσει την ομάδα όσο μπορεί γιατί είναι πραγματικά ένας καλός προπονητής και πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.

Υπάρχει αυτή η νοοτροπία στην Ελλάδα με το θέμα του αποτελέσματος..

Νομίζω ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό. Με την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια ή με μια ήττα να συζητάμε για τον προπονητή. Αυτά δεν θέλω ούτε να τα σκέφτομαι.

Πιστεύετε δηλάδη στον Σάββα Παντελίδη;

Φυσικά εγώ από την πρώτη στιγμή. Γιατί είδαμε και στην πράξη πως πήρε την ομάδα που βρισκόταν σε κακή κατάσταση και την έφερε στα μέτρα του, η ομάδα έκανε καλή πορεία, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Τώρα ακόμη είναι πολύ νωρίς, παίξαμε με μια ομάδα που έχει παίξει 20 επίσημα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο. Εκκλήθη ο Παντελίδης μέσα σε έναν μήνα να φορμάρει την ομάδα και να αντιμετωπίσει μια ομάδα με 20 επίσημα παιχνίδια. Δεν είναι ισότιμα αυτά τα δύο.

Πως είδατε τον Άρη σε αυτά τα τρία επίσημα παιχνίδια;

Σιγά σιγά θα αρχίσουν να φορμάρονται οι παίκτες και θα βοηθάνε περισσότερο επιθετικά. Ένας Λάρσον που είναι αγνώριστός από την περσινή χρονιά, ο Φετφατζίδης πρέπει να ανέβει. Δηλαδή όλοι οι παίκτες του Άρη που δεν είναι σε καλή στιγμή τώρα, σιγά σιγά θα παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο και θα αρχίσουν να παίζουν καλύτερη μπάλα. Σε αυτή την ζέστη δεν είναι εύκολο.

Ο Ματέο Γκαρσία είναι ένας παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Άρη;

Αυτό δεν θέλει ερώτηση. Πέρσι ήταν ο καλύτερος μας επιθετικός, ήταν ένας παίκτης που τα έκανε όλα πέρσι στον Άρη, μας λείπει φέτος. Μακάρι να μπορούσε η ομάδα μας να τον αποκτήσει φέτος.

Ο Λούκας Σάσα είναι ένας παίκτης που θα μπορέσει να βοηθήσει και να δώσει μια ισορροπία στο κέντρου του Άρη;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν τον είδα όσο έπρεπε. Θα πρέπει να τον δω και σε άλλα παιχνίδια. Καλύτερα να μην πω από τώρα την άποψη μου.

Δίνετε πιθανότητες πρόκρισης στον Άρη;

Στο ποδόσφαιρο γίνονται όλα. Όμως επίσης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί χωρίς να κάνουμε το παραμικρό λάθος. Πρέπει να είναι ένα παιχνίδι όπου ο Άρης θα είναι αλάνθαστος, σε καλή κατάσταση, να έχει ρέντα και μπορεί να το πάρει βέβαια. Μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα αν όλα πάνε σωστά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button