Ποδόσφαιρο

Φίλαθλος Άρη στην Νορβηγία: «Πάντα δίπλα στον Άρη – Να “κιτρινίσουμε” το γήπεδο»

Στο Yellow Radio 92.8 και την εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε φίλαθλος του Άρη που ζει μόνιμα πλέον στην Νορβηγία, ο Βασίλης Καπράλος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Πως νιώθεις για την πρώτη ραδιοφωνική σου συνέντευξη; (γέλια)

Είμαι πολύ χαρούμενος και μαζί με τον αγώνα που έρχεται την Πέμπτη αλλά και την επικοινωνία μαζί σας μου έχει δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και κλίμα για τον αγώνα.

Με τι ασχολείσαι στο Όσλο;

Έχω έρθει για το διδακτορικό μου εδώ. Πάντα δίπλα στον Άρη. Και στον ποδοσφαιρικό αλλά και τον μπασκετικό αλλά περισσότερο έχω μια αδυναμία και αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν Έλληνες και κυρίως Αρειανοί που ετοιμάζονται για το Μόλντε;

Υπάρχουν. Το Όσλο και γενικώς η Νορβηγία έχει έναν «πυρήνα» Ελλήνων, είναι περίπου 5000. Πιστεύω πως θα υπάρχει κάποιος «πυρήνας» οπαδών απλώς δεν γνωρίζω ποια είναι η μέριμνα της ΠΑΕ και αν η Μόλντε θα διαθέσει μια θύρα για τους φίλους του Άρη.

Ετοιμάζεσαι και εσύ για τον αγώνα; Να σου στείλουμε ένα πανό (γέλια)

Εννοείται. Έχω μια μπλούζα αλλά σίγουρα θα χρειαστούμε και ένα πανό να «κιτρινίσουμε» όσο μπορούμε το γήπεδο.

Πόσο καιρό έχεις να δεις την ομάδα στο γήπεδο;

Έχω αρκετό καιρό. Η τελευταία φορά που παρακολούθησα από κοντά τον Άρη ήταν σε αγώνα μπάσκετ. Η αλήθεια είναι πως μου λείπει πολύ το γήπεδο και ήμουν συντονισμένος αυτές τις μέρες να δω αν ο Άρης θα παίξει με την Μόλντε έτσι ώστε με την πρώτη ευκαιρία να κλείσω τα εισιτήρια.

Έκλεισες εισιτήριο για τον αγώνα;

Έχω κλείσει αεροπορικό εισιτήριο για να μεταβώ. Εισιτήριο θα αγοράσω είτε από εκεί είτε μέσω διαδικτύου γιατί νομίζω και το γήπεδο της Μόλντε είναι περίπου 12.000 θέσεων. Το Μόλντε είναι περίπου στο κέντρο της Νορβηγίας. Το Τρόντχαιμ είναι πιο βόρεια.

Είχες πάει στον αγώνα με την Ρόζενμποργκ;

Όχι, αλλά από εκδρομές με τον Άρη είχα πάει στο Μάντσεστερ.

Τα εισιτήρια πόσο κοστίζουν;

Νομίζω είναι στα 15 ευρώ το παιδικό, ενώ τα κανονικά στα 20 ευρώ. Εδώ βέβαια έχουμε τις νορβηγικές κορώνες, να γνωρίζουν και όσοι φίλοι του Άρη ταξιδέψουν εδώ πως περίπου 10 κορόνες είναι 1 ευρώ. Επίσης ήθελα να αναφέρω πως όσοι μεταβούν, ας έχουμε κατά νου να συγκεντρωθούμε κάπου σε ένα μέρος όλοι μαζί αν και φαντάζομαι θα έχει μεριμνήσει και η Μόλντε για κάποια θύρα.

Μίλησε μας για την ζωή στην Νορβηγία.

Στην Νορβηγία ισχύει το roaming οπότε μπορούν να κάνουμε και live συνδέσεις αν χρειαστεί (γέλια). Γενικώς είναι ακριβή η ζωή εδώ, αλλά είναι και διαφορετικοί οι μισθοί βέβαια. Με το αλκόολ υπάρχουν ειδικοί αυστηροί νόμοι και ισχύουν και ειδικοί φόροι, π.χ για μπύρα κοστίζει περίπου 5 ευρώ ενώ μαζί με τους φόρους πηγαίνει γύρω στα 9-10 ευρώ. Μικρή είναι διαφορά και με το ποτό. Το φαγητό είναι επίσης ακριβό.

Κυκλοφορεί περισσότερο πλαστικό χρήμα έτσι;

Πολύ σωστά, ισχύει αυτό. Μπορείς να πληρώσεις τα πάντα με κάρτα. Και όσοι Αρειανοί μεταβούν εδώ μπορούν να το έχουν στα υπ’όψιν τους καθώς είναι πολύ πιο εύκολος ο τρόπος μέσω κάρτας.

Ποια είναι απόσταση Όσλο-Μόλντε;

Οδικώς είναι γύρω στις 6-7 ώρες και χιλιομετρικά είναι μαρκιά επειδή το ανάγλυφο της Νορβηγίας είναι ιδιαίτερο λόγω των φιόρδ, οι αποστάσεις είναι μακρινές. Άρα καλύτερα κάποιος να πάει με το αεροπλάνο που είναι περίπου 1 ώρα. Βέβαια υπάρχει και τρένο και λεωφορείο που συνδέει το Όσλο με το Μόλτνε. Η διαδρομή βέβαια είναι πανέμορφη.

Έχεις κάποια πρόβλεψη για τον αγώνα;

Πιστεύω ότι δεν θα δεχτούμε γκολ και ελπίζω να «κλέψουμε» την νίκη με ένα γκολ, βλέπω ένα σκορ 0-1 το οποίο θα μας δώσει «φτερά» για τον επόμενο αγώνα στο Βικελίδης. Κλιματολογικά κιόλας κάτω στην Θεσσαλονίκη θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button