Μπάσκετ

“Φέτος ο Άρης είναι αυτός που πρέπει να είναι ώστε να ανέβει κατηγορία”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Yellownews” φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής κ.Σπύρος Μπαξεβάνος.

Αναλυτικά όσα είπε στους Χρήστο Γκάλη και Δημήτρη Οσσανλή:

Αρχικά για την νίκη του Άρη επί του Εργοτέλη ανέφερε:

Όχι μόνο με τον Εργοτέλη, τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές ο Άρης δείχνει ότι είναι σοβαρός -εκτός του πρώτου ημιχρόνου με τον Εργοτέλη όπου αιφνιδιάστηκε- και είναι αυτός που πρέπει να είναι ώστε η ομάδα να ανέβει κατηγορία.

Είναι σοβαρός, ξέρει τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο, και κυρίως ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα, που αυτό είναι που μετράει.

Απέναντι στον Εργοτέλη δεν ξεκίνησε καλά, βρέθηκε να χάνει με 2-0, είναι δύσκολο να μπορέσεις να γυρίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο είχε και την τύχη με το μέρος του αλλά ήταν και αυτός που έπρεπε.

Για το ότι η Δόξα Δράμας και η Α.Ε. Καραισκάκης δεν έκαναν προετοιμασία, αλλά ξεκίνησαν πολύ καλά το πρωτάθλημα:

Νομίζω ότι δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, σίγουρα μετράει το ψυχολογικό κομμάτι, γιατί όσο κάνεις προετοιμασία κουράζεσαι ψυχολογικά.

Ας δούμε όμως το με ποιους έχουν παίξει αυτές οι ομάδες, τα Τρίκαλα που θεωρώ εγώ ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα έχουν μόλις δυο βαθμούς, έχουν παίξει όμως με τις δυνατότερες ομάδες της κατηγορίας.

Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 10 αγωνιστικές για να δούμε που πατάει κάθε ομάδα.

Και φυσικά δεν πρέπει να χαλαρώσει ο Άρης, παρόλο το 4/4 πρέπει να είναι σε εγρήγορση, αντιμετωπίζει τώρα την Παναχαική, μια ομάδα που στην έδρα της θα δυσκολευτεί να κερδίσει ομάδες όπως τα Χανιά και ο Εργοτέλης γιατί θα πρέπει να δημιουργήσει, εκτός έδρας όμως όπως στο παιχνίδι με τον Άρη θα μπορεί να κάτσει πίσω και να περιμένει. θα μπορεί να τρέχει στον αγωνιστικό χώρο.

Νομίζω όμως ότι ο Άρης έχει σοβαρότητα, και το παιχνίδι με τα Τρίκαλα άλλη χρονιά μπορεί να μην το κέρδιζε.

Για το ότι ο Άρης:

Είναι το πιο δύσκολο πράγμα να αφήνεις έξω ένα παιδί ισάξιο με κάποιο άλλο που παίζει.

Ο προπονητής βλέπει κάποιες λεπτομέρειες και αποφασίζει, ο προπονητής ξέρει ποιο είναι το συμφέρον της ομάδας, θα χρειαστούν όλοι και πρέπει να έχουν υπομονή.

Επειδή τον Δημήτρη τον ξέρω σαν άνθρωπο λειτουργεί καλά σε αυτό το κομμάτι.

Όταν η ομάδα είναι καλά, όταν είναι μια οικογένεια, τότε θα προχωρήσει η ομάδα.

Για το εάν μπορούμε να πούμε μετά τις 4 πρώτες αγωνιστικές ότι ο Άρης είναι το φαβορί:

Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, μόνο από το όνομα ο Άρης είναι φαβορί, το θέμα είναι να το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο, αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με καλές ομάδες που οποιοσδήποτε μπορεί να χάσει από οποιονδήποτε.

Για το εάν ο Άρης μπορεί να διαχειριστεί και το κύπελλο Ελλάδος

Επειδή πέρυσι με τον Κισσαμικό έζησα αυτήν την κατάσταση, σίγουρα είσαι Άρης και πρέπει να προχωρήσεις, αλλά ουσιαστικά το μόνο που θα σου δώσει είναι περισσότερη δύναμη για την συνέχεια, ίσως κάποια χρήματα εισιτηρίων και τηλεοπτικά, αλλά θα σου στερήσει φρέσκους ποδοσφαιριστές από την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα όμως είναι ένα κομμάτι που μπορεί να σου δώσει ψυχολογία, αλλά και να πεις “κύριοι ήρθα, είμαι εδώ πέρα”.

Ενώ τέλος για την Football League ανέφερε:

Είναι μια κατηγορία που την έχουμε πυροβολήσει όλοι από παντού, ακόμα και εμείς από μέσα.

Όποιος ζει το πρωτάθλημα αυτό από μέσα βλέπει ότι είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έχει μεγάλα ονόματα και είναι μια κατηγορία που αδικείται.

Αλλά μην ξεχνάμε ότι ακόμα και φέτος έχουμε μια ομάδα που έχει φύγει από το πρωτάθλημα.

Νομίζω πως δυστυχώς μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας.

Πρέπει και ο κόσμος να έρθει πιο κοντά και όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button