Ποδόσφαιρο

Τσιώλης: “Ο Άρης έχει το πλεονέκτημα αλλά όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο”

Ο προπονητής, Σάκης Τσιώλης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Το διάστημα των 8 μηνών ενώ είναι μικρό δεν χρειάστηκε περισσότερο για να καταλάβεις τι εστί Άρης. Εγώ έπαιζα χρόνια αντίπαλος και γνωρίζω τι εστί Άρης αλλά το βίωσα από μέσα. Το τελευταίο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν τότε που ήμουν στον Άρη. Είχε βγει 1-1, προηγήθηκαμε 1-0 και στο τέλος με ένα γκολ του Παπάζογλου σε μία στημένη φάση έγινε το 1-1.

Σαν ποδοσφαιράνθρωπος που είμαι 40 χρόνια στο γήπεδο δύο απόλυτα ντέρμπι υπάρχουν. Το ένα είναι το Άρης – ΠΑΟΚ και το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που νομίζω ότι τώρα τελευταία έχει εξασθενίσει. Με την αποχή που είχε ο Άρης από την κατηγορία τώρα είναι το απόλυτο ντέρμπι της σεζόν. Την Κυριακή δεν θα πέφτει καρφίτσα.

Για τον Κόκε είπε:

Ήμασταν μαζί όταν ήμουν στον Άρη. Την 1η περίοδο είχαμε παίξει πολύ καλά και είχαμε 6 στα 6 παιχνίδια. Ξεκινήσαμε την 2η περίοδο και με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα ήρθε ο Κόκε και μου ζήτησε να φύγει. Ήταν μεγάλος βραχνάς τα 500 χιλιάρικα του Κόκε για τον Άρη. Τότε προσπαθούσαν να φτιάξουν μία καινούρια αλλά δεν ήταν εύκολο να λυθούν τα συμβόλαια γιατί οι μάνατζερ “καθόντουσαν” επάνω. Μου είχαν υποσχεθεί ότι θα φύγουν οι παίκτες και θα φτιάξουμε μία υγιείς ομάδα και αυτό δεν έγινε αλλά με αυτή την προϋπόθεση είχα ανανεώσει στον Άρη.

Για τότε που ήταν στον Άρη είπε:

Αυτό που είχα ζήσει τότε με τον κόσμο ήταν ανεπανάληπτο. Για την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου υπέγραψα το συμβόλαιο και πλήρωσα στην εφορία 25 χιλιάρικα και δεν πήρα ποτέ λεφτά από τον Άρη. Αυτό δεν με στεναχώρησε ποτέ γιατί στον Άρη είχα αισθανθεί πολύ ωραία. Το εισπράττω ακόμα και σαν αντίπαλος που έρχομαι στο Χαριλάου. Τελευταία φορά που είχα έρθει ήταν για τον Κυζερίδη.

Για το Άρης – ΠΑΟΚ είπε:

Το στυλ παιχνιδιού του Άρη είναι τέτοιο που στο Χαριλάου αν μπορέσει να ξεπεράσει την πίεση και το άγχος, γιατί το κλίμα θα το δημιουργήσει αυτό, νομίζω θα είναι επιθετικό παιχνίδι. Θα δημιουργήσει προβλήματα στον ΠΑΟΚ αν μπορέσει και κάνει παιχνίδι στην περιοχή του αντιπάλου. Με τη βοήθεια του κόσμου, την πίεση που θα έχει το Χαριλάου και τις στημένες φάσεις που θα κερδίσει έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να επιστρέψει δυνατά.Ο Άρης έχει μία σταθερή ομάδα, δείχνει το στυλ που παίζει. Έχει ενισχυθεί πάρα πολύ η ομάδα. Ο Μαρτίνες και ο Σιώπης πρέπει να παίξουν. Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ που ενδεχομένως να είναι δύσκολο πέρα από την συνοχή έχει να κάνει με τον Βιερίνια και τον Μάτος. Αυτοί οι παίκτες προσθέτουν κάτι παραπάνω στην επίθεση του ΠΑΟΚ αλλά και ο Άρης έχει καλούς παίκτες για να μαρκάρει τους μπροστινούς. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι.

Ο Άρης έχει το πλεονέκτημα αλλά όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο. Ο Άρης έχει τον ενθουσιασμό, την ταχύτητα και το παιχνίδι που έπαιξε στην Τούμπα του έχει δώσει ένα ψυχολογικό προβάδισμα. Η ατμόσφαιρα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή των παικτών. Αν είναι όλοι συγκεντρωμένοι με ένα πλάνο τότε ο Άρης είναι πιο κοντά στο να πάρει το παιχνίδι.

Για το αν θα παίξουν ρόλο οι απουσίες του Μαουρίσιο και του Πέλκα είπε:

Ενδεχομένως αυτό να μην είναι πολύ καλό για τον Άρη γιατί σαν 10άρι που μπορεί να παίξει ο Μπίσεσβαρ είναι ένας παίκτης που κρατάει τη μπάλα πολύ ψηλά. Δεν νομίζω ότι ο Άρης θα πέσει σε κάποια τέτοια παγίδα γιατί γνωρίζει τον ΠΑΟΚ πολύ καλά.

Για τον Ματέο Γκαρσία και τον Γκάμα είπε:

Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι δύο παίκτες ταιριάζουν στο στυλ του Άρη. Είναι γρήγοροι παίκτες με γρήγορες ενέργειες. Θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι εκεί να δω το παιχνίδι.

Για τη διαιτησία είπε:

Υπάρχει μία πολύ μεγάλη καχυποψία και προκατάληψη. Νομίζω ότι αν γινόταν πιο επαγγελματικά ανεξάρτητη η διαιτησία στην Ελλάδα θα ήταν εντάξει αλλά υπάρχει τεράστια προκατάληψη. Είναι απλό, θα έπρεπε να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button