Ποδόσφαιρο

Τσιώλης: “Με το ρόστερ που έχει ο Άρης μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο-Σπουδαίος παίκτης ο Λάρσον”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο προπονητής, Σάκης Τσιώλης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Σχετικά με τις χαμένες ευκαιρίες και τα δοκάρια του Άρη, γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο;

Ήταν μεγάλο θέμα στις σχολές προπονητών αυτό. Ξεκίνησε από το Champions League πέρσι, στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να γίνουν. Το θέμα είναι όμως πώς έγιναν. Τώρα σχετικά με το παιχνίδι του Άρη, σίγουρα ένα 2-0 στο δεκάλεπτο προμηνύει μια πολύ καλή εμφάνιση. Όμως ο Άρης μετά για έναν περίεργο λόγο έκοψε ρυθμό και μετά μπαίνει στο παιχνίδι ο Ουάρντα θεωρώ πως αυτός ήταν ο κινητήριος μοχλός για την ομάδα της Λάρισας. Το παράδοξο για εμένα είναι πως τον άφηναν τόσα μέτρα μακριά να κοντρολάρει και να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει αυτά που έκανε.

Ήταν μια έλλειψη αντίδρασης από τον Άρη για έναν παίκτη που γνωρίζει ποδοσφαιρικά;

Εννοείται είναι γνωστό πως αν πάρει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή δείχνει πόσο ποιοτικός παίκτης είναι. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε ο Άρης αρκετές ευκαιρίες, δοκάρια, ήταν και αυτό η φάση του πέναλτι στο 91′ και διαμορφώθηκε έτσι το τελικό σκορ. Δεν χρειάζονται πολλά για να στραβώσει ένα παιχνίδι και εκεί που ο Άρης σε δύο παιχνίδια ήταν σε πολύ καλή κατασταση και ψυχολογία, βρέθηκε τώρα να παίζει με το “πιστόλι στον κρόταφο”.

Τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό των παικτών και αντιμετωπίζεται διαφορετικά ένα ματς Άρης-Παναθηναϊκός ή ΠΑΟΚ-Άρης από το Άρης-ΑΕΛ;

Νομίζω ότι με την Λάρισα από το 20′ μέχρι το 40′ περίπου ο Άρης ψαχνόταν να βρει τα πατήματα του στον ανασταλτικό τομέα, είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα του. Σίγουρα θα μπορούσαμε να μιλάμε διαφορετικά σε κάποιες λεπτομέρειες. Δύο βαθμοί στην Τούμπα που χάθηκαν ενώ η ομάδα θα μπορούσε να τους πάρει και δύο βαθμοί με την Λάρισα, καταλαβαίνεις τι ενθουσιασμός θα υπήρχε στο Χαριλάου. Άρα σε πολύ μικρή λεπτομέρεια βαθμολογικά χάθηκαν αυτά. Από εκεί και πέρα ο Άρης δείχνει ότι έχει μια πολύ καλή κεντροεπιθετική ομάδα, με τον Λάρσον βασικό για εμένα είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Αυτό που νομίζω ενδιαφέρει τον Άρη αυτή την στιγμή είναι ο ανασταλτικός τομέας, όταν δεν έχουν την μπάλα να αλλάξουν λίγο την αμυντική τους πορεία. 

Το μεσοαμυντικό κομμάτι πρέπει να απασχολήσει τον Άρη σωστά;

Με έναν παίκτη μπροστά από τα στόπερ μετά το 2-0 δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα ο Άρης. Σίγουρα θα έπρεπε να καλύφθεί το “κενό” του Μανώλη Σιώπη και αυτό το ανασταλτικό πρόβλημα στην άμυνα του έχει στοιχίσει. Πρέπει να κοιτάξει να βρει την λύση σε αυτή την θέση.

Και με δεδομένο ότι οι μεταγραφές είναι σε τρεις μήνες.

Εμείς οι προπονητές λέμε ότι αν κάτι δεν γίνεται με τους παίκτες, γίνεται με το σύστημα. Μπορείς να αλλάξεις τον σχηματισμό σου για να βελτιώσεις το κομμάτι στο οποίο υστερείς. 

Ένα 3-5-2 για παράδειγμα;

Ναι ή ένα 4-4-2 με ρόμβο που παίζεις με ένα “εξάρι” μπροστά από τα στόπερ γιατί με το 3-5-2 “θυσιάζεις” πολλούς παίκτες από την επίθεση. Ενώ τώρα με το 4-4-2, ο τέταρτος χαφ στον ρόμβο (δηλαδή ο αμυντικός χαφ) θα μπορεί να γίνεται στόπερ όταν χάνει την μπάλα. Αυτά βέβαια γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά των παικτών ο κόουτς πρέπει να τα προσαρμόσει αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Είχατε πει μετά το ματς ΠΑΟΚ-Άρης ότι αν είχατε μπροστά σας τον Άγγελο Χαριστέα θα του λέγατε να κρατήσει τον Τόλη Τερζή. Έχει αλλάξει η γνώμη σας;

Πρώτον, ήταν ο άνθρωπος που την δεδομένη στιγμή ήξερε καλύτερα απ’όλους το ρόστερ της ομάδας. Δεύτερον σε αυτά τα παιχνίδια έδειξε με τον τρόπο που τα διαχειρίστηκε ότι μπορεί να αντέξει την πίεση του Χαριλάου γιατί είναι μια μεγάλη υπόθεση αυτό γιατί και εγώ πέρασα προπονητή από τον Άρη. Τέλος, ποιον προπονητή να πάρεις τώρα; Εκτός και αν πάρεις κάποιον που γνωρίζεις καλά. Ο Άγγελος είναι άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά ποδόσφαιρο αν έχει βρει κάτι που μπορεί να μπει γρήγορα στο πετσί του Άρη, ας το κάνει. Η δική μου άποψη είναι ότι ο Τόλης ξέρει καλύτερα την ομάδα. 

Άρα λέτε ότι με βάσει αυτά που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είναι θέμα προπονητή; Στο πρώτο όμως;

Κοιτάξτε, δεν χρειάζεται προπονητής για να πει ότι ο δεξιός μπακ πρέπει να πάει να μαρκάρει τον Ουάρντα, τον άφηνε δέκα μέτρα μακριά. Στις μεγάλες πάσες ο αμυντικός δεν προλάβαινε να τρέξει για την μπάλα. Και από την άλλη και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής βλέπει τον αντίπαλο, πρέπει να επισημάνει κάποια θέματα. Ενδεχομένως και εμείς οι προπονητές μπορεί στην ροή του παιχνιδιού να παρασυρόμαστε.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε άλλη εικόνα.

Ακριβώς, ήταν ο Άρης που είδαμε στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Με πολύ γρήγορο τρανζίσιον κτλ. 

Για το θέμα του προπονητή, θα μπορούσε ο Άρης να πάρει τον Σάκη Τσιώλη; (γέλια)

Πέρα από τον Σάκη Τσιώλη, τώρα με την διακοπή του πρωταθλήματος, έχει τον χρόνο πάλι να δει πιο ψύχραιμα αυτό το θέμα. 

Όποιος προπονητής και αν είναι, πρέπει να στηριχθεί από τους Καρυπίδη και Χαριστέα με πράξεις έτσι;

Είναι αρκετά δύσκολο κομμάτι αυτό. Αυτό π.χ έγινε με τον Παναθηναϊκό τώρα που ο Αλαφούζος στήριξε τον Δώνη. 

Σχετικά με την τελευταία φάση, πιστεύετε ότι σε κάποια άλλη έδρα θα έπαιρνε πίσω την απόφαση του ο διαιτητής;

Ο Άρης δεν αντέδρασε γιατί ήταν σίγουρος πως πηγαίνοντας ο διαιτητής να δει την φάση στο VAR, θα το έδινε το πέναλτι. Αλλιώς αν δηλάδη μέτραγε το γκολ και το ακύρωνε, πιστεύω θα αντιδρούσε. Από την στιγμή τώρα που έδωσε το πέναλτι, δεν μπορεί να το πάρει πίσω για εμένα. Θα έπρεπε να δωθεί και έτσι όπως το είδα ναι.

Είναι ευλογία ή κατάρα τελικά το VAR στην Ελλάδα;

Το καλό VAR είναι ευλογία. Ακόμα πειραματίζεται, προς το δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος θα βοηθήσει πολύ. Με τον χρόνο θα έχουμε καλύτερα απότελέσματα. Είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούν τα πράγματα. Και πιστεύω ότι αν αυτό λειτουργεί καλά, δεν θα χρειάζονται και ξένοι διαιτητές. 

Επόμενος στόχος Ολυμπιακός. Μπορεί να γυρίσει το ματς και την ψυχολογία ο Άρης;

Έχω την πεποίθηση ότι με αυτό το ρόστερ που έχει ο Άρης μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο όταν είναι συγκεκτρωμένος, αποφασισμένος, προσηλωμένος στο πλάνο του. Σχετικά με τον Ολυμπιακό, σίγουρα έχει μια ομάδα που από την περσινή χρονιά έχει δημιουργήσει αυτοματισμούς, έχει ποιότητα, ένα δικό της στυλ συνδυαστικού και γρήγορου παιχνιδιού.  Όμως το Champions League είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό και πιστεύω πως το ζητούμενο για τους παίκτες είναι το σημερινό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Τώρα ποδοσφαιρικά για το ματς με τον Άρη, παίζει ρόλο το αν θα κάνει αλλαγές, πως θα κυλήσει το ματς κτλ. Είναι πιθανόν για τον Άρη να είναι 90 λεπτά προσηλωμένος αλλά γενικώς ο Άρης μπήκε για τα καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον έχουμε ανάγκη και τον χρειαζόμαστε.

Εσείς πότε θα έρθετε Θεσσαλονίκη;

Μπορεί να έρθω την Κυριακή για να δω και τον αγώνα. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button