Γενικά

Τσιόδρας: «Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού»

Αισιόδοξος για τη μείωση των κρουσμάτων του κοροναϊού εμφανίστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση αλλά και απόλυτος στην άρση των μέτρων

Τη Δευτέρα, θυμίζουμε, ανακοινώθηκαν μόλις 20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ωστόσο, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος ήταν απόλυτος και κατηγορηματικός σε ό,τι έχει να κάνει με την άρση των μέτρων, ενώ τόνισε πως «θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δεύτερο κύμα του ιού το φθινόπωρο ή τον χειμώνα​».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Παρατηρείται ένα ”φρένο”, που σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν και για αυτό δεν θρηνήσαμε εκατόμβες. Μιλάμε για επιπέδωση της καμπύλης, μιλάμε για ένα κύμα που μπορεί να το μετριάσουμε, ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι, όμως, και με δεύτερο κύμα, χρειάζεται προσοχή και μελέτη. Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα και προχωράμε».

Πιο συγκεκριμένα, σε άλλη ερώτηση που του έγινε, απάντησε σχετικά: «Πρέπει να χτίσουμε σταδιακά ανοσία στην κοινότητα. Μια καθολική ανοσία θα μεταφραζόταν σε χιλιάδες νεκρούς. Χρειαζόμαστε τη σταδιακή ανοσία ώστε να μην υπερφορτωθεί το Σύστημα Υγείας και να προετοιμαστούμε καλύτερα για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων. Σε ό,τι αφορά στη χημειοπροφύλαξη, γίνονται πειράματα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, με διάφορα φάρμακα. Αλλά η καλύτερη προφύλαξη μπορεί να γίνει με ένα εμβόλιο. 

Εμείς, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, σχεδιάσαμε θεραπευτικά πρωτόκολλα με κάποια φάρμακα και μένει να δούμε αν είναι αποτελεσματικά ή όχι. Χρειάζεται, λοιπόν, υπομονή. Ελπίζουμε σε μια μείωση των κρουσμάτων, αλλά σαφώς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού, όποτε και αν αυτό έρθει, το φθινόπωρο ή τον επόμενο χειμώνα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button