Ποδόσφαιρο

Τσιριμώκος: “Ο Άρης φαίνεται ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον ΟΦΗ και πιστεύω ότι θα πάρει το παιχνίδι την Κυριακή”

Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη Θαλής Τσιριμώκος, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το ότι  ήταν ο πρώτος παίκτης που έφερε το Φερ Πλέι στην Ελλάδα:

Δεν ήταν θελημένο, ήταν μια χειρονομία δικιά μου πάνω στον ενθουσιασμό μου και αναγνώρισης της μεγάλης απόκρουσης του Σαργκάνη. Ήταν στο πρώτο δοκάρι γύρισε όλο το σώμα, εγώ πανηγύριζα ότι είχε μπει γκολ και μετά μας πήραν την χαρά μέσα από τα χέρια μας και τον αγκάλιασα και τον φίλησα του λέω τι έπιασες, ήταν λίγο αμήχανος εκείνη την στιγμή που να περίμενε ο αντίπαλος σέντερ φορ να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει, αλλά και η πράξη η δική μου ήταν στιγμιαία. Από τότε δημιουργήθηκε το βραβείο Φερ πλέι και γίνεται κάθε χρόνο.

Για τον αγώνα του Άρη με τον ΟΦΗ:

Δυο ιστορικές ομάδες που είχα την τιμή και την χαρά να φορέσω και τις 2 φανέλες, ο  Άρης με την τεράστια δυναμικότητα ομάδας όταν πήγα εγώ και ήταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε στην Ευρώπη την πρωταθλήτρια. Θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα πράγματα σε θέμα τύχης για εμάς. Η προσπάθεια μας είχε γίνει από όλα τα παιδιά, και μάλιστα ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας είπε δεν θέλω να ξανά βρω τον Άρη στο δρόμο μου.

Για το αν κρατάει επαφές με τον παλιούς του συμπαίκτες:

Επειδή εγώ είμαι μακριά έχω κάποιες επαφές και με τον Ντίνο τον Κούη έχω επαφές και με τον Γιάννη τον Τζιφόπουλο και με τον Μιχαλήτσος  και όσο μπορώ μιλάω και με τα υπόλοιπα παιδιά.

Τότε ο Άρης ήταν μια ομάδα καθαρά πρωταθλητισμού, τι να πούμε για Φοιρό, για Κούη, για Πάλλα, για Ζήνδρο, για Μόκαλη, μεγάλη ποιότητα ομάδας, τι να πρώτο θυμηθώ.

Το απωθημένο της ομάδας για έναν τίτλο:

Όταν κερδίζεις την πρωταθλήτρια Ευρώπης έτσι εύκολα θα μπορούσες να κερδίσεις την οποιαδήποτε ομάδα, είναι τελείως τυχαίο γεγονός ότι ο Άρης δεν πήρε έναν τίτλο είναι θέμα τύχης όχι ικανότητας και του χρωστάει ένα τίτλο, τα ποδοσφαιρικά δρόμενα τα σημερινά με τότε είναι τελείως διαφορετικά.

Και ο Άρης τότε είχε παιδιά που έπαιζαν στην Εθνική ομάδα και δεν είχε ξένους παίκτες, την χρονιά που ήρθα εγώ το 0-0 που πήρε ο ολυμπιακός στην έδρα μας εκείνη την χρονιά εάν είχε μπει ένα γκολ  θα είχαμε πανηγυρίσει πρωτάθλημα. Είναι καθαρά θέμα τύχης σε ένα τέτοιο παιχνίδι έχεις χάσει τόσα γκολ, έχεις τρέξει, έχεις προσπαθήσει, λίγο από όλα.

Για τον φετινό Άρη και τον ΟΦΗ:

Είναι ομάδες που κατά κάποιο τρόπο ξανά βγαίνουν στην επιφάνεια μετά από τα πολλά προβλήματα που είχε, ο Άρης φαίνεται ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον ΟΦΗ και πιστεύω ότι θα πάρει το παιχνίδι και ο ΟΦΗ θα διεκδικήσει την δεύτερη θέση.

Νομίζω φέτος, ο Άρης  θα ανέβει αν και θα προσπαθήσει και ο ΟΦΗ για την άνοδο του. Αλλά το θέμα είναι αλλού τι μυαλό θα έχουν μετά οι παράγοντες στη συνέχεια, το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη είναι πάρα πολλά χρόνια μπροστά όχι σε θέμα ποιότητας αλλά ,στο τρόπο διαχείρισης  των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων εκεί είναι η διαφορά μας η μεγάλη, αν δεις προπονήσεις εκτός Ελλάδας υπάρχουν πολύ καλοί προπονητές Έλληνες και πολλοί καλοί παίκτες Έλληνες.

Για να μπορέσει να ανέβει και να πρωταγωνιστήσει ο Άρης, το θέμα δεν είναι ο οποιοσδήποτε πρόεδρος θα βάλει μια χρονιά 10 με 15 εκατομμύρια σε μια ομάδα και είναι κομήτης, το θέμα είναι να βγούνε παιδιά με υπομονή, να παρθούνε παίκτες και σε 3-4 χρόνια να φτιάξεις την ομάδα. Ο Άρης ήταν παραδοσιακά από τις ομάδες που είχαν πολύ καλές υποδομές και έχουν ακόμη.

Ήμουν δίπλα στον Οσκάρ έχει παίξει σε 3 παγκόσμια κύπελλα, ήταν αρχηγός της Βραζιλίας και συμπαίκτης του Μαραντόνα στην Νάπολη, μιλάμε για τεράστια προσωπικότητα, είχε ένα αθλητικό κέντρο στο Σάο Πάολο, η πρώτη κουβέντα που είχα μαζί του ήταν να τον ρωτήσω το μυστικό της επιτυχίας του και μου έδωσε μια απλή απάντηση, ότι  ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση εδώ δεν υπάρχει μέσον.

Δεν εννοώ  τον προπονητή φυσικά, ακόμα και γενικός αρχηγός και τεχνικός διευθυντής , όλοι πρέπει να είναι σωστά στην θέση τους για να μπορέσεις να έχεις και το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Ο Άρης και αυτές οι ομάδες που έχουν την δυναμική μπορούν να το κάνουν αρκεί να υπάρχουν σωστοί άνθρωποι δίπλα σε αυτόν ο οποίος είναι ο χρηματοδότης.

Ο θέμα λειτουργίας του ποδοσφαίρου είναι χρόνια πίσω και δεν υπάρχει Τρίτη εθνική πουθενά αλλού εκτός από την  Ελλάδα.

Για το αν ασχολείται με το ποδόσφαιρο:

Είμαι στην ομάδα που μένω εδώ στο Παγκράτι.

Για τον κόσμο του Άρη:

Είναι αδικημένος και πικραμένος κόσμος δικαιούται κι άλλες χαρές και  να πάρει ένα τίτλο. Και 4 χρόνια ήταν σε μια αυτοεξορία ο κόσμος.,

Όταν ήταν να πάω στον Παναθηναϊκό, είχα μιλήσει με τον Ματζαδολάκη, μου είχε πει μια κουβέντα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ χωρίς Άρη, Ηρακλή, ΠΑΟΚ δεν είναι τίποτα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button