Ποδόσφαιρο

Τσιπούρας: “Ο Άγγελος ήταν σεμνός και ταπεινός. Η ψυχή του δεν έχει φύγει”

Ο πατέρας του Άγγελου Τσιπούρα, Στέλιος Τσιπούρας φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «VAMOS ARIS».

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Νίκο Οικονόμου:

-Για τον γιο του Άγγελο και τον θάνατο του:

Είναι γεγονός ότι γενικά η ψυχή δεν φεύγει, δεν υπάρχει θάνατος. Την παρουσία του την έχουμε και όποτε χρειαζόμαστε βοήθεια μας τη δίνει.

-Για τα όνειρα του Άγγελου:

Πάντα ήθελε να παίξει, ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Αυτός επειδή είχε περάσει από τις ακαδημίες ήθελε να γίνει ένας προπονητής ποδοσφαίρου για τις ακαδημίες. Ήθελε να σπουδάσει και ψυχολόγος και να μάθει να συμπεριφέρεται σωστά σαν προπονητής ακαδημιών.

-Για τα παιδικά του χρόνια:

Ήταν καλά στην εφηβεία ο Άγγελος. Είχε ευαισθησίες και ήταν καλός μαθητής. Ήταν ιδεολόγος και ένα παιδί που αγαπούσε τον Χριστό. Ό,τι έκανε το έκανε με αγάπη. Μια φορά είχε πάρει ένα σεσουάρ και φυσούσε ένα βρεγμένο πουλάκι για να το σώσει από το χιόνι. Ήταν ένα παιδί ρομαντικό.

-Για την ποδοσφαιρική του πορεία:

Έπαιζε με την Κ17 ενώ ήταν 15. Έπαιζε σαν αμυντικός. Ήταν αυτός ο Μαρινόπουλος και ο Μάντζαρης τότε και ήταν αγαπητός σε όλους.

-Για όσα θα έπρεπε να ξέρουμε και να θυμόμαστε για τον Άγγελο Τσιπούρα:

Όσο καιρό ήταν στον αθλητισμό ήταν συνεπής. Ο Άγγελος πήγαινε στις ακαδημίες από τα προνήπια. Δεν έχασε ούτε μία μέρα προπόνηση. Αυτό που τον διέκρινε ήταν η συνέπεια. Το άλλο ήταν η ποιότητα του χαρακτήρα του. Δεν έβγαζε μίσος, ήταν ταπεινός. Σεμνός και ήθελε να είναι όσο καλύτερος μπορούσε.

-Για το πως ήταν σαν παίκτης:  

Ποτέ  δεν είπε κάτι για κάποιον προπονητή. Όταν ήταν 15 παίζαμε με το Αγρίνιο και ο προπονητής δεν τον είχε βάλει στην αποστολή. Η ομάδα μας έχανε. Άκουγε το ματς από το ραδιόφωνο. Μου ζήτησε να πάμε να κάνουμε προπόνηση για να γίνει ακόμη καλύτερος. Δεν κρατούσε κακία αλλά ήθελε να γίνεται καλύτερος.

-Για κάποια περιστατικά που θυμάται από τον γιο του:

Όταν είχε έρθει ο Μάντζαρης στην ομάδα τους έβαλαν να κοιμηθούν μαζί στην αποστολή στο ίδιο δωμάτιο. Ο Γιάννης  ρωτούσε τον Άγγελο τα αδύναμα σημεία των παικτών στην άμυνα. Δεν του είπε το αδύνατο σημείο αλλά το δυνατό σημείο του καθένα. Αυτά μου τα είπε ο ίδιος ο Γιάννης ο Μάντζαρης. Τον Γιάννη δεν τον έβαλε να παίξει από την αρχή σαν τερματοφύλακα και παραπονέθηκε γιατί έβλεπε ότι έπρεπε να είναι αυτός που θα παίξει. Και ο Άγγελος του είπε να μην στεναχωριέται, να κάνει υπομονή και ότι έτσι μπορεί να μάθει από την χαζομάρα του άλλου. Εγώ μάθαινα από τον Άγγελο. Είχε ένα χάρισμα να βλέπει πίσω από τα πράγματα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button