Μπάσκετ

Τσιάρας: «Ανταγωνιστικός και με νοοτροπία νικητή ο Χάγκινς»

Στο Yellow Radio 101.7 και την εκπομπή “Βox To Box” φιλοξενήθηκε ο πρώην μπασκετμπολίστας του Άρη και νυν team manager του Περιστερίου, Γιώργος Τσιάρας ο οποίος μίλησε για τα χαρακτηριστικά του Τζος Χαγκινς της νέας προσθήκης στο ρόστερ του Άρη και το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, για το νέο πρωτάθλημα και τις εκπλήξεις που αυτό μπορεί να επιφυλάσσει στην πορεία της σεζόν ενώ στάθηκε και στο κομμάτι της Εθνικής και στο τι μπορεί να διεκδικήσει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά για τον νέο ρόλο του team manager που έχει αναλάβει:

To απολαμβάνω πάρα πολύ κάθε μέρα είναι μία πρόκληση και συνεχώς προσπαθώ να βελτιώνομαι. Αγαπάω πάρα πολύ αυτό το άθλημα και εφόσον το σώμα μου δεν μου το επιτρέπει πλέον να αγωνίζομαι έπρεπε να κάνω κάτι άλλο στο χώρο του μπάσκετ. Νομίζω πως οτι μπορούσα να δώσω σαν παίκτης το έδωσα και πραγματικά τώρα που είμαι στην Εθνική εφήβων χαίρομαι και θέλω να βλέπω τα νέα παιδιά να έχουνε μέλλον και να προσπαθούνε σκληρά προκειμένου να αγωνίζονται στην Εθνική. Αυτή είναι η εξέλιξη του αθλήματος.

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη τον Τζος Χάγκινς:

Ο Χάγκινς είναι ένας σκορινγκ πόιντ γκάρντ που το παιχνίδι του στηρίζεται πάρα πολύ στο σουτ και στο ένας- ένας. Μπορεί σε μέγεθος να είναι μικρός αλλά είναι τόσο έξυπνος και ταλαντούχος στην επίθεση που μπορεί πιστεύω να δώσει αρκετά πράγματα στην ομάδα. Θεωρώ οτι ο Καστρίτης μπορεί να χειριστεί το ταλέντο του και να πάρει από αυτόν το 100% των δυνατοτήτων του.

Για το αν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του οργανωτή που ψάχνει ο Άρης:

Με βάση το διάστημα που συνεργάστηκα μαζί του θεωρώ οτι μπορεί να το κάνει άψογα, πρέπει να πειστεί οτι πρώτα από όλα αυτό είναι το καλό για την ομάδα και μετά γι αυτόν. Ο Καστρίτης είναι σε θέση να τον πείσει για το συγκεκριμένο κομμάτι και γι αυτό θεωρώ οτι έκανε αυτή την επιλογή

Για το αν ισχύει οτι ο συγκεκριμένος παίκτης δεν θέλει να χάνει ούτε και στην προπόνηση :

Eίναι ανταγωνιστικός, έχει την νοοτροπία νικητή δεν του αρέσει να χάνει ακόμη και αν πρόκειται για προπόνηση.

Για τις αμυντικές του ικανότητες:

Η φιλοσοφία του Καστρίτη θεωρώ οτι στηρίζεται πάρα πολύ στην άμυνα από ξεκινάει και εκεί τελειώνει, σίγουρα πέρα από τα επιθετικά έχει δει και αμυντικά στοιχεία στον Χάγκινς τα οποία και θα προσπαθήσει να πάρει από τον συγκεκριμένο παίκτη.

Για την ομάδα του Περιστερίου και το καινούριο project με τον Βασίλη Σπανούλη στο “τιμόνι”:

Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια πρώτα από την διοίκηση και σε δεύτερο βαθμό με το που ξεκινήσουμε την προετοιμασία στις 17 Αυγούστου, θεωρώ οτι ο κάθε άνθρωπος που βρίσκεται σε αυτήν την ομάδα θα δώσει το 100%. Είμαι σίγουρος οτι μπροστά μας στην διάρκεια της σεζόν θα έχουμε μόνο καλά πράγματα.

Για την απόκτηση του πρώην παίκτη του Άρη Σακούρ Τζούστον από το Περιστέρι:

Έχω μιλήσει προσωπικά μαζί του, στο προηγούμενο πρωτάθλημα ξεχώρισε και θεωρώ οτι έχει στοιχεία που αν δουλευτούν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Πρέπει να μείνει πιστός στις περσυνές του αποδόσεις και να συνεχίσει την σκληρή δουλειά από εκεί και πέρα τόσο τα αθλητικά του προσόντα όσο και η προσωπικότητα του θα μας βοηθήσει να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 και να μπορούμε σε αυτό το χρονικό σημείο να ξεχωρίσουμε κάποια ομάδα:

Θέλω να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα όσο και αν κάποια πράγματα με προβληματίζουν τα τελευταία χρόνια στην Α1 πέρα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό ομάδες όπως ο Προμηθέας και το Περιστέρι έχουν κάνει καλές κινήσεις. Επίσης, θεωρώ οτι η ΑΕΚ θα είναι ανταγωνιστική αν ξεπεράσει τα προβλήματα της. Από εκέι και πέρα κάθε χρόνο υπάρχει και μια έκπληξη, το ερώτημα είναι πως επειδή οι ομάδες εκτός Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού φτιάχνονται από το μηδέν κάθε χρόνο, κακώς κατά τη γνώμη μου, δεν ξέρεις τι να περιμένεις κάθε χρονιά και μία διαφορετική ομάδα καταφέρνει να πετύχει την χημεία και να πάει καλά. Γεγονός το οποίο εξαρτάτε από τις συγκυρίες , από τις γνώση της αγοράς και από πολλούς άλλους παράγοντες. Σίγουρα θα υπάρξει κάποια έκπληξη αλλά το μόνο θέλω να ελπίζω είναι να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γιατί το χρειαζόμαστε. Έχουμε μπροστά μας και την συμμετοχή της Εθνικής που έχει μπροστά της έναν πολύ μεγάλο και δύσκολο αγώνα και όλοι ευχόμαστε και παρακαλάμε να έρθει μία επιτυχία.

Για το αν ισχύει οτι η Εθνική είναι το φαβορί:

Δεν μπορούμε να λέμε οτι είμαστε φαβορί μόνο για τα ονόματα που διαβάζουμε στην λίστα, πρέπει αυτό να το δείξει η χημεία που θα αποκτήσει η ομάδα από την πρώτη ημέρα που θα αρχίσει τις προπονήσεις μέχρι τα πρώτα φιλικά. Το δύσκολο κομμάτι σε όλες τις εθνικές είναι ο περιορισμένος χρόνος που έχουν για να προετοιμαστούν, τα ονόματα που έχουμε είναι μεγάλα, οι προσωπικότητες είναι τεράστιες όχι μόνο των παικτών αλλά και του σταφ. Έχει μία καλή ευκαιρία να κοιτάξει ψηλά.

Τέλος, για τους στόχους της Εθνικής εφήβων:

Δεν θέλουμε να θέσουμε γενικά στόχους, σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να τιμήσουμε το εθνόσημο γιατί είναι μεγάλη τιμή το να φοράς αυτή την φανέλα. Θεωρώ οτι είναι οτι καλύτερο μπορεί να πετύχει κάποιος σε ομαδικό επίπεδο, στόχος μας να καταφέρουμε να είμαστε σοβαροί και ανταγωνιστικοί. Ο κόσμος θα πρέπει να μη ξεχνάει πως μιλάμε για παιδιά κάτω των 18 και 20 χρονών τα οποία ακόμα προσπαθούν να βρούνε τα πατήματα τους και να χτίσουνε την προσωπικότητα τους. Πρέπει όχι απλά να είμαστε στο πλευρό τους αλλά να τα στηρίζουμε και να τα βοηθάμε για να πετύχουν τους στόχους τους και μαζί να ανεβάσουμε το μπάσκετ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button