Βόλεϊ

Τσαϊρέλης: «Στόχος της ομάδας μας είναι η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ελπίζουμε στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»

Ο Γιάννης Τσαϊρέλης, προπονητής του σαρωτικού γυναικείου τμήματος βόλεϊ του Άρη, μίλησε στο Yellow Radio 101,7, για την πορεία των κιτρινόμαυρων στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς και για τους στόχους που έπονται.

Για την Τρίτη θέση στην οποία βρίσκεται ο Άρης: Όταν ξεκίνησε η χρονιά, εκείνο που καταλάβαμε όλοι και το επαναλάβαμε πολλές φορές, είναι ότι θα υπήρχε ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα, με πολύ δυνατές ομάδες. Φέτος, το δυνατότερο των τελευταίων ετών, εξακριβωμένο απ’ όλους. Αυτό που λέγαμε εμείς, είναι ότι θέλουμε να κάνουμε τις περισσότερες νίκες μπορούμε και να φτάσουμε όσο ψηλότερα, χωρίς να υπάρχει ταβάνι. Τα έχουμε εν μέρει καταφέρει και έρχεται συνέχεια.

Για την νίκη επί της Σαντορίνης: Να πούμε ότι η Σαντορίνη είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα, που έχει επενδύσει και αυτή φέτος για να πρωταγωνιστήσει στους δύο θεσμούς και πριν λίγο καιρό ήταν η ομάδα που μας απέκλεισε από το Κύπελλο, πάλι με το ίδιο σκορ, 3-2. Βγάλαμε έναν εγωισμό μετά το 2-0, ότι θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας, θέλουμε να συνεχίσουμε στους στόχους, νομίζω ότι θα μας άφηνε πίσω ένα καθαρό 3άρι από την Σαντορίνη, σε σχέση με τους στόχους μας, οπότε νομίζω ότι τα κορίτσια άλλαξαν τελείως μετά το 2-0 και αυτό φάνηκε στο αποτέλεσμα.

Για το αν μπορεί να συναντήσουν την ίδια ομάδα ξανά: Έχουμε αρκετές αναμετρήσεις με την Σαντορίνη για το ποιος θα πάει τελικό, ποιος θα μπει τετράδα. Τι να σας πω, έχουμε ακόμα αγωνιστικές για το που θα «κάτσει» η μπάλα, αλλά δεν το βλέπω ιδιαίτερα με την Σαντορίνη. Έχει και αυτή πολύ δύσκολα παιχνίδια από εδώ και πέρα, όπως βέβαια και εμείς, αλλά νομίζω ότι δεν θα είναι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι την τελευταία αγωνιστική, μπορούν πολλά να αλλάξουν στην βαθμολογία.

Αν ο στόχος είναι να βρεθούν στην τρίτη θέση και μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: Έχουμε πρώτα ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ αυτό το Σάββατο στην Αθήνα, ο ΠΑΟΚ είναι το τρίτο ντέρμπι που έχουμε, αλλά μπορεί να έχει και σημασία το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για την μεταξύ μας κατάταξη.

Για το ότι ο Άρης βασίζεται σε δικούς του αθλητές: Νομίζω είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει στο ρόστερ της, από τις ομάδες –για να μην λέω αναληθή πράγματα- που πρωταγωνιστούμε, που βρισκόμαστε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, που έχει τόσο μικρής ηλικίας παίκτριες, έστω και στον πάγκο. Βέβαια, μέσα στα χρόνια που πέρασαν, υπήρχαν παίκτριες που έπαιξαν στην βασική εξάδα, παιδιά που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του Άρη. Αυτό συμβαίνει ότι πραγματοποιείται ένα σύστημα και βγαίνει μία δουλειά, η οποία είναι συνέχεια προς το γυναικείο τμήμα.

Για το αν είναι περήφανος που βλέπει κορίτσια από μικρότερα τμήματα του Άρη, να αγωνίζονται σε τέτοιο επίπεδο: Βέβαια, για κάθε προπονητή, όταν ένα παιδί που το ξέρει και το προπονεί από τις κορασίδες, να το βλέπει να αγωνίζεται σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, όπως ήταν ο αγώνας του Σαββάτου, η Ευαγγελία είναι ένα παιδί που ήρθε πριν 3 χρόνια στην ομάδα από τον Περσέα, θεωρείται δηλαδή στο δυναμικό των ομάδων, έχει αγωνιστεί με τα αναπτυξιακά τμήματα κορασίδων, νεανίδων του Άρη και μπήκε μέσα και απέδειξε ότι υπάρχει ένα μέλλον από πίσω.

Για το αν ακολουθούν κι άλλα ταλέντα, όπως άλλες παίκτριες της ομάδας: Είναι δύσκολο και για αυτό σας λέω ότι αυτό που καταφέρνει ο Άρης είναι διπλή επιτυχία και αυτό που συζητάω και με άλλους και διερωτώνται συνέχεια πως τα καταφέρνουμε, είναι ότι η ομάδα παίζει σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, πρέπει να μπορείς να βγάλεις παιδιά στην ανάπτυξη. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν παίζεις σε μία χαμηλότερη κατηγορία, ένα μικρό παιδί είναι πολύ πιο εύκολο να μπει, από ότι να μπει σε ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, με την Σαντορίνη, να μπει, να παίξει και να πάρει τις ευκαιρίες του. Οπότε, το ότι εμείς καταφέρνουμε και βάζουμε κάποια παιδιά στην 14αδα αρχικά και μέσα στην εξάδα, επτάδα, να παίξουν, είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον σύλλογο και τα καταφέρνουμε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Έρχονται συνέχεια νέα ταλέντα, συνήθως αναπληρώνονται οι θέσεις κυρίως από την ανάπτυξη.

Αν ο τωρινός Άρης είναι πιο ελκυστικός για νέες παίκτριες: Το κάνει και δεν το κάνει, είναι και ανάλογα το παιδί, σε σχέση με παιδιά που έρχονται από άλλους συλλόγους, σε μικρή ηλικία. Θα πρέπει να είναι ένα παιδί που θα έχει και τα φώτα και τους στόχους και την ψυχή για να μπορεί να παίξει σε ένα τέτοιο επίπεδο, όπως και το κουράγιο. Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε ένα τέτοιο επίπεδο, με καθημερινές προπονήσεις και κάποιες μέρες διπλές. Μην ξεχνάμε ότι είναι μαθήτριες, η Ευαγγελία αυτή την στιγμή είναι μαθήτρια τρίτης λυκείου, έχει υψηλούς στόχους και στο σχολείο, δεν χάνει προπόνηση, δεν χάνει αγώνα και το παιδί είναι και στους δύο τους στόχους. Αλλά, θα πρέπει να είναι και αθλήτρια υψηλού επιπέδου για να μπορέσει να ακολουθήσει αυτό που κάνουμε.

Αν ο στόχος του Άρη είναι να κερδίσει το πλεονέκτημα της έδρας εν όψει των play off: Βέβαια μπορούμε να το πούμε, είμαστε η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό, δεν έχει χάσει χάσει από ομάδες πάρα πολύ εύκολα, είναι κάποιες λεπτομέρειες που θα μπορούσε να γίνουν και υπέρ μας. Από σήμερα έχει ανακοινωθεί και μία αύξηση στον αριθμό των θεατών, οπότε πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας, τουλάχιστον στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ όπου τον χρειαζόμαστε και θα είναι κρίσιμα για την τελική μας βαθμολογία, οπότε στόχος μας θα είναι καθαρά, είναι αυτό που λέω από την αρχή, πως εμείς πάμε σε κάθε ματς για την νίκη και προσπαθούμε να κάνουμε τις περισσότερες νίκες που μπορούμε. Τα κορίτσια μετά από κάθε ήττα είναι πολύ στεναχωρημένα, είμαστε όλοι μας πολύ στεναχωρημένοι, υπάρχει βέβαια το ότι θα μπορούσαμε να έχουμε λιγότερες ήττες, παρ’ όλο που δεν έχουμε και πάρα πολλές.

Τι ισχύει για την συμμετοχή ομάδων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Νομίζω αυτή την στιγμή σαν χώρα, είναι ότι δικαιούμαστε πέντε χώρες στην Ευρώπη. Αυτό που ξεκινάει, τελειώνοντας με τα πρωταθλήματα, κάνουν μία διεργασία μία ομοσπονδία η ελληνική, για το ποιες ομάδες πρέπει να συμμετάσχουν. Έχουμε δει κατά καιρούς να συμμετέχει η όγδοη ομάδα, γιατί ο τρίτος και ο τέταρτος δεν θέλησαν να συμμετάσχουν.

Μετά τις φετινές εξελίξεις με την οικονομική ενίσχυση από το κράτος, φαντάζομαι ότι όλο και περισσότερες ομάδες θα θέλουν να παίξουν.

Είναι στόχος της ομάδας η Ευρώπη. Νομίζω ότι θα έχει να κάνει σχετικά με την τελική κατάταξη πριν τα play off. Αν ο έκτος περάσει τον τρίτο, ο τρίτος θα έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον πέμπτο, ο οποίος θα έχει αποκλειστεί.

Για τους γενικότερους στόχους: Αν παρακολουθείτε τα τελευταία χρόνια την πορεία της ομάδας, την χρονιά που πήγαμε τελικό με τον Ολυμπιακό, που είχαμε αποκλείσει την Σαντορίνη, είχαμε ξεκινήσει από μία Πέμπτη θέση, είχαμε μία διαφορά με κάποιες ομάδες. Όταν φτάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι με την Σαντορίνη και το πιστέψαμε, όλα μπόρεσαν να γίνουν. Εμείς πλέον πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε παίκτριες που μπορούν να σταθούν σε έναν ημιτελικό και γιατί όχι σε έναν τελικό.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button