Μπάσκετ

Τσαμπούρη: «Είμαστε Άρης, θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε να πάμε στο πανελλήνιο»

Η Παναγιώτα Τσαμπούρη, προπονήτρια των κορασίδων στον Αυτοκράτορα και παίκτρια της ομάδας του γυναικείου τμήματος μπάσκετ, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 για την πορεία και εξέλιξη του γυναικείου μπάσκετ στους κιτρινόμαυρους.

Για το αν απολαμβάνει περισσότερο τον ρόλο της παίκτριας ή της προπονήτριας: Το μπάσκετ είναι παιχνίδι και όταν το παίζει είναι πιο μαγικό, αλλά η προπονητική έχει την γλύκα του και από εδώ και πέρα για εμένα έχει την περισσότερη και μεγαλύτερη σημασία.

Για τον χαρακτηρισμό «θηλυκός Κάρι»: Όντως είναι αλήθεια αυτό, είναι κάτι που αγαπώ να κάνω, να σουτάρω, οπότε έχει αποτέλεσμα μέσα από την δουλειά.

Για τους αθλητές που είχε ως ινδάλματα και ακολούθησε σε επικά σκοραρίσματα τριπόντων: Όταν ξεκίνησα εγώ να παίζω μπάσκετ, το τρίποντο δεν ήταν τόσο εύκολο όσο είναι τώρα. Όταν ήμασταν εμείς μικροί, δεν σουτάραμε τρίποντα όπως κάνουν τώρα τα παιδιά νεαρά σε ηλικία, εμείς βλέπαμε από το εξωτερικό παίκτες. Εγώ ως αριστερόχειρας είχα κάποιους να θαυμάζω, αλλά δεν έλεγα ποτέ ότι θα βάλω 10 τρίποντα, αυτό έρχεται με την πορεία, τον καιρό και την δουλειά. Τώρα ο Κάρι είναι λίγο μικρότερος από εμένα, οπότε νομίζω ότι αυτός με ακολουθεί.

Αν αφήνει τους παίκτες που έχει αναλάβει, να επιχειρούν τρίποντα: Εννοείται ότι τα αφήνω, τα ενθαρρύνω, υπάρχουν παιδιά πλέον, γιατί έχει αλλάξει το παιχνίδι, που έχουν αρχικά την δύναμη, γιατί στην μικρή ηλικία, είναι κύριο σημείο το να μπορείς να σουτάρεις από το τρίποντο, οπότε αν υπάρχουν παιδιά που μπορούν να σουτάρουν, εννοείται ότι μπορούν να σουτάρουν.

Για τα ταλέντα εντός των κορασίδων: Έχουμε μία καλή «φουρνιά» στις ηλικίες 2006 και 2007, πάντα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα στις μικρές ηλικίες, αν υπάρχουν φουρνιές παιδιών. Εμάς, στόχος μας είναι να δουλεύουμε από κάτω και να δημιουργούμε χαρακτήρες και παίκτριες και να δημιουργούμε φουρνιές παιδιών. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να έχουμε σε φουρνιά καλή. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να γίνει «παιδομάζωμα», εμείς δεν είμαστε αυτής της άποψης και αυτής της φιλοσοφίας. Κάθε χρόνο θέλουν πολλά παιδιά να έρθουν στην ομάδα, κάνουμε μία επιλογή και πάντα θέλουμε να έρθουν τα παιδιά από μικρή ηλικία, να μπουν στο πρόγραμμα μας, να το ακολουθήσουν και όταν θα μπορούν να φτάσουν στην ηλικία των κορασίδων που είναι το πρώτο αγωνιστικό τμήμα, να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό που θέλουμε να παίζουμε. Αυτή την στιγμή, όπως και πρόπερσι έτσι και φέτος, στα 2006 και 2007 παιδιά έχουμε μία καλή «φουρνιά» που δουλεύουν, δουλεύουν πάρα πολύ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι που ισχύει για όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας, ότι έχουν χάσει 2 χρόνια μπάσκετ, έχουν χάσει 2 χρόνια με την μπάλα στα χέρια, οπότε σε όλα τα παιδιά τους λείπει, τους λείπει η προπόνηση. Εμείς προσπαθούμε αυτόν τον καιρό να το αναπληρώνουμε, είναι καλή ομάδα, σίγουρα θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, είμαστε Άρης και θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και θέλουμε να πάμε στο πανελλήνιο.

Φέτος, οι ομάδες του πανελληνίου από 6 γίνονται 8, απλά θα πάει απευθείας ο πρωταθλητής της ΕΚΑΣΘ της ΕΣΚΑΝΑ και θα στείλουν και δεύτερη ομάδα, δηλαδή θα παίξουν οι δευτεραθλητές αυτών των ενώσεων και ο νικητής από τους δευτεραθλητές θα κατέβει και αυτός. Οπότε, αυτό είναι καλό για εμάς. Πηγαίνοντας σε ένα τουρνουά, όπως αυτό της Πάτρας, που ήταν τουρνουά κορασίδων, τεστάραμε τις δυνάμεις μας, κάπου όπου υπήρχαν ομάδες από όλη την Ελλάδα και βλέποντας και την δυναμική των υπόλοιπων ομάδων, νομίζω ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα με την δουλειά που κάνουμε να βρεθούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Για το πώς είναι να είναι η εμπειρότερη παίκτρια, ανάμεσα σε άλλες που τώρα ξεκινούν να αποκτούν εμπειρία: Είναι δύσκολο αλλά είναι μαγικό. Οι μισές συμπαίκτριες μου αυτή την στιγμή είναι και παίκτριες μου, είναι η φουρνιά του 2004 και 2005, που πήραμε δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρόπερσι. Οπότε είναι μαγικό, τις παίκτριες τις οποίες προπονούσες προπονείς, να τις έχεις και συμπαίκτριες. Είναι δύσκολο, λόγω του ότι τα παιδιά δεν έχουν εμπειρία, αλλά για αυτό είμαστε εδώ, για να δουλεύουμε κάθε μέρα. Νομίζω είναι σημαντικό για τον σύλλογο αυτό που κάνουμε εμείς φέτος,  να απαρτίζεται η ομάδα από παιδιά του συλλόγου. Είναι πολύ μεγάλη απόφαση, είναι απόφαση προγραμματισμού. Το εύκολο είναι να πας να πεις ότι πας και παίρνεις 10 παίκτριες και να τις πεις να έρθουν να παίξουν στον Άρη. Το να έχει ο Άρης αυτή την στιγμή στην ομάδα τα 8 από τα 12 ή τα 10 από τα 15 άτομα του γυναικείου που είναι παιδιά του συλλόγου, νομίζω ότι είναι κάτι πραγματικά πολύ σημαντικό.

Για την διεκδίκηση μίας θέσης στην Α1 από το γυναικείο: Νομίζω ότι και φέτος δεν είναι ακατόρθωτο, γιατί κάναμε μία πολύ μεγάλη νίκη την Κυριακή με την ομάδα από τις Συκιές, οπότε είναι δύσκολο, επειδή έχουμε κάνει μία «γκέλα» στον πρώτο γύρο ακόμα. , αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Αν η ομάδα συνεχίζει να δουλεύει με τους φετινούς ρυθμούς που δουλεύει, αν όχι φέτος ο Άρης και μπορεί και για εμένα πρέπει να βρίσκεται στην Α1.

Για το αν θα παραμείνει η ίδια στην ομάδα: Θα δούμε, απολαμβάνω το τώρα, οπότε όταν θα έρθει το τέλος της χρονιάς, τότε θα δούμε τα πράγματα.

Για το ρεκόρ τριπόντων στην Α2: Παίζαμε με την πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας, με την ομάδα της Ιερισσού, ήμουν σε «καλό φεγγάρι» εκείνη την περίοδο, γιατί την προηγούμενη Κυριακή είχα βάλει αρκετά, νομίζω 8 ή 7, οπότε σούταρα το πρώτο που μπήκε και μετά τα σούταρα όλα συνεχόμενα στο πρώτο δεκάλεπτο, στο τρίτο ξανά, μετά όταν έμπαιναν όλα πήγαμε να κάνουμε το ρεκόρ, οπότε οι συμπαίκτριες μου με ενθάρρυναν και ήθελαν να φτάσουμε τα 11, είχαμε φτάσει 10, είπα στον κόουτς να με βάλει άλλο ένα λεπτό, να βάλω άλλο ένα, με έβαλε, οπότε εντάξει. Έχω την εμπιστοσύνη πρώτα του κόουτς και μετά όλης της υπόλοιπης ομάδας, οπότε όταν υπάρχει εμπιστοσύνη μπορείς και να κάνεις τέτοιο ρεκόρ.

Τέλος, ένα σχόλιο για την ανδρική ομάδα του Άρη: Καταρχήν με τα παιδιά, έχουμε προπόνηση μετά από αυτούς καθημερινά, να σας πω την αλήθεια ο φετινός Άρης μου αρέσει γιατί είναι αθλητική ομάδα, τρέχουν, πιέζουν, παίζουν το παιχνίδι. Νομίζω ότι η «πληγή» του Κέλι αυτή την περίοδο είναι σημαντική, αν όχι τόσο στο ματς με τον Ολυμπιακό, στο ματς με τον Ιωνικό που έρχεται. Ελπίζω να μην στοιχίσει, τους εύχομαι να είναι γεροί γιατί είχαν και αυτοί προβλήματα τραυματισμών και έχουν και να κάνουν τις νίκες που χρειάζεται η ομάδα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button