Ποδόσφαιρο

Τσίκινης: “Ο Άρης στο Big-5, ξένος διαιτητής στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ”

Ο διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Για τη διαιτησία είπε:

Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά έχουν γίνει αρκετά λάθη στις πρώτες αγωνιστικές κάποια ήταν και τραβηγμένα που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα αλλά νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με την ψυχολογία και την αυτοσυγκέντρωση και όχι με την ικανότητα του Έλληνα διαιτητή. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να διαχειριστεί, η πίεση που υπάρχει από τον κόσμο, από την καχυποψία που είναι βασικό. Όλα αυτά οδηγούν στο να έχουμε τις όχι καλές διαιτησίες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Για τις εξυγιάνσεις είπε:

Η εξυγίανση είναι μία λέξη την οποία εύκολα την λες αλλά στην πραγματικότητα είναι δύσκολο. Μπορεί να την πούμε όλοι αυτή την λέξη αλλά το θέμα είναι να το πράξης και να τρέξουν όλοι οι παράγοντες της ΕΠΟ, η Super League, ο κόσμος, δημοσιογράφοι, όλοι.

Για το τι πρέπει να γίνει είπε:

Η λύση στο θέμα της διαιτησίας δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε μία μέρα. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα το οποίο ξεκινάει με τους παράγοντες. Οι παράγοντες πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με τη διαιτησία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει λάθος. Το θέμα είναι να αφήσουμε τη διαιτησία να ασχοληθεί με τα δικά της και να υπάρχει σωστή διαπαιδαγώγηση και να δώσουμε χρόνο ώστε να επανέρθει η ηρεμία και η αξιοπιστία. Οι Έλληνες διαιτητές είναι πάρα πολύ καλοί , οι ξένοι διαιτητές που αναφέρατε έρχονται με έναν συν και είναι ότι δεν έχουν την καχυποψία υπέρ τους. Οι Έλληνες διαιτητές είναι ικανότατοι αλλά τους λείπει η αξιοπιστία και η καχυποψία.

Για τους ξένους διαιτητές είπε:

Οι ξένοι είναι ένα αναγκαίο κακό. Έχουμε ικανότατους διαιτητές αλλά είναι μία λύση που μπορεί να βοηθήσει. Εγώ είμαι αρνητικός στην έλευση ξένων διαιτητών στην Ελλάδα. Το θεωρώ υποβάθμιση της ελληνικής διαιτησίας και του ποδοσφαίρου. Έχουμε έρθει σε μία έκτακτη ανάγκη αυτή τη στιγμή έχουμε την FIFA και την UEFA και αναγκαζόμαστε να μπαίνουμε σε μία λογική αφού έχουμε και ξένους αρχιδιαιτητές. Υπάρχει ένα “μνημόνιο” στην ελληνική διαιτησία και είναι αιμορραγία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για τους παράγοντες είπε:

Οι παράγοντες θέλουν το 50-50 και το υπόλοιπο 50 δικό τους. Αν δεν καθίσουν οι μεγάλοι παράγοντες κάτω του Big 5 οι οποίοι αυτοί έχουν τα ηνία του ποδοσφαίρου και μπορούν να επηρεάσουν τις καταστάσεις και να μην ασχοληθούν με τη διαιτησία. Πρέπει να φτιάξουν τις ομάδες τους καλά και να αντέχουν το ανθρώπινο λάθος του διαιτητή. Μέσα στο Big 5 βάζω και τον Άρη γιατί δεν είναι μόνο ισχυρός αλλά και κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτά τα χρόνια που έλειπε το ποδόσφαιρο ήταν ελλιπής χωρίς τον Άρη. Θεωρώ ότι είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχει ο Άρης. Έχει μία ιστορία και μία φανέλα.

Για το Άρης – ΠΑΟΚ είπε:

Θα δούμε τώρα πως θα λειτουργήσει. Λογικά με την έννοια ότι τα ντέρμπι πρέπει να καλύπτονται από ξένους διαιτητές εγώ πιστεύω ότι θα πάμε σε ξένους διαιτητές. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι όμως.

Για τον Άρη είπε:

Η παρουσία του Άρη έδειξε θετικά στοιχεία στην αρχή είναι μία καλά στημένη ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή. Νομίζω ότι έχει την μεγάλη βοήθεια του κόσμου. Το πρωτάθλημα έχει πορεία, μακάρι να αντέξει ο Άρης και να κρατήσει το ξεκίνημα που έχει κάνει. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται ομάδες σαν τον Άρη να είναι μπροστά, να είναι πρωταγωνιστές. Να δυναμώσει και να τον δούμε στην Ευρώπη.

Για τα πέναλτι στο Άρης – Λεβαδειακός είπε:

Το ένα που δόθηκε ήταν καθαρό αλλά το άλλο νομίζω ήταν φάντασμα. Δεν υπήρχε. Ξεγελάστηκε ο διαιτητής από την πτώση. Δεν υπάρχει παράβαση, ήταν λάθος στο σφύριγμα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button