Ποδόσφαιρο

Τριάρα με ανατροπή! Λόπεθ και Μπερτόγλιο άλλαξαν το ματς και έδωσαν την νίκη (3-1) στον Άρη!

Ο Άρης υποδέχτηκε την Λαμία στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος σε έναν αγώνα όπου με ολική ανατροπή, σκόραρε τρεις φορές και πέτυχε την πρώτη του νίκη για την φετινή σεζόν!

Πρώτο ημίχρονο!

Ο αγώνας ξεκίνησε και οι δύο ομάδες φάνηκαν εξαρχής αρκετά αποφασισμένες για το πρώτο τρίποντο της χρονιάς. Από την μεριά του ο Άρης χρειάστηκε λίγο παραπάνω χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο και να φανεί απειλητικός για τον αντίπαλο.

Η Λαμία από την πλευρά της προσπάθησε από πολύ νωρίς να απειλήσει μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης αλλά τελικά το σουτ του Βιγιάλμπα ήταν αρκετά αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Κουέστα.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Άρη κυρίως στην μεσαία γραμμή έφτασαν πολύ κοντά στο 0-1 στο 13’ καθώς ο Ρόμανιτς βρήκε τον Καραμάνο από τα δεξιά, το σουτ όμως πέρασε από όλους και τελικά κατέληξε άουτ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη ήρθε μετά από δύο λεπτά με την πρώτη καλά οργανωμένη προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων». Ο Γκάνεα βρήκε τον Γκάμα, έπειτα η μπάλα ήρθε στον Μαντσίνι που βρέθηκε στην περιοχή του Εμπασί όμως το σουτ κόνταρε και κατέληξε σε κόρνερ.

  • Ο ρέφερι Διαμαντόπουλος «πιάστηκε»… αδιάβαστος δίνοντας λανθασμένη κίτρινη κάρτα στον Σάκιτς στο 17’, καθώς ο κανονισμός έχει αλλάξει. Άφησε το πλεονέκτημα, άρα δεν έπρεπε να βγάλει την κίτρινη. Θα έπρεπε να διακόψει το ματς.

Άρχισε να βρίσκει τα βήματα του και να γίνεται απειλητικός ο Άρης!

Στο 19΄ήρθε η επόμενη καλή φάση για τους «κιτρινόμαυρους» από στημένη φάση με τον Ματίγια από τα αριστερά όμως η μπάλα κόνταρε στα σώματα ενώ μόλις τρία λεπτά μετά ο Σαραμαντάς της Λαμίας είδε την κίτρινη για φάουλ στον Σάκιτς και ο Άρης είχε και πάλι την ευκαιρία από καλή θέση από τα δεξιά. Ο Φετφατζίδης ήταν εκείνος που εκτέλεσε το φάουλ όμως και πάλι ο Εμπασί ήταν εκεί και με γορθιές απομάκρυνε. Στο 29’ ήρθε και ο Γκάνεα να απειλήσει την εστία της Λαμίας αφού βρήκε την μπάλα από τα αριστερά, σούταρε αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έπιασε την μπάλα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κουέστα διόρθωσε το λάθος της άμυνας αφού ο Ρόμανιτς πρόλαβε και «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν εκεί και τον ανέκοψε πριν γίνει απειλητικός.

Πέναλτι στο 37’ για την Λαμία και 0-1 με τον Ρόμανιτς!

Ένα ακόμη κόρνερ για τον Άρη στο 36’ από τα δεξιά με τον Φετφατζίδη αλλά οι αμυντικοί απομάκρυναν, βγήκαν στην αντεπίθεση, Βασιλόγιαννης βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, τον πέρασε, έπεσε και ο Διαμαντόπουλος έδωσε πέναλτι. Ο Ρόμανιτς ήταν απέναντι από τον Κουέστα, σούταρε ο Ισπανός έπεσε σωστά αλλά δεν κατάφερε να μπλοκάρει και έτσι διαμορφώθηκε το 0-1.

Ο Άρης μετά το… ταρακούνημα του «τέρματος» που δέχτηκε προσπάθησε να απειλήσει και να φέρει και πάλι το ματς στα ίσα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Γκάνεα και πάλι από τα αριστερά με σουτ στο 44’ αλλά ο Εμπασί χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα μπλόκαρε την μπάλα.

Δεύτερο ημίχρονο!

Ο Άρης κλήθηκε εξαρχής του δεύτερου μέρους να ανατρέψει την εις βάρους του κατάσταση και μπήκε αρκετά πιο αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 47’ ο Τζέγκο ήταν εκείνος που προσπάθησε να απειλήσει για την ισοφάριση αφού βρέθηκε σε αρκετά καλή θέση λίγο πιο έξω από την μεγάλη περιοχή όμως δεν έπιασε καθόλου καλά την μπάλα, όπως και δύο λεπτά μετά όπου ο Ματίγια «γέμισε» αλλά ο Ροζ δεν κατάφερε να «πιάσει» την κεφαλιά με τον Εμπασί να μπλοκάρει.

Οι πρώτες αλλαγές για τον Άρη έγιναν στο 52’ όπου στη θέση του Σάκιτς μπήκε ο Μπαγκαλιάνης και ο Ροζ πήγε δεξί μπακ. Εκτός βγήκε ο Ματίγια και στην θέση του μπήκε ο Λόπεθ. Με 4-2-3-1 ο Άρης συνέχισε στο δεύτερο ημίχρονο στην κορυφή ο Λόπεθ, πίσω του ο Γκάμα, αριστερά ο Μαντσίνι. Στην άμυνα, ο Ροζ πήγε δεξί μπακ.

Η Λαμία από την άλλη έπαιζε αρκετά… αντιεπαγγελματικά και σκληρά με τον Μπεχαράνο να κάνει τρία σκληρά μαρκαρίσματα μέχρι το 60’ με τον Διαμαντόπουλο ωστόσο να μην δίνει τίποτα απολύτως, ενώ και στο 70’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν διπλό φάουλ με τον ρέφερι από την Αρκαδία να κάνει τα στραβά μάτια συνεχώς.

Στο 71’ έγινε η τρίτη αλλαγή για τον Άρη με τον Μπετόγλιο να παίρνει την θέση του Μαντσίνι.

ΓΚΟΛ στο 73’ ο Άρης με τον Κριστιάν Λόπεθ!

Η ισοφάριση ήρθε επιτέλους για τον Άρη με σκόρερ τον Κριστιάν Λόπεθ! Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλό σημείο, ο Φετφατζίδης με υποδειγματική σέντρα βρήκε τον Λόπεθ και ο Ισπανός με εξαιρετική κεφαλιά βρήκε δίχτυα ανοίγοντας… λογαριασμό για φέτος και έκανε το 1-1!

Πέναλτι και γκολ για τον Άρη – Ολική ανατροπή με Γκάμα στο 78!

Τα πάνω κάτω έφερε ο Άρης μέσα σε λίγα λεπτά ανατρέποντας το σκορ σε 2-1. Ο Μπερτόγλιο βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, ανατράπηκε αντικανονικά με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει ξεκάθαρα την άσπρη βούλα. Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν εκείνος που πήρε την μπάλα στα χέρια του, στάθηκε στα 11 μέτρα από τον Εμπασί σούταρε δυνατά και έκανε το 2-1 για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Άρης του δευτέρου ημιχρόνου δεν θύμιζε σε τίποτα τον Άρη του πρώτου, πολύ πιο οργανωμένος, δυνατός με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και πολύ περισσότερες ευκαιρίες.

ΓΚΟΛ για τον Άρη στο 88΄ και 3-1 από τον Μπερτόγλιο!

Ο Φακούντο Μπερτόγλιο πέτυχε το πρώτο του γκολ και αυτός για τους «κιτρινόμαυρους» στο 88’ αφού κατάφερε να φύγει στην κόντρα, πέρασε τον Εμπασί και με υποδειγματικό τρόπο πλάσαρε την μπάλα στα δίχτυτα διαμορφώνοντας το 3-1!

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πέρασαν χωρίς ιδιαίτερη απειλή για τον Άρη που προσπάθησε ακόμη και στο 3-1 να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ. Ο Διαμαντόπουλος σφύριξε την λήξη με τον Άρη να παίρνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα με ολική ανατροπή!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button