Μπάσκετ

Τραγικός Άρης, «κάηκε» από την φωτιά του Προμηθέα

Ο Άρης ταξίδεψε στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει τον Προμηθέα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής Stoiximan.gr Basket League.

Ο Άρης πραγματοποίησε την χειρότερη του μέχρι τώρα εμφάνιση και έχασε με 30 πόντους διαφορά. Τελικό αποτέλεσμα 70-40.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν αρκετά δυνατά, πήραν κεφάλι στο σκορ και κράτησαν με σωστή και δυνατή άμυνα τους γηπεδούχους μακριά από το καλάθι. Η ομάδα του Άρη με μπροστάρη τον Μπένσον ο οποίος ήταν σαρωτικός κάτω από το καλάθι, είχε το προβάδισμα και κατάφερε να πάρει μια αξιοπρεπής διαφορά στην πρώτη περίοδο. Μάλιστα ο ψηλός του Άρη είχε 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τέλος πρώτου δεκαλέπτου: 12-19

Στην δεύτερη περίοδο του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι το rotation του Παναγιώτη Γιαννάκη κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Άρης στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου δεν μπορούσε να βρει σκορ ενώ στην άμυνα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Προμηθέα. Και αφού πέρασαν πέντε λεπτά με τον Προμηθέα να κάνει σχεδόν ότι θέλει στο παρκέ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, πέρασε στο παιχνίδι τον Γιάννη Αθηναίου και ο δεύτερος έκανε αυτό που έπρεπε. Έδωσε ηρεμία στην ομάδα, και ξεκλείδωσε αρκετά την επίθεση της. Πέτυχε αρκετούς ατομικούς πόντους και μοίρασε και κάποιες ασσίστ, βοηθώντας την ομάδα να βρει ρυθμό επιθετικά.

Έτσι ο Άρης κατάφερε να κρατήσει κοντά στο σκορ τον Προμηθέα αλλά και να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, αφού έχει αποδειχτεί και από προηγούμενα ματς ότι το χαμηλό σκορ ευνοεί τους «κιτρινόμαυρους».

Τέλος ημιχρόνου: 32-29

Τρίτη περίοδο και ο Άρης έκανε για ένα ακόμα παιχνίδι, ένα πάρα πολύ κακό τρίτο δεκάλεπτο. Ο Προμηθέας, πήρε τα ηνία ξεκάθαρα του αγώνα ήταν ασταμάτητος επιθετικά ενώ στην άμυνα είχε «παγώσει» κανονικά τον ρυθμό του Άρη, με αποτέλεσμα να ξεφύγει πάρα πολύ στο σκορ. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν πάρα πολύ άγχος ενώ δεν είχαν καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε πολλά λάθη κάνοντας πολλές λάθος επιλογές. Ο Προμηθέας έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και κατάφερε να χτίσει μια διαφορά 21 πόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε 19 πόντους ενώ στα άλλα δύο δεκάλεπτα πέτυχε μόνο 16.

Τέλος τρίτου δεκαλέπτου: 56-35

Η «κατρακύλα» δεν σταμάτησε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Προμηθέας καθαρά πλέον με την ψυχολογία στα ύψη, έκανε πάρτι απέναντι στους παίκτες του Άρη, οι οποίοι δεν μπορούσαν με τίποτα να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να βρουν με τίποτα τον ρυθμό τους επιθετικά με αποτέλεσμα η διαφορά να πάρει διαστάσεις «διασυρμού». Το πρόβλημα του Άρη δεν ήταν ότι δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα στο πλεχτό αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει με τίποτα καλές συνεργασίες ώστε να φτάσει στο εύκολο καλάθι, πολλές λάθος και βιαστικές επιλογές, μη καθαρό μυαλό αλλά και η πολύ καλή άμυνα του Προμηθέα, στέρησαν από τον Άρη την ευκαιρία να βρει ρυθμό στην επίθεση.

Ο Άρης πήγε στην Πάτρα, έχασε με κατεβασμένα τα χέρια, πραγματοποίησε την χειρότερη μέχρι τώρα εμφάνιση και έχασε μια διαφορά 30 πόντων.

Τέλος παιχνιδιού: 70-40

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button