Γενικά

Το όραμα για την ψηφιακή Ελλάδα στην 84η ΔΕΘ

Το όραμα για την ψηφιακή Ελλάδα θα παρουσιαστεί στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ, από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Το αφιέρωμα «Digital Greece», μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers, θα στεγαστεί στο περίπτερο 12 της Έκθεσης από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μέσα από μια διαδραστική διαδικασία οι πολίτες θα έρχονται σε επαφή με τον οδικό χάρτη που περιγράφει τα βήματα, τις αρχές, το πλαίσιο και τις κατευθύνσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης και θα γνωρίζουν τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα που θα αλλάξει την εικόνα της χώρας και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ταυτόχρονα, startups και δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης θα δώσουν το «παρών» στο Digital Greece ως εκθέτες, αλλά και μέσα από εργαστήρια, ομιλίες και συζητήσεις που θα αναδείξουν τις τάσεις και τις ευκαιρίες στο ελληνικό οικοσύστημα.

Στο πλαίσιο του Digital Greece θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια υποστήριξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων και επιχειρηματικής ανάπτυξης, αλλά και θεματικοί διαγωνισμοί και παρουσιάσεις (pitching) εταιρειών και δομών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου 12. Επίσης οι εκθέτες του περιπτέρου 12 θα έχουν την ευκαιρία, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα διαθέσει το Digital Greece, να πραγματοποιήσουν B2B και B2C συναντήσεις με τους εκθέτες της Τιμώμενης Χώρας της 84ης ΔΕΘ, που είναι φέτος η Ινδία, για να αναζητήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες, να παρουσιάσουν προϊόντα και υπηρεσίες και να συζητήσουν για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Η πλατφόρμα των B2B & B2C meetings παραμετροποιήθηκε για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εκθετών του Digital Greece. Μέσω αυτής οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κλείσουν επαγγελματικά ραντεβού, επιλέγοντας εκπροσώπους από ελληνικά και διεθνή funds, επιχειρήσεις, buyers, Συνδέσμους και Επιμελητήρια.

Στα Β2Β meetings θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και εταιρείες του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για 84η δεθ

Πλούσιες όμως θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις του Digital Greece:

-ΙNNOVATION HUB: Από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το Found.ation. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δράσεων (ομιλίες, ενισχυτικά workshops, bootcamps) με στόχο την ανάδειξη καλών επιχειρηματικών παραδειγμάτων, την ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών με τεχνογνωσία και δεξιότητες και την προβολή στο ευρύτερο κοινό της δυναμικής και της προοπτικής που έχει η νεοφυής επιχειρηματικότητα για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

-DEMO DAY EVENT: Υλοποιείται από το European Institute of Innovation & Technology Food (EIT Food) και στο πλαίσιο του θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του διαγωνισμού «Innovation Prizes», στον οποίο 10 φιναλίστ startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε κριτική επιτροπή και θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ.

-EIT Raw Materials acceleration programme σε συνεργασία με το European Institute of Innovation & Technology Raw Materials (EIT RAW Materials): Απευθύνεται σε startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα των πρώτων υλών με στόχο να τις εκπαιδεύσει στο Business Modeling.

-Κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με την Regeneration, για την ενίσχυση των soft και business δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, αλλά και γενικότερα τη συμβουλευτική υποστήριξη υποψηφίων για την είσοδo τους στην αγορά εργασίας.

-Demo Day του Okthess με συμμετοχή επενδυτικών ταμείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button