ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: The Junkyard Liberty (η Ελευθερία των Σκουπιδιών) – “Hey” (Γεια)

Η “Ελευθερία των Σκουπιδιών” με όνομα που δεν περνάει απαρατήρητο, ξεχωρίζουν κι αφήνουν το στίγμα τους στη μουσική σκηνή της Γαλλίας κι όχι μόνο…

Όταν οι αξίες και τα συναισθήματα εκφράζονται με γνησιότητα μέσα από τις χορδές ενός βιολιού, τη μελωδία μιας κιθάρας και τα αρμονικά φωνητικά, κόντρα στο σύστημα, τότε μιλάμε για την πραγματική ελευθερία. Πέρα από συμβιβασμούς και στερεότυπα που είναι βουτηγμένα μέσα στην υποκρισία.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “Hey” από τους The Junkyard Liberty. Κυκλοφόρησε το 2016 μέσα από το άλμπουμ Chains, ένα υπέροχο ρυθμικό κομμάτι που έχουμε αγαπήσει.

The Junkyard Liberty

Οι Junkyard Liberty δημιουργήθηκαν στην Νορμανδία στα τέλη του 2011 από τους Alban Hajduk και David Fitzgerald (ιδρυτικό μέλος των The Telescopes). Αρχικά ξεκίνησαν ως ντουέτο παίζοντας Folk και Blues και στη συνέχεια ήρθε η ολοκλήρωση της μπάντας με την προσθήκη των Manon Blanchard (φωνητικά), Louis Lalevee (ντραμς), Mathis Duboijarry (μπάσο) και Lucie Lacou (βιολί). Η μουσική τους εξελίχθηκε και εμπλουτίστηκε τόσο από τα φωνητικά όσο κι από το βιολί φέρνοντας μια απαλότητα στις μελωδίες.

The Junkyard Liberty

Η μουσική τους είναι ένα μείγμα από Folks, Blues, Rock n Roll με ψυχεδελικές και Shoegaze αποχρώσεις. Έχουν επηρεαστεί από σπουδαίους καλλιτέχνες όπως τους μεγάλους των Blues, Robert Johnson, Buddy Holly, Bo Diddley, τους λαικούς τραγουδοποιούς όπως τους Bob Dylan, Townes Van Zandt, Neil Young, το γκάραζ και το ψυχεδελικό ροκ του ’60 μέχρι σήμερα.

The Junkyard Liberty

Τα τραγούδια τους μιλάνε για την αγάπη, την ελευθερία και την ειρήνη, αξίες που όλοι κουβαλάμε μέσα μας αλλά έχουν χαθεί σήμερα από την κοινωνία στο βωμό του κέρδους, της εξουσίας, του πολέμου και του χρήματος.

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2016 με τίτλο Chains, γνώρισε μεγάλη επιτυχία τόσο στη χώρα τους όσο και εκτός συνόρων.

Ο David Fitzgerald “έφυγε” από τη ζωή το 2020 σε ηλικία 54 ετών.

The Junkyard Liberty

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button