Γενικά

Ανανεωμένο Hyundai i20 με LED στην καμπίνα

Διακριτικά, το Hyundai i20 θα συνεχίσει οσονούπω την καλή εμπορική καριέρα του με ένα λίφτινγκ. Οι αλλαγές στο αμάξωμα του κορεατικού σουπερμίνι συνοδεύονται από αναβάθμιση τεχνολογίας και ατμοσφαιρικό φωτισμό LED.

Ήγγικεν η ώρα το Hyundai i20 να δεχτεί τις τυπικές, κλασικές συνταγές ανανέωσης: Ανασχεδιασμένη μάσκα και ρετουσάρισμα του εμπρός και του πίσω προφυλακτήρα. H εμπορική καριέρα του ανανεωμένου Hyundai i20 είναι προγραμματισμένη για να ξεκινήσει το τρίτο 3μηνο του έτους.

Ανανεωμένο Hyundai i20 με LED στην καμπίνα

Ο Κορεάτης κατασκευαστής κατά τα λοιπά διατήρησε την ανάλαφρη φωτεινή υπογραφή και τη γενική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Κατά τα ειωθότα ενός φρεσκαρίσματος όμως, προσέθεσε και νέες αποχρώσεις στην χρωματική παλέτα του Hyundai i20. Πρόκειται για το Lucid Lime Metallic (που βλέπουμε στις φωτογραφίες), το Lumen Grey Pearl και το Meta Blue Pearl.

Στο εσωτερικό, ο φωτισμός της πλαφονιέρας και οι εσωτερικές λάμπες έχουν αντικατασταθεί από φωτεινότερα LED. Με το χρώμα τους να μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις επιθυμίες των επιβατών.

Ανανεωμένο Hyundai i20 με LED στην καμπίνα

Η τεχνολογία που ενσωματώνει το ανανεωμένο Hyundai i20 αναβαθμίστηκε φυσικά και αυτή -διαβάστε τη δοκιμή του υφιστάμενου μοντέλου εδώ. Έτσι, το κορεατικό σουπερμίνι φόρεσε από το βασικό μοντέλο οθόνη LCD με διαγώνιο 4,2 ιντσών, συνδεσιμότητα USB-C, σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης eCall βασισμένο στο δίκτυο 4G και ενημερώσεις χαρτών over-the-air.

Ανανεωμένο Hyundai i20 με LED στην καμπίνα

Όσον αφορά τα συστήματα ασφαλείας, το Forward Collision Avoidance Braking (FCA) του Hyundai i20 είναι πλέον σε θέση να ανιχνεύει εκτός από πεζούς και ποδηλάτες. Με το σύστημα διατήρησης λωρίδας LFA (Lane Following Assist) να διασφαλίζει ότι το αυτοκίνητο παραμένει σταθερό μέσα στη λωρίδα κυκλοφορίας του.

Ανανεωμένο Hyundai i20 με LED στην καμπίνα

Προαιρετικά, η κορεατική εταιρεία προσφέρει και άλλα βοηθήματα οδήγησης. Έτσι, το Rear Cross-Traffic Collision Assist (RCCA) φρενάρει το Hyundai i20 όταν βγαίνει με όπισθεν από χώρο στάθμευσης, εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης. Η Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA), η ειδοποίηση κινδύνου από το τυφλό σημείο δηλαδή, εμφανίζει οπτικές ειδοποιήσεις στους εξωτερικούς καθρέφτες. Και, στη συνέχεια, το Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC) αποτελεί ενεργό cruise control που συνδέεται με δεδομένα της χαρτογράφησης του GPS για την πρόβλεψη στροφών ή ευθειών στον αυτοκινητόδρομο για προσαρμογή της προγραμματισμένης ταχύτητας.

Ανανεωμένο Hyundai i20 με LED στην καμπίνα

Κάτω από το καπό υπάρχει διαθέσιμο μόνο το βενζινοκίνητο μοτέρ 1.0 Turbo των 100 ή των 120 ίππων, με ή χωρίς 48βολτο ηλεκτρικό σύστημα. Το Hyundai i20 ΜΥ2023 θα διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων (7DCT) ή έξυπνο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο iMT που αποσυνδέει τον κινητήρα από το σασμάν, επιτρέποντας ελεύθερο τροχασμό όταν παίρνεις το πόδι από το γκάζι.

Ανανεωμένο Hyundai i20 με LED στην καμπίνα

Η συναρμολόγηση του ανανεωμένου Hyundai i20 θα ξεκινήσει το τρίτο 3μηνο του 2023 με την εμπορική καριέρα του να ξεκινά ευθύς αμέσως. Οπότε, αναμένουμε την τιμή του να ανακοινωθεί με την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές.

ΠΗΓΗ: www.drive.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button