ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Kiss the Anus of A Black Cat – “All Your Ghosts Are Worried”

Συνθέσεις τόσο αιχμηρές που θα μπορούσαν να κόψουν γυαλί, τύμπανα που χτυπάνε δυνατά στο μυαλό και την καρδιά.

Οι Kiss The Anus Of A Black Cat είναι μέρος της Underground σκηνής εδώ και πολλά χρόνια και εξακολουθoύν να ακμάζουν. Σκοπός τους δεν είναι να γίνουν κάποτε Mainstream αλλά το κοινό να εκτιμήσει την τέχνη τους.

Θεωρούν ότι η μουσική τους είναι μια επανάσταση κι ακριβώς αυτό το συναίσθημα θέλουν να μεταφέρουν στους ακροατές τους. Είναι μια εξέγερση στον ήχο, μια κριτική για την κοινωνία που ταυτόχρονα είναι γεμάτη ελπίδα.

Stef Heeren – Kiss The Anus Of A Black Cat

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που θα ακούσουμε σήμερα παρέα μαζί σας, είναι το “All Your Ghosts Are Worried” από τους Kiss the Anus of A Black Cat. Κυκλοφόρησε το 2010 μέσα από το άλμπουμ Hewers Of Wood And Drawers Of Water. Η επιτομή της απλότητας σε μια πανέμορφη μελωδία με ανεπιτήδευτη κιθάρα, χωρίς ίχνος υπερβολής ή προσπάθειας εντυπωσιασμού και φωνητικά που “μιλάνε” κατευθείαν στην ψυχή.

Η μπάντα των Kiss The Anus Of A Black Cat είναι δημιούργημα του μουσικού Stef Heeren που ήρθε στο φως το 2005 στη Γάνδη του Βελγίου. Το όνομα προέρχεται από ένα μεσαιωνικό τελετουργικό μαγείας κι αρχικά η μουσική τους ήταν εμπνευσμένη από θρησκευτικές και σαμανικές τελετουργίες. Από την κυκλοφορία του “Weltuntergangsstimmung”, κινήθηκαν σε έναν πιο Darkwave / Gothic Rock και Punk ήχο.

Kiss The Anus Of A Black Cat

Το γεγονός ότι το θρυλικό αναρχικό πανκ συγκρότημα Crass είναι μια από τις σημαντικότερες επιρροές του, αποκαλύπτει πολλά για το περιεχόμενο των τραγουδιών.

Βρίσκονται ανάμεσα στον παράδεισο και την κόλαση κι όπως λέει ο Stef όλα προέρχονται από τις σκοτεινές σπηλιές του μυαλού του.

Stef Heeren – Kiss The Anus Of A Black Cat

Ξεκίνησε παίζοντας πλήκτρα και κιθάρα σε Punk μπάντες όπως οι Katastrophobia, για να καταλήξει στην πιο σκοτεινή πλευρά της Folk. Φτιάχνει μουσικά όργανα, δημιουργεί θεατρικές παγανιστικές ατμόσφαιρες με μεσαιωνικά ξόρκια σε ροκ μελωδίες, ιστορίες με τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, ζωγραφισμένα όνειρα παιδιών, ψαλμούς μετάνοιας, μηδενισμός και μελαγχολία, πάθος και θυμός, όλες οι αντίθετες δυνάμεις που συγκρούονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Επιθυμία του, να είναι μια ωδή στη φιλία, τη σύνδεση και την ελευθερία.

Stef Heeren – Kiss The Anus Of A Black Cat

“All Your Ghosts Are Worried”

Surely your lie was shining
Beneath the stone at my feet
And doesn’t still remind me
Speak out truth but have none
Search for truth and have none seen
All your ghosts are worried
Rivers were about
They were carrying gold
So you would, so you would say

Σίγουρα το ψέμα σου έλαμπε
Κάτω από την πέτρα στα πόδια μου
Και δεν μου το θυμίζει ακόμα
Πες την αλήθεια αλλά δεν έχεις καμία
Ψάξτε για την αλήθεια και δεν έχετε δει κανείς
Όλα τα φαντάσματα σας ανησυχούν
Ποτάμια ήταν περίπου
Κουβαλούσαν χρυσό
Έτσι θα έκανες, έτσι θα έλεγες

Stef Heeren – Kiss The Anus Of A Black Cat

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Back to top button