Ποδόσφαιρο

Το ΣτΕ απέρριψε τα αιτήματα ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Θυμίζουμε ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη είχαν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για παράνομη σύνθεση επιτροπής της ΕΕΑ, μετά την έκδοση του πορίσματος της, για πολυϊδιοκτησία ανάμεσα στις δύο ομάδες.

ΠΑΟΚ και Ξάνθη είχαν καταθέσει τη συγκεκριμένη αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να “παγώσει” η εκδίκαση της υπόθεσης τους από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Superleague και της ΕΠΟ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο, απέρριψε τα αιτήματα τους.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, το Πειθαρχικό Όργανο της Superleague δεν έχει κανένα… κωλύματα σε ότι αφορά την έκδοση της απόφασης για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, για την οποία οι δύο ομάδες έχουν πάρει προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Παρασκευή (28.02). Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίας, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το σχετικό αίτημα με το αιτιολογικό πως οι δύο ομάδες έχουν καταθέσει παράλληλα ανάλογες αιτήσεις και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Η απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής έγινε από τον κ. Τσιμέκα, καθώς ο προεδρεύων του Γ΄ Τμήματος, αντιπρόεδρος Δημήτριος Σκαλτσούνης δήλωσε κώλυμα.

Το ίδιο έπραξε και ο Δημήτριος Μακρής που είχε οριστεί αρχικά εισηγητής στην κυρία αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι δύο ομάδες. Στην θέση του κ. Μακρή ορίστηκε εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να εξεταστεί από το Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου το αίτημα των δύο ομάδων για έκδοση απόφασης αναστολής. Οι κύριες αιτήσεις ακύρωσης της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ θα συζητηθούν στην 7μελή, αυξημένη σύνθεση του Γ΄ Τμήματος στις 2 Απριλίου 2020, με εισηγητή τον κ. Ανδρουλάκη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button