Ποδόσφαιρο

Το στατιστικό των Φαμπιάνο-Μπράμπετς που… ζηλεύει κάθε αμυντικό δίδυμο του Big-5

Οι βασικοί στόπερ του Άρη έχουν σωστές τοποθετήσεις και αυτό επιβεβαιώνεται από τα νούμερα!

Επί ημερών Άκη Μάντζιου ο Άρης έχει βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο αμύνεται στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, μην αφήνοντας χώρους και καλές προϋποθέσεις στους αντιπάλους.

Το παραπάνω έγινε ξεκάθαρο και στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου παρά το ότι οι πράσινοι είχαν την κατοχή στο δεύτερο μέρος, αδυνατούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες με καλές προϋποθέσεις.

Σε έναν βαθμό αυτό οφείλεται (και) στις τοποθετήσεις των σέντερ μπακ του Άρη, οι οποίοι σπάνια θα αφήσουν χώρα σε αντίπαλη ομάδα να σουτάρει. Ο Μπράμπετς είναι 5ος σε όλη τη Super League σε σουτ που έχει «μπλοκάρει» με 17, ενώ λίγο πιο κάτω ακολουθεί ο Φαμπιάνο με 14.

Πρόκειται για στατιστικό που δεν έχει κανένα άλλο δίδυμο των Big-5, με τους υπόλοιπους Αράο, Βίντα, Κουλιεράκη, Ρέτσο να έχουν μεν διψήφιους αριθμούς, αλλά να βρίσκονται κάτω από τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο. Όπως γίνεται αντιληπτό τα 31 σουτ που έχει μπλοκάρει το κεντρικό δίδυμο του Άρη αποτελεί μακράν την κορυφαίο επίδοση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button