Ποδόσφαιρο

Το προφίλ του Ραούλ Λιθοαίν που εξετάζει ο Άρης (videos)

Ο Ραούλ Λιθοαίν προτάθηκε στον Άρη για να στελεχώσει το υπάρχον γκρουπ τερματοφυλάκων και η περίπτωση του εξετάζεται από τους Κιτρινόμαυρους.

Ο 28χρονος Ισπανός, γεννημένος στη Λας Πάλμας, αναδείχθηκε μέσα από τις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Έκανε το ντεμπούτο το τον Νοέμβριο του 2011 σε αγώνα της Segunda Division αλλά παρέμεινε σε συμπληρωματικό ρόλο μέχρι το τέλος της σεζόν (6 εμφανίσεις).

Οι επόμενες σεζόν 2012-13 και 2013-14 τον βρήκαν πάλι σε δεύτερο ρόλο με τον Μαριάνο Μπαρμπόσα να βγαίνει σπάνια από βασικός. Μόλις αποχώρησε ο Μπαρμπόσα, ο Λιθοαίν ξεκίνησε ως βασικός τη σεζόν 2014-15 αλλά έχασε τη θέση του από το νεοαποκτηθέντα Κάστο. Ο τελευταίος, ωστόσο, τραυματίστηκε και ο Λιθοαίν πήρε ξανά θέση βασικού συμμετέχοντας και στα play-off της ανόδου.

Τον Αύγουστο του 2015 έκανε το ντεμπούτο του στη La Liga όμως έχασε πάλι τη θέση του από τον πιο έμπειρο Χάβι Βάρας. Τελείωσε τη σεζόν με 14 συμμετοχές, με τις 6 από αυτές στο Κύπελλο. Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκε και η επόμενη σεζόν με τον Λιθουαίν να κλείνει τη σεζόν με 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο.

Τον Ιούλιο του 2017, η Λας Πάλμας απέκτησε τον Λεάντρο Τζιτζιθόλα. Πήρε φανέλα βασικού με τον Λιθοαίν να κάνει 13 συμμετοχές. Η ομάδα υποβιβάστηκε και ο 28χρονος αποχώρησε με επόμενο προορισμό την Αλκοκόρν.

Εκεί είχε συμπληρωματικό ρόλο κάνοντας 14 εμφανίσεις πίσω από τον Ντάνι Χιμένεθ. Τον περασμένο Αύγουστο, ο Λιθοαίν έμεινε ελεύθερος και το Σεπτέμβριο συμφώνησε με τη Μάλαγα. Ωστόσο, θεωρώντας πως η ομάδα καταπατά τους όρους σχετικά με τις μεταγραφές παιχτών που της επέβαλε η Ισπανική Liga μετά τις οικονομικές περιπέτειες της ομάδας της Ανδαλουσίας, η La Liga μπλόκαρε το deal. 

Μέχρι σήμερα, ο Λιθοαίν παραμένει χωρίς ομάδα. Δεν σταμάτησε ωστόσο να προπονείται συμμετέχοντας σε προπονήσεις της Λας Πάλμας. 


YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button