Γενικά

Το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τα φορτηγά

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σε όλον τον δήμο Θεσσαλονίκης το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων.

Στόχος είναι να μπει ένα στοπ στην κυκλοφορία των φορτηγών στο κέντρο της πόλης από τις 8:30 το πρωί έως και τις 8:30 το βράδυ.

«Μετά από έναν μακρύ και εξαντλητικό διάλογο, μετά από γραφειοκρατικά προβλήματα τα οποία μας δημιούργησαν πολλές καθυστερήσεις, βρισκόμαστε πλέον στο τελικό στάδιο και ελπίζουμε ότι εντός του Οκτωβρίου θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου ωραρίου φορτοεκφορτώσεων» σημειώνει στην εφημερίδα «Δημοκρατία» και στην δημοσιογράφο Ντόνια Κανιτσάκη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς.

Σύμφωνα με το νέο ωράριο, σε όλες τις οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης θα επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση παρά το κράσπεδο φορτηγών ωφέλιμου φορτίου έως 8 τόνους από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.30 το βράδυ έως τις 8.30 το πρωί της επομένης. Τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 8.30 το πρωί της Δευτέρας.

Στις λεωφορειολωρίδες απαγορεύεται η φορτοεκφόρτωση κατά τις ώρες λειτουργίας τους. Επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση οχημάτων ωφέλιμου φορτίου έως 1,5 τόνο, ανεξαρτήτως ωραρίου, μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις.

Ταυτόχρονα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ, και τα Σάββατα, από τις 8.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, απαγορεύεται η διέλευση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου από την περιοχή του κέντρου, που περικλείεται μεταξύ των οδών Αγίου Δημητρίου, Καραολή και Δημητρίου, Δωδεκάνησου, Σαλαμίνος, Κουντουριώτη, Ν. Γερμανού, Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης και της λεωφόρου Νίκης, συμπεριλαμβανομένων των οδών αυτών, με εξαίρεση την Αγίου Δημητρίου. Η διέλευση επιτρέπεται για φορτηγά έως 1,5 τόνο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button