ΓενικάΜουσική

Το νέο άλμπουμ των Gang of Four κυκλοφορεί με τον τίτλο “Happy Now”

Πριν από λίγες μέρες η μπάντα των Gang of Four κυκλοφόρησε τον ολοκαίνουριο δίσκο τους με το όνομα “Ηappy Now”

Οι περισσότεροι τους θυμάστε από το αξέχαστο “Entertainment!”, που ενέπνευσε μια σειρά μεγάλων μουσικών, από τον Michael Stipe των R.E.M. και τον Flea των Red Hot Chilli Peppers, μέχρι τον Kurt Cobain και τις Τρύπες (αποκλείεται να μην σας θυμίζει κάτι το “Damaged Goods”). Το ένα και μοναδικό εναπομείναν μέλος, Andy Gill, επιμένει εδώ και 4 δεκαετίες, παρά τις δυσκολίες και τις αλλαγές στο line up, να κρατάει ψηλά τη σημαία του group από το Leeds και η απόφαση αυτή, αν κρίνουμε από το “Happy Now”, τον δικαιώνει.

Θα έλεγε κανείς πως η περίπτωση των Gang of Four είναι η ίδια με αυτή των Wire και του πολύ καλού προπέρσινου “Silver/Lead”. Ένα group, που αρνείται να μείνει προσκολλημένο στον ήχο που όρισε στο ένδοξο παρελθόν του, αντίθετα παρουσιάζει έναν δίσκο εμπνευσμένο με σύγχρονη αισθητική, που φέρνει πιο πολύ προς το industrial, με τα samples να έχουν την τιμητική τους στις 9 συνθέσεις (+1 bonus). Ασφαλώς και δεν λείπουν οι χαρακτηριστικές κιθάρες του Andy Gill σε συνθέσεις όπως τα “Toreador” και “Change The Locks” και οι επίσης χαρακτηριστικοί στίχοι της μπάντας που συνεχίζουν ν’αποτελούν τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Στις πολύ καλές στιγμές του δίσκου συμπεριλαμβάνονται επίσης το ατμοσφαιρικό “White Lies”, το “One True Friend”, καθώς και το “I’m A Liar”.

Σίγουρα η πρώτη ακρόαση του “Happy Now” πιθανόν να ξενίσει όσους έχουν συνηθίσει τη μπάντα στα ξεσπάσματα του παρελθόντος, αναμφίβολα όμως, είναι η πρόοδος μιας μπάντας, που ήξερε ανέκαθεν να προηγείται της εποχής της, αλλά και να μην επαναλαμβάνεται.

Πηγή: rockinathens.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button