ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Το μείγμα των παικτών και η… πολυτέλεια του χρόνου

Πληρότητα, ποιότητα, ισορροπία. Τα τρία στοιχεία που αποτελούν οδηγό για την τεχνική ομάδα του Άρη στην αναζήτηση των προσώπων που θα συγκροτήσουν το νέο ρόστερ. Το τρίτο, η ισορροπία, είναι και το πιο απαιτητικό αφού έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι σε επίπεδο μονάδας δεν μπορεί να λειτουργήσει μια ομάδα σαν τον Άρη, που καθοδηγείται περισσότερο από τη φιλοσοφία του παιχνιδιού και το συναίσθημα που δημιουργεί ο κόσμος του. Κοντά ή μακριά από τη κερκίδα αφού με την εξέλιξη της πανδημίας κανείς δεν ξέρεις πότε θα αποκατασταθεί αυτή η επαφή.

Ο Άγγελος Χαριστέας έχει ήδη περιγράψει ένα ρόστερ μικρό, με σαφώς μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, με περιθώρια για περισσότερες ευκαιρίες σε πιτσιρικάδες. Ταυτόχρονα μετά την απώλεια μίας ευρωπαϊκής θέσης τα περιθώρια ρίσκου είναι μηδαμινά, οπότε και η οποιαδήποτε βιασύνη περισσεύει. Για το λόγο αυτό από την έναρξη της προετοιμασίας δεν μπορούμε παρά να έχουμε μία μικρή αίσθηση από τη διάταξη της ομάδας που ετοιμάζει ο Ένινγκ.

Πρόκειται σίγουρα για ένα μείγμα παικτών. Κάποιοι γνώστες της Λήγκας που δημιουργούν την ασφάλεια του ότι γνωρίζουμε πάνω κάτω τι θα μας δωσουν και καποιοι πρωτοφερτοι που εξαιτιας των πρωτων θα μπορουν να εχουν το μεγιστο -για τον καθενα τους διαφορετικο- χρονο προσαρμογης.

Το SOS είναι αυτό που απομένει. Βασικός φορ και βασικός στόπερ που θα κρίνουν όλη τη λειτουργία και για το λόγο αυτό επιλέγεται η αξιοποίηση όλου του διαθεσιμου χρόνου έως ότου η ομάδα καταλήξει, με δεδομένο ότι δεν έχουν στα χέρια τους και το πιο ευέλικτο μπάτζετ του κόσμου.

Τα δεδομένα

Ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα λοιπόν, η θέση δείχνει να έχει καλυφθεί με την ανανέωση του Κουεστα, την παραμονή εκτός συγκλονιστικού απροόπτου του Έμαν (μόνο στην περίπτωση που χρειαστεί να δοθεί δανεικός στο πλαίσιο κάποιας άλλης μεταγραφής δεν θα πρέπει να υπολογίζεται) και την παρουσία στα 3-5 πηγάδια του μικρού Ράντου που δοκιμάζεται , ενώ υπάρχει ήδη επιλογή έτοιμη από τις μικρές ομάδες (είχαμε μιλήσει για τον νεαρό Κυριαζή από την Κ17).

Τα στόπερ: Η αμυντική γραμμή είναι το εύκολο κομμάτι για τους ανθρώπους του Άρη καθώς ήδη στελεχώνεται από αξιόλογους ποδοσφαιριστές που ήταν και εκείνοι που κράτησαν την ομάδα όρθια στη δύσκολη αποστολή των φετινών play off. O Ροουζ απο τα δεξιά και εναλλακτικές τον Δεληζηση και τον Μπαγκαλιανη, με την περίπτωση του Νταντκοβιτς να έρχεται όλο και πιο κοντά ως φετινό συμπλήρωμα , αλλά και τον Σόουζα να περιμένει ακόμη το ενδεχόμενο να τον προτιμήσουν οι “κιτρινόμαυροι” (σενάριο δύσκολο σε αυτή τη φάση ωστόσο). Στα μπακ θα δούμε την απόλυτη ανανέωση με τις δύο από τις σημαντικότερες προσθήκες , τον Σακιτς και τον Γκανέα και την πλήρη ανανέωση και στον πάγκο εκ των πιτσιρικάδων : Σενγκιέργκης, Μαρμαρίδης και Τσακαλίδης εχουν περιγραφεί ως επαρκέστατοι να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της επαγγελματικής κατηγορίας.

Προχωρώντας στο κέντρο η βασικη “διορθωση” φαίνεται να είναι αυτή με τον Τζενγκο με τους Σάσα και Ματιγια να “κρατάνε” την περιοχή και τον Μπακούτση να είναι έτοιμος από τον πάγκο. Η προσπάθεια ενίσχυσης από τα αριστερά με τον Χατζισαφί δεν έχει ευωδοθει, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Μπερτολιο που αποτελεί μια ακόμη σημαντική προσθήκη.

Στον αγαπημένο όλων επιθετικό άξονα ήταν και είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Βασικός εξτρέμ δεξιά ο Γιάννης Φετφατζίδης. Αριστερά συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον Ματέο Γκαρσία. Κάθε μέρα που περνά δυσκολεύει το εγχείρημα, αλλά την ίδια ώρα ενεργοποιούνται και οι εναλλακτικές που έχει ήδη έτοιμες το προπονητικό team. O Λόπεζ παραμένει ψηλά στις επιλογές και ο Γκάμα (ο οποίος μάλλον πληρώνει λάθη της δικής του πλευράς στη διαπραγμάτευση) περιμένει και παραμένει διαθέσιμος και πιο διαλλακτικός. Ο Μαρτινεζ βέβαια απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει καλή εναλλακτική, ενώ και ο Μαντσίνι φάνηκε να “εχει” τη συγκεκριμένη περιοχή. Εκεί υπολογίζεται και ο νεαρος Χατζηπιρπιριδης ο νέος Χάτζη του Άρη, ο οποίος έρχεται με πολύ καλές συστάσεις από την Κ 19.

Στην κορυφή της επίθεσης είναι που παραμένει άλυτος ακόμη ο γρίφος. Είναι το όνομα που άλλοι έχουν χαρακτηρίσει ως “μπαμ του προέδρου” και σίγουρα κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι να ολοκληρωθεί στο απόλυτο η διαπραγμάτευση. Εκεί προς το παρόν παρακολουθούμε την εξέλιξη του Δημήτρη Μάνου, ο οποίος δείχνει να έχει προσαρμοστεί από την πρώτη στιγμή, έχοντας κάνει και το ποδαρικο των τερμάτων στην προετοιμασία που ξεκίνησε χθες στα πηγάδια .

Οι αστερίσκοι

*Ροζ, Σασα ή ακομη και ο Φετφα (όχι βέβαια και οι τρεις) ενδέχεται να φύγουν αν ερθουν σημαντικές προτασεις.

*Με το 2ο κυμα κορωνοιου δεν διαφαίνεται πριν το 21 παρουσία φιλάθλων στο γηπεδο, ενώ όσο ανεβαίνουν τα κρούσματα αμφίβολη είναι και αυτή καθ’αυτή προκαθορισμένη έναρξη του πρωταθλήματος και των ευρωπαϊκών αγώνων.

*Οσο λείπει από το παζλ ο βασικός παίκτης που είναι ο φορ, ολο αυτό που περιγράφεται ως πιθανή ανάπτυξη μπορεί να ανατραπεί.

Συνοψίζοντας έως και τέσσερις ακόμη προσθήκες εν αναμονή θα συμπληρώσουν το στοιχείο “πληρότητα”, οι ποδοσφαιριστές έχουν την αποστολή να αποδείξουν το στοιχείο “ποιότητα” και το τελικό αποτέλεσμα εκείνο που θα επιβεβαιώσει αν έχει πετύχει η “ισορροπία”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button