Ποδόσφαιρο

Το μήνυμα από το ψηλότερο σημείο του Ολύμπου: “Στον Άρη αξίζουν μόνο οι κορυφές”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο Στέργιος Τσικόγιας, ο Αρειανός που ανέβηκε μέχρι την κορυφή του Ολύμπου

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Υπάρχει έντονο στοιχείο Aρειανών στην Πτολεμαϊδα ;

Φυσικά, υπάρχει πολύς κόσμος εδώ. Μαζευόμαστε παρέες και ερχόμαστε κάθε φορά στο γήπεδο.

Δεν σας φοβίζουν οι αποστάσεις;

Όχι, είμαι πάντα με ένα τιμόνι στο χέρι στο πλευρό του θεού του πολέμου.
Περιγράψτε μας αυτή την πρωτοβουλία και προσπάθεια που κρύβει μεγάλο σθένος και δυνάμεις που κάνατε με τους φίλους και συνοδοιπόρους σας.
Οι συνοδοιπόροι μου με ακολούθησαν μέχρι ένα σημείο. Στον Μύτικα που είναι η κορυφή του Ολύμπου συνέχισα μόνος. Εκεί βέβαια βρήκα κι’ άλλους από την Λάρισα, την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές. Μακάρι ο καθένας μας να μπορούσε να ζήσει μια αντίστοιχη εμπειρία. Εμένα μου αρέσει πολύ η ορειβασία, έχω ανέβει τα περισσότερα βουνά της Βορείου Ελλάδας και φυσικά πάντα με την σημαία του Άρη, σε όλες τις κορυφές. Από τα Άγραφα μέχρι τον Έβρο.

Γιατί κουβαλάτε μαζί σας την σημαία και την φανέλα του Άρη;

Γιατί με εκπροσωπεί!

Θέλετε να δώσετε ένα συμβολικό μήνυμα; Ότι ο Άρης είναι στην κορυφή;

Έτσι ακριβώς. Έγραψα αυτή την αφιέρωση στο βιβλίο στον Μύτικα γιατί ο αρειανός είναι ταλαιπωρημένος. Αξίζουμε την κορυφή αλλά δυστυχώς περάσαμε πολλές δύσκολες καταστάσεις.

«Η υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, σε όλους οπαδούς και τους υποστηρικτές του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας, Άρης Θεσσαλονίκης», αυτή ήταν η αφιέρωση έτσι;

Θέλοντας να πείτε ότι η υψηλότερη κορυφή ανήκει στους αρειανούς και ο Άρης είναι και η μεγαλύτερη ομάδα της Βορείου Ελλάδας;

Ακριβώς αυτό!

Πόσο δύσκολο είναι κάποιος να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου; Είναι επικίνδυνο;

Επικίνδυνο θα έλεγα πως είναι το τελευταίο μόνο κομμάτι, στον Μύτικα και τον Θρόνο διότι χρειάζεται μεγαλύτερη εμπειρία και καλύτερη φυσική κατάσταση καθώς είναι πιο δύσκολη η πορεία.

Εσείς τώρα θα πρέπει να απευθυνθείτε στον κύριο Καρυπίδη, Παντελίδη και σε όλη την διοίκηση και να τους δείξετε ποια είναι τα μυστικά για την κορυφή (γέλια).

Αξίζουμε μετά από τόσα χρόνια να δούμε και έναν τίτλο, μια διάκριση, αυτή θα είναι η κορυφή.

Ο κόσμος του Άρη σκαρφάλωνε πάντα στην κορυφή απλώς θα έπρεπε να έχει αυτό το σκοινί όπως έχετε εσείς οι ορειβάτες και να τραβήξει και την ομάδα να την συμπαρασύρει προς τα πάνω έτσι;

Έτσι ναι (γέλια). Αν και έχω την αίσθηση πως τα πάμε πολύ καλά. Όσα χρόνια παρακολουθώ την ομάδα νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που μου βγάζει τόση εμπιστοσύνη, ο τεχνικός διευθυντής, ο πρόεδρος, οι παίκτες, όλοι. Πιστεύω θα τα πάμε πολύ καλά.

Πώς γίνατε Αρειανός;

Λόγω ενός φίλου και σημερινού κουμπάρου μου. Έμενε στην Θεσσαλονίκη και ερχόταν για διακοπές το καλοκαίρι στο χωριό μου, το Κρυόβουνο. Μαζί με εκείνον που ήταν ήδη αρειανός έγινα και εγώ, γύρω στα 7-8 μου χρόνια.

Ποια στιγμή από την πορεία του Άρη έχει χαράξει τα κιτρινόμαυρα χρόνια σας;

Είναι πάρα πολλές οι στιγμές και για το μπάσκετ που είναι αυτονόητο νομίζω αλλά και για το ποδόσφαιρο.

Θα θέλατε να πάτε και σε κάποια κορυφή του εξωτερικού και να στείλετε το μήνυμα σας και εκτός συνόρων καθώς τώρα ο Άρης παίζει και στην Ευρώπη;

Έχω πάει σε κάποιες κορυφές της Γερμανίας. Μελλοντικά αν ανέβω κάπου είναι σίγουρο πως μαζί μου θα έχω την σημαία και την φανέλα του Άρη.

Ποιο είναι το μήνυμα σας για τον Άρη και τους οπαδούς του;

Το μήνυμα μου είναι η κορυφή. Εξωστρέφεια και ενωμένοι για την κορυφή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button