Βασικά ΘέματαΜπάσκετ

Το “ζωγραφιστό” συνεχίζει να τον προδίδει

Για ακόμη μία φορά ο Άρης Midea παίρνει ελάχιστα από τη γραμμή των ψηλών του που “φωνάζει” για ενίσχυση

Η αλήθεια είναι πως μετά το χθεσινό παιχνίδι του Άρη με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ και την ήττα (68-78) μπορούν να γραφτούν ποικίλα πράγματα για πολλούς από τους παίκτες. Αυτό, όμως, που αποτελεί μία σταθερά της φετινής ομάδας είναι πως δε τη βοηθάνε οι παίκτες στο “ζωγραφιστό” όπως θα ήθελε και περίμενε ο coach Καστρίτης, όταν και τους επέλεγε.

Οι Μπανκς, Ρόμπερτς και Χατζηδάκης συνδυάστηκαν για μόλις 8 πόντους και 7 ριμπάουντ αθροιστικά και δε μπόρεσαν να βοηθήσουν επιθετικά τον Άρη να κρατήσει το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από τη δεύτερη περίοδο έναντι των Ισραηλινών. Και αμυντικά βέβαια δε θέτουν υποψηφιότητα για κάποιο βραβείο. Ενέργεια και θέληση φαίνεται να έχουν αλλά αυτό δεν αρκεί τις περισσότερες φορές. Η ομάδα παρουσιάζεται αρκετά γυμνή στην άμυνα, ειδικά μετά το pick n’ roll πράγμα που διευκολύνει τους αντιπάλους και πολλές φορές ο Άρης δέχεται εύκολα lay-up. Αυτό το φαινόμενο δε θυμίζει σε καμία περίπτωση ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ο οποίος έχει αποδείξει ότι στηρίζεται κατ’ εξοχήν στη δυνατή άμυνα που παίζουν οι ομάδες του.

Βέβαια τα προβλήματα της γραμμής κρούσης της ομάδας δε σταματάνε εκεί. Στη θέση “4” χθες ξεκίνησε βασικός ο Γκιουζέλης, ενώ πάνω από 10 αγωνιστικά λεπτά πήρε ο Ντόνοβαν Κλέι, με το δίμηνο συμβόλαιο, μέχρι να αποβληθεί με 5 φάουλ. Είναι κατανοητό πως η ομάδα είχε χτιστεί, για να μοιράζονται το χρόνο στη συγκεκριμένη θέση ο Λαζέφσκι με τον Μαντζούκα και ο Γκιουζέλης θα ήταν η τρίτη επιλογή. Αυτή τη στιγμή όμως ο Άρης “πονάει” στη θέση του power forward και ποιοτικά και ποσοτικά. Ο Λαζέφσκι αρχίζει και μπαίνει σιγά-σιγά στις προπονήσεις αλλά είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται χρόνο, για να μπορέσει να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης.

Ο Τανούλης που ακούγεται πως βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη αγωνίζεται στη θέση του σέντε. O προπονητής θα πρέπει να βρει μία λύση άμεσα μιας και παρότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς, η ομάδα δεν αντέχει να κάνει άλλες ήττες και κυρίως εντός έδρας που θα τη βγάλουν εντελώς εκτός των στόχων που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button