Γενικά

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη το πρωί, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών τάχθηκε υπέρ της άρσης. Πιο συγκεκριμένα 658 ψήφισαν υπέρ και μόλις 25 κατά.

Υπενθυμίζεται πως ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μεταβεί στη Νορβηγία, ενώ αναμένονταν η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μάλιστα, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας ο Γιάννης Λαγός εθεάθη στο εξεταστικό κέντρο του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να κάνει τεστ κορωνοϊού και να ταξιδέψει, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Η Μαρία Ψαρά στο ρεπορτάζ της σημείωσε ότι η Νορβηγία είναι χώρα συμβεβλημένη με τη Europol και πιθανό αίτημα των ελληνικών αρχών θα οδηγήσει στην έκδοσή του, ωστόσο -όπως είπε- δεν αποκλείεται ο Λαγός να έχει εξασφαλίσει εκεί ομάδα υποστήριξης που θα μπορέσει να τον φυγαδεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαγός, εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, είχε φύγει από την Ελλάδα για τις Βρυξέλλες την ημέρα της απόφασης ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button