Ποδόσφαιρο

Το αουτσάιντερ με το μαχαίρι στα δόντια..

Ο Άρης στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ, δεν μπαίνει με το τίτλο του φαβορί αλλά με αυτό του αουτσάιντερ, γεγονός όμως που δεν παύει το.. μαχαίρι να είναι στα δόντια των ποδοσφαιριστών του.

Αν βάλουμε κάτω τις προηγούμενες -πρόσφατες- παρουσίες του Άρη στα ημιτελικά του κυπέλλου, θα θυμηθούμε πως οι “κίτρινοι”, πάντα, πήγαιναν με τον όρο του φαβορί.

Από το Αιγάλεω το 2003, στην Ξάνθη το 2005, στο Περιστέρι και την Καβάλα. Σε οποιαδήποτε κατάσταση και να βρισκόταν ο Άρης, ήταν το φαβορί και τα κατάφερνε, έπαιρνε την πρόκριση και έφτανε στον τελικό.

Φέτος, η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο Άρης “μπαίνει” σαν το λεγόμενο “αουτσάιντερ” στα ημιτελικά. Αντιμέτωπος του είναι μια παραδοσιακή αντίπαλος του, η ΑΕΚ.

Στα χαρτιά, η ομάδα της Αθήνας, μπαίνει σαν φαβορί. Αυτά λένε οι.. μπουκ, αυτό μαρτυρά και η βαθμολογία(με τις ενστάσεις φυσικά που μπορεί να έχει ο καθένας), αυτό έδειξαν και οι.. ευνοϊκές διαιτησίες στα παιχνίδια με τον Άρη.

Αυτό που θα κάνει την διαφορά όμως μεταξύ αυτού του ζευγαριού είναι η.. διάθεση. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη είναι διψασμένοι για διάκριση, θέλουν να πετύχουν και αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για όλο τον σύλλογο που αγωνίζονται. Από την διοίκηση μέχρι φυσικά και τον ίδιο τον κόσμο, από τον οπαδό που δεν έχασε αγώνα, μέχρι και εκείνον που τα βλέπει από την τηλεόραση.

Σε αυτό βοήθησε φυσικά η θερμή υποστήριξη που είχαν. Μόλις τελείωσε ο αγώνας με τον Ατρόμητο, ο λαός του Άρη φώναζε για το κύπελλο. Δύο ημέρες μετά ήταν στην προπόνηση οι οργανωμένοι για την απαραίτητη εμψύχωση, οι οπαδοί στο αεροδρόμιο και μέχρι το.. ξενοδοχείο τους στην Αθήνα.

Σε αυτή την παράμετρο πρέπει να βάλουμε και τον αγώνα με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη θα είναι με το.. μαχαίρι στα δόντια για αυτά που αντιμετώπισαν από τον Κουμπαράκη και τον Καραντώνη αλλά και από τους συναδέλφους τους, το ιδιαίτερα σκληρό παιχνίδι των “κιτρινόμαυρων” του νότου..

Η ΑΕΚ σίγουρα δεν είναι ένας.. εύκολος αντίπαλος. Έχει τις ιδιαιτερότητες και τις αρετές, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις αντεπιθέσεις και τις ατομικές ενέργειες των τεχνιτών ποδοσφαιριστών της.

Ένας Άρης σοβαρός, ένας ψυχωμένος Άρης, μπορεί όμως να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα και να φέρει την υπόθεση πρόκριση στα χέρια του. Ισοπαλία ή νίκη, ακόμη και ήττα με γκολ είναι στο.. μενού πρόκρισης. Πίστη θέλει..

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button