Ποδόσφαιρο

Το αγωνιστικό προφίλ του Πανιωνίου

Ο Άρης αντιμετωπίζει αύριο (2/11, 19:30, Novasports) τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με τους γηπεδούχους να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Οι Κυανέρυθροι έχουν ξεκινήσει με -6 και μετά από 8 αγωνιστικές παραμένουν κάτω από το 0. Διαθέτουν τη χειρότερη επίθεση μαζί με Λαμία και Παναιτωλικό (5 γκολ) αλλά και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα μαζί με τη Λαμία (15 γκολ παθητικό).

Επίθεση

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος στην εκπλήρωση επιθετικών ενεργειών. Σε 8 αγωνιστικές, έχει 53 τελικές, την τρίτη χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα και μόλις 5 γκολ ενεργητικό. Παράλληλα, είναι τρίτος σε λάθη πίσω από Ολυμπιακό και Ατρόμητο ενώ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμη πιστωθεί με μεγάλη χαμένη ευκαιρία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Superleague.

Ο Μπατσάνα Αραμπουλί είναι ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν επιθετικά οι Νεοσμυρνιώτες. Ο Γεωργιανός επιθετικός έχει 3 γκολ σε 10 τελικές ενώ είναι πρώτος στα σουτ εντός περιοχής για τον Πανιώνιο αλλά πρώτος και στα λάθη. Στις ήττες από Παναθηναικό και ΟΦΗ, ήταν με διαφορά ο πιο δραστήριος του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος δεν παίρνει ό,τι θα ήθελε από τα εξτρέμ του. Εκτός από τον Αραμπουλί, επιθετικά δραστήριος είναι ο χαφ Νόβιτσα Μαξίμοβιτς, ο οποίος δοκιμάζει συχνά το πόδι του εκτός περιοχής (με δικό του γκολ ήρθε η νίκη επί της ΑΕΛ) ενώ πετυχαίνει το 1/3 των γεμισμάτων που επιχειρεί.

Χαρακτηριστικό είναι οι λιγοστές ευκαιρίες που πραγματοποιεί ο Πανιώνιος. Απέναντι στον ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ στη μοναδική του ευκαιρία ενώ στη νίκη επί της ΑΕΛ μετουσίωσε σε γκολ την πρώτη του τελική. Ελάχιστες φάσεις έχασε και απέναντι σε Λαμία και Παναθηναικό.

Στην εντός έδρας ήττα από στον Αστέρα (0-1), ο Πανιώνιος εμφανίστηκε αρκετά πιο δραστήριος χάνοντας αρκετές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως με τον Αραμπουλί.

Άμυνα

Μόλις σε ένα παιχνίδι έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του ο Πανιώνιος, σε αυτό που ήρθε και η μοναδική του νίκη. Εντός έδρας, έχει 3 ήττες σε 4 παιχνίδια ενώ μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 94 τελικές, την τρίτη χειρότερη επίδοση στη Superleague.

Απέναντι στον Άρη επιστρέφει ο Μάτιτς Κότνικ, ο οποίος παρά τα λάθη του απέναντι σε Λαμία και Βόλο, έχει σώσει αρκετές φορές τον Πανιώνιο. Ο Σλοβένος πορτιέρε είναι πρώτος από την ομάδα του σε κλεψίματα και αποκρούσεις και δεύτερος σε επεμβάσεις.

Στο αυριανό ματς επιστρέφει και ο Παναγιώτης Κόρμπος, σημαντικό γρανάζι για την μεσοαμυντική λειτουργία του Πανιωνίου. Ο έμπειρος Έλληνας είναι ο κορυφαίος κλέφτης για την ομάδα του πίσω από τον Κότνικ ενώ έχει και 10 επεμβάσεις, όσες και ο Φάμπιαν Έμαν.

Η αλλαγή προπονητή

Δύο παιχνίδια έμεινε ο Άκης Μάντζιος πριν αντικατασταθεί από τον Νίκκι Παπαβασιλείου. Ο Κύπριος τεχνικός φαίνεται να εμμένει σε ένα 4-2-3-1 ενώ χρησιμοποίησε τα 4-3-3 και 4-1-4-1 απέναντι στον Αστέρα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button