Ποδόσφαιρο

Το αγωνιστικό προφίλ της ΑΕΛ: Η έμφαση στον άξονα και η έφεση στα κλεψίματα

Ο Άρης αντιμετωπίζει την ΑΕΛ για την 5η αγωνιστική της φετινής Superleague με τη Θεσσαλική ομάδα να προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της Ξάνθης με 3-0. Τα στοιχεία που συνοδεύουν τον επόμενο αντίπαλο των Κιτρινόμαυρων.

Έχοντας προχωρήσει σε δύο σημαντικές κινήσεις τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου με το δανεισμό των Κάτσε και Ουάρντα, η ΑΕΛ ξεκίνησε τη φετινή Superleague με ισοπαλία απέναντι στον Ατρόμητο ενώ στη δεύτερη “στροφή” γνώρισε την ήττα με 0-1 από τον Ολυμπιακό. 13 τελικές είχε η Λάρισα στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος παρουσιάζοντας προβλήματα στην επιθετική της ανάπτυξη.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλαβε την ομάδα στις αρχές Αυγούστου και η διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων λειτούργησε υπέρ της ΑΕΛ. Στο παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο εμφανίστηκε εμφανώς βελτιωμένη. Παρά την ήττα, η Λάρισα ήταν καλύτερη του Πανιωνίου, έχοντας μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας αλλά και περισσότερες τελικές, κυρίως μέσω στημένων φάσεων αλλά και μέσω του δημιουργικού Ουάρντα. Τελείωσε το ματς με 10 τελικές, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τις μετουσιώσει σε γκολ.

Αυτό το κατάφερε στον επόμενο αγώνα με την Ξάνθη, η οποία προερχόταν από 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ΑΕΛ, όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, αλλά δημιούργησε 11 τελικές, σκοράροντας στις τρεις.

Τακτικά, ο επόμενος αντίπαλος του Άρη προτιμά το 3-5-2 με εναλλαγή στο 3-4-3 με τον Σετσέροβιτς ως καθαρόαιμο αμυντικό χαφ και τους Μιλοσάλγιεβιτς και Κάτσε ως πιο επιθετικά ενώ υπάρχει και ο Φατιόν. Κόντρα τον Πανιώνιο μάλιστα, ξεκίνησε τον αγώνα με ένα 3-6-1, “φορτώνοντας” τη μεσαία γραμμή, το οποίο άλλαξε σε 4-4-2 προς το τέλος του ματς. Επιθετικά, Ουάρντα (5 τελικές σε 2 εμφανίσεις) και Μπούστος (5 τελικές σε 3 ματς) έχουν δημιουργήσει τις περισσότερες επιθετικές προϋποθέσεις για τους Βυσσινί.

Η ΑΕΛ έχει την δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα (4 γκολ) αλλά και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (3 γκολ), πίσω μόνο από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, είναι πρώτη με μεγάλη διαφορά σε κλεψίματα στη φετινή Superleague 1, έχοντας “κλέψει” 95 φορές τη μπάλα με τον Παναιτωλικό να έρχεται δεύτερος και τον Άρη να ακολουθεί με 77.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας με δύο γκολ είναι ο κεντρικός Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς ενώ ένα μεγάλο μέρος των τελικών της προσπαθειών μέχρι στιγμής προέρχεται από στημένες φάσεις με παίχτες όπως ο Μιχαήλ (3 τελικές με κεφαλιά) να κυριαρχούν στο “ψηλό” παιχνίδι.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button