Ποδόσφαιρο

Τοπαλίδης: “Μαζί με τον Ερέρα να έρθουν και καλοί παίκτες! Ο Άρης θα πάει ψηλά”

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Τοπαλίδης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Όταν είμαι στη Θεσσαλονίκη όλοι μου μιλάνε για τα καλύτερα λόγια για τον Άρη και για την θητεία μου όταν ήμουν εκεί αλλά εγώ πριν πάω ακόμα στην ομάδα την συμπαθούσα και ερχόμουν και έβλεπα μερικά παιχνίδια το διάστημα που ήμουν στην Εθνική ότι έχει τρομερή ατμόσφαιρα και ομάδα. Τότε έλεγα στον Ρεχάγκελ να πάμε να δούμε τον Άρη. Η ατμόσφαιρα και το ποδόσφαιρο που έπαιζε ο Άρης μου άρεσε πάρα πολύ γι’αυτό ήθελα να πηγαίνω.

Για την επιστροφή του Άρη στην μεγάλη κατηγορία είπε: 

Εγώ έλεγα ότι ο Άρης από την πρώτη χρονιά που έπεσε κατευθείαν να βγει στην Β εθνική και μετά στην Α γιατί πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα και μία καυτή ομάδα. Περίμενα πιο νωρίς να βγει στην Α εθνική και περιμένω να κρατηθεί οπωσδήποτε και αργά ή γρήγορα να πρωταγωνιστήσει, αυτό το λέει όλος ο κόσμος γιατί ο Άρης είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και έχει κάνει και καλά παιχνίδια στην Ευρώπη.

Η επαγγελματικότητα είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα από τους φροντιστές μέχρι τους παίκτες πρέπει όλοι να είναι 100% επαγγελματίες και σίγουρα πρέπει να φτιαχτεί μία ομάδα διαφορετική από αυτήν που υπήρχε στην Β Εθνική. Το πρωτάθλημα της Β Εθνικής ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου ήταν λογικό ο Άρης να βγει στην Α εθνική. Πρέπει να δημιουργήσει μία ομάδα δυνατή, πρέπει να φέρει δυνατούς παίκτες ξένους και Έλληνες.

Επειδή το επίπεδο ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ χαμηλό πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις και στις ακαδημίες για να βγάλει παίκτες. Αυτό το κάνουν πολλές ομάδες στο εξωτερικό γιατί να μη το κάνουμε και στην Ελλάδα; Π.χ. η Μονακό παράγει συνεχώς παίκτες και έχει βγάλει τους καλύτερους παίκτες της Γαλλίας. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει πέσει γιατί δεν έχουμε καλούς ξένους παλιότερα είχαμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε και πολύ καλούς Έλληνες.

Για τον κ. Σπανό είπε:

Αφού η ομάδα ανέβηκε στην Α εθνική αυτός ήταν ο στόχος άρα υπάρχει επιτυχία. Η διοίκηση ξέρει καλύτερα για την αλλαγή του προπονητή γιατί αυτοί ασχολούνται με την ομάδα. Για το αν είναι σωστή η απόφαση τους ή όχι αυτό θα αποδειχτεί αλλά σίγουρα αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις είναι πιο σίγουροι. Εγώ αν ήμουν στην θέση να πάρω κάποια απόφαση και η ομάδα είχε ανέβει με αυτόν τον προπονητή θα τον άφηνα να συνεχίσει και την επόμενη χρονιά.

Για τον Πάκο Ερέρα είπε:

Νομίζω ότι όσοι παρακολουθούμε το Ισπανικό ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι έχει πολύ μεγάλη ποιότητα συνεπώς θα φέρει και καλούς παίκτες από εκεί. Πιστεύω θα κοιτάξει να φέρει καλούς παίκτες. Τον έχω ακουστά αλλά δεν μπορώ να κρίνω τι προπονητής είναι, δεν μπορώ να μιλήσω 100%. Οι εξετάσεις θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω θα πάει καλά η ομάδα στην Α εθνική. Δεν έχει σημασία η ηλικία, αλλά το τι μπορεί να προσφέρει και να πετύχει. Ο Ρεχάγκελ ήρθε στην Ελλάδα στα 66 του χρόνια. Άρα όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της δουλειάς του.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε:

Πρέπει να βλέπουμε που βαδίζει το ποδόσφαιρο μας. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αντί να κάνει βήματα μπροστά κάνει βήματα προς τα πίσω και αυτό αποδεικνύεται στους αγώνες μας στην Ευρώπη εκτός από την ΑΕΚ που πέρασε στους ομίλους. Εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου σκεφτόμαστε όλο το ποδόσφαιρο μας όχι ξεχωριστά τις ομάδες.

Για τον Σόουζα είπε:

Όταν τον είχα στην Πάφο ήταν ένα νεαρό παιδί, συγκρατημένο είχε πάθος ήταν πειθαρχημένος και όλο αυτό το χρησιμοποιούσα σαν αμυντικό χαφ. Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η θέση.

Για τα μελλοντικά του σχέδια είπε:

Θα ήθελα να δουλέψω σε μία ομάδα όπως ήταν ο Άρης όταν είχα πάει εγώ.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button