Ποδόσφαιρο

Τον στιγμάτισε το πέναλτι, ψευτομαγκιές του ΠΑΟΚ, το έχασε ο Γκοντίνιο

Ο Άρης ήρθε ισόπαλος (0-0) με τον “Δικέφαλο”, έχοντας χαμένο πέναλτι με τον Γκρέι στο β’ μέρος. Αποβλήθηκε ο Νταμπό, ένταση στο τέλος

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την νίκη… Ο Γκρέι “πέταξε” στα σκουπίδια το πέναλτι που κέρδισε ο Εμπακατά, ο Γκαρθία είχε μεγάλη ευκαιρία λίγο μετά και γενικότερα ο Άρης στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος του αντιπάλου του και δικαιούταν ένα γκολ. Όμως, αυτό δεν “ήρθε”, με συνέπεια το ματς με τον “Δικέφαλο” να ολοκληρωθεί δίχως τέρματα (0-0) και τους παίκτες του Τερζή να μην επιστρέφουν στον δρόμο των επιτυχιών μετά την κακή εμφάνιση με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Πραγματικά… κρίμα, σε ένα ματς στο οποίο ο Γκοντίνιο έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Έδειξε κόκκινη (μετά από δύο κίτρινες) στον Νταμπό που εκνευρίστηκε -δικαιολογημένα- από δυνατό χτύπημα από τον Ελ Καντουρί εκτός φάσης, με τους “ασπρόμαυρους” να είναι προκλητικοί και να κάνουν ψευτομαγκιές στο ματς (ειδικά στο φινάλε του ντέρμπι, στο οποίο υπήρχε μεγάλη ένταση) για να “τσιμπήσουν” τον βαθμό της ισοπαλίας.

Έτσι άρχισε το ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο 3΄, με τον Ίνγκασον να παίρνει την κεφαλιά (έχοντας προηγηθεί φάουλ στον Μπράμπετς) και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο Κουέστα μπλόκαρε μετά από φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι ενώ στην συνέχεια ο Γκαρσία έξυπνα έκλεψε την μπάλα σε γύρισμα προς τον Κοτάρσκι αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι το… περισσότερο. Ο Αργεντινός, λίγο αργότερα, προσπάθησε να βρει τον Γκαρθία, όμως δεν δημιουργήθηκε κάποια “απειλή” για τον ΠΑΟΚ. Ένα μπουκάλι που πετάχτηκε είχε ως συνέπεια να υπάρξει μια μικρή διακοπή από τον ρέφερι, Γκοντίνιο ενώ στο 13′ το μακρινό σουτ του Ντουκουρέ έφυγε άουτ.

Ο Ντιόπ στο 16′ είδε την κίτρινη μετά από φάουλ που έκανε στον Κούρτιτς, σε μια κακή απόφαση για τον παίκτη του Άρη να μαρκάρει δυνατά (σ.σ. δεν χρειαζόταν σε εκείνο το σημείο του γηπέδου) τον Σλοβένο. Στο 19΄ η ομάδα του Τερζή κέρδισε το πρώτο κόρνερ, όμως απομάκρυναν οι “ασπρόμαυροι”. Στο 22′ “κιτρινίστηκε” ο Τσαούσης από πλευράς ΠΑΟΚ, κάτι που έπρεπε να γίνει και νωρίτερα από τον διαιτητή, σε άλλες περιπτώσεις. Στο 28′ ο Αουγκούστο πήρε την κεφαλιά δίχως να βρει στόχο ενώ ο ίδιος παίκτης “γλίτωσε” την κίτρινη όταν κλώτσησε την μπάλα στην συνέχεια, με τον Γκοντίνιο κακώς να μην τιμωρεί τον παίκτη του ΠΑΟΚ.  

Οι στιγμές του -δραστήριου- Μαντσίνι και το “Χ” στο ημίχρονο

Στο 34′ ο Άρης είχε πολύ καλή ευκαιρία, με τον Μαντσίνι να σουτάρει από μακριά και τον τερματοφύλακα του “Δικεφάλου” να αποκρούει σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο κόρνερ σε φάση που πρωταγωνίστησε ο Ντουκουρέ ενώ σε γύρισμα του Φαμπιάνο μέσα από την περιοχή ο Κοτάρσκι μπλόκαρε. Στο 37′ ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στο χορτάρι και πονούσε στο δεξί πόδι. Στο 40′ οι παίκτες του Τερζή κέρδισαν δύο ακόμη κόρνερ μετά από ενέργειες των Μαντσίνι και Γκαρσία, όμως ο Άρης δεν κατάφερε να απειλήσει.

Στο 44′ οι “κίτρινοι” κέρδισαν φάουλ, ο Μαντσίνι ήταν ο εκτελεστής αλλά έδιωξαν οι φιλοξενούμενοι σε γέμισμα που έγινε προς την περιοχή. Στο τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου ο Άρης ήταν πιο πιεστικός και στο 45′ έγινε φάουλ στον Μαντσίνι, σε αρκετά καλή θέση έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Αργεντινός το εκτέλεσε και η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του πορτιέρο του ΠΑΟΚ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τον διαιτητή να σφυρίζει πριν συμπληρωθεί το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι “κίτρινοι” στο α’ 45λεπτο δεν είχαν πάρει βοήθειες από τον Γκαρθία και τον Γκρέι και αυτό δημιουργούσε προβλήματα όσον αφορά την δημιουργία κινδύνων στα αντίπαλα καρέ (5 τελικές ο Άρης και 4 τελικές ο ΠΑΟΚ).

Κακή εκτέλεση πέναλτι του Γκρέι, ο Κοτάρσκι “έσωσε” ξανά τον ΠΑΟΚ σε ευκαιρία με Γκαρθία

Στο δεύτερο μέρος ο Νταμπό πήρε την θέση του Ντιόπ ενώ ο Άρης προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με τον Γκαρθία αλλά και με ένα φάουλ που κέρδισε αργότερα η ομάδα του Τερζή, δίχως να απειληθεί τελικά ο ΠΑΟΚ. Ο Αουγκούστο έπαιζε αντιαθλητικά “γκρεμίζοντας” τον Γκαρθία ενώ ο Κουέστα στο 50′ είχε μεγάλη επέμβαση σε προβολή που έκανε ο Τόμας μέσα στην περιοχή. Ο Ισπανός, έτσι, “κράτησε” το μηδέν στην εστία. Στο 51′ ο Εμπακατά κέρδισε πέναλτι, όταν μπήκε στην εστία από τα δεξιά και ο Γκρέι πήρε την μπάλα για να το εκτελέσει αλλά δεν κατάφερε να “νικήσει” τον Κοτάρσκι.

Ηταν κάκιστη η εκτέλεση από τον Τζαμαικανό και ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το ότι ήταν ιδιαίτερα αδύναμο το πέναλτι. Ο τερματοφύλακας του “Δικεφάλου” αντέδρασε ξανά λίγο μετά, σε μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη μετά από σουτ του Γκαρθία. Οι “κίτρινοι” συνέχιζαν να πιέζουν και ο Εμπακατά κέρδισε κόρνερ στο 57′, όμως ο Άρης δεν το εκμεταλλεύτηκε. Το σουτ του Γκαρσία στο 61′ πέρασε άουτ, σε μια καλή στιγμή για τους “κίτρινους”.

“Μέσα” οι Πάλμα, Ιτούρμπε, Καμάτσο και Ζερβίνιο

Στο παιχνίδι πέρασε ο Πάλμα που αντικατέστησε τον Γκρέι ενώ στο 67′ ο Άρης κέρδισε ακόμη ένα κόρνερ, με τους “κίτρινους” να είναι φανερά καλύτεροι των “ασπρόμαυρων” στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Ο Κοτάρσκι έδιωξε την μπάλα και μετέπειτα ο Τερζής “έριξε” στο ντέρμπι τον Ιτούρμπε αντί του Γκαρθία.

Στο 71′ ο Γκοντίνιο έδωσε φάουλ-δώρο υπέρ του ΠΑΟΚ, δείχνοντας και την κίτρινη στον Ντουκουρέ. Ο ρέφερι έδειξε ακόμη μια κίτρινη, αυτή την φορά στον Νταμπό, έχοντας γυρίσει πίσω την φάση. Ο Άρης συνέχιζε το ματς, με τα αμυντικά χαφ να έχουν “κιτρινιστεί” ενώ στο παιχνίδι μπήκαν οι Καμάτσο και Ζερβίνιο, με τους Μαντσίνι και Γκαρθία να “πηγαίνουν” στον πάγκο.

Ενταση στο τέλος, την “πλήρωσε” ο Νταμπό από τον διαιτητή

Ο Τερτζής, έτσι, φρέσκαρε την μεσοεπιθετική γραμμή των “κιτρίνων” οι οποίοι στο 84′ κέρδισαν φάουλ από τα αριστερά, έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Πάλμα το εκτέλεσε και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε την μπάλα. Στο 86′ ο Ιτούρμπε κέρδισε φάουλ από τα δεξιά, πάλι λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν.

Ο Καμάτσο πήρε την κεφαλιά στο 92′ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Νταμπό είδε την κόκκινη κάρτα, όπως και ο Ελ Καντουρί, σε μια φάση στην οποία ο ποδοσφαιριστής του Άρη δέχτηκε χτύπημα από τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Υπήρχε μεγάλη ένταση στο φινάλε του ματς και το ντέρμπι έληξε 0-0.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46’ Νταμπό), Μαντσίνι (81’ Καμάτσο), Μάνου Γκαρθία (69’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (81’ Ζερβίνιο), Γκρέι (63’ Πάλμα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (58’ Βιεϊρίνια), Ντάντας (58’ Μπίσεσβαρ), Κούρτσιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (73’ Καντουρί), Τόμας (63’ Ολιβέιρα)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button