Ποδόσφαιρο

“Τον Σγούρο τον φωνάζαμε Μότσαρτ της ομάδας, έχει ό,τι χρειάζεται για να αγωνιστεί”

Στην εκπομπή του YellowRadio 101.7FM “Box-To-Box” με τον Ιάσονα Μίσχο, φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, ο προπονητής που ανέδειξε τον Ραφαήλ Σγούρο πριν αυτός έρθει στον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο:

Για το αν περίμενε την εξέλιξή του:

“Το περιμέναμε ναι, φαινόταν, μέσα σε ένα σύνολο περίπου 22 ατόμων ξεχώριζε, μια ομάδα αξιόλογη. Ξεχώριζε μέσα σε μια εξάδα παιδιών που φαινόταν πως ήταν προικισμένα. Μέσα σε αυτά τα παιδιά ήταν και ο Ραφαήλ, όλα αυτά τα παιδιά πήραν μεταγραφές, μαζί του και ο Ηλίας ο Σγούρος. Ο Ραφαήλ ξεχώριζε και μέσα στην πληθώρα καλών ποδοσφαιριστών.

Στον τελικό που δώσαμε στην Κ16 τότε απέναντι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, στον τελικό είχε βάλει 4 γκολ, όταν είχαμε επικρατήσει και με 6-0.

Ξεκίνησε την πορεία του ως επιτελικός μέσος (10αρι) και έχει ακόμα αυτά τα χαρακτηριστικά. Έχει τρομερή ποδοσφαιρική σκέψη, ποδοσφαιρικό μυαλό που λέμε.

Τον είχα χαρακτηρίσει πως είναι ο Μότσαρτ της ομάδας, όταν παίρνει τη μπάλα στα πόδια, καθοδηγεί όλη την ομάδα. Μπορεί να σε αιφνιδιάσει με τις επιλογές του, οι οποίες είναι όλες αποτελεσματικές, είναι σπάνιο ταλέντο, κάτι που το βρίσκεις σε καταξιωμένους ποδοσφαιριστές.”

Για τον χαρακτήρα του:

“Είναι ο παίκτης που δένει την ομάδα, αν τον γνωρίζετε, είναι ένα φανταστικό παιδί που χαμογελά συνέχεια και έχει τρομερό χιούμορ. Έχει καλές σχέσεις με όλους τους συναθλητές του, που δεν παρεξηγείται.

Τον ήθελε ο Ατρόμητος και η Ξάνθη και ήθελε να πάει πολύ στον Ατρόμητο, αλλά έλεγε πως είναι Άρης, το “θέλω” του ήταν αυτό που τον οδήγησε στον Άρη, ήθελε να βρεθεί στην ομάδα του Άρη που την υποστηρίζει.”

Για το αν έχουν μιλήσει το τελευταίο διάστημα:

“Συνεχίζουμε και έχουμε επαφές, έρχεται συχνά και μας επισκέπτεται, για εμάς είναι σαν μικρό παιδί, ανοίγει τα χέρια του και σε αγκαλιάζει, είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Δε μιλήσαμε μετά τη συμμετοχή του, αλλά θα μιλήσουμε, είναι πολύ καλός φίλος με τον γιο μου.”

Για τη σχέση της Ακαδημίας Γιαννιτσών με τον Άρη:

“Στον Άρη εμείς έχουμε δώσει 7 παιδιά, παρόλα αυτά μόνο ο Σγούρος κατάφερε να πάρει επαγγελματικό συμβόλαιο, έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα του Άρη, υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός.”

Για το θέμα των ξένων:

“Έχω πει στα παιδιά, μην “γκρινιάζετε” για το θέμα των ξένων, υπάρχουν ομάδες οι οποίες έχουν στόχο το να πρωταγωνιστήσουν, κι εγώ είμαι υπέρ του να παίζουν Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό που λέω στα παιδιά, είναι να δουλέψουν ακόμη περισσότερο για να γίνουν καλύτεροι από τους ξένους ποδοσφαιριστές και να πάρουν αυτό που τους αξίζει, δεν αρκεί το ότι είναι Έλληνες.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button