Ποδόσφαιρο

Τον πρόδωσε η άμυνά του, σπατάλησε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν

Ο Άρης ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με σκορ 2-0 – Κακή η διαιτησία από Αλ Χακίμ

Δεν πήρε κάτι ο Άρης στη Λεωφόρο… Εχασε με 2-0, έχοντας προβλήματα στην άμυνα και χάνοντας κάποιες ευκαιρίες για να “βρει” γκολ. Κακός ήταν ο διαιτητής, Αλ Χακίμ,

Κακό ξεκίνημα (1-0), “ανέβηκε” μετά ο Άρης

Υπήρχε κάκιστο ξεκίνημα για τον Άρη στο ντέρμπι…. Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 1-0 μετά από κακή αμυντική αντίδραση των παικτών του Μάντζιου. Ο Παλάσιος από δεξιά πάσαρε στον Μπακασέτα που σκόραρε με σουτ στο 4′. Ελέγχθηκε η φάση στο VAR για οφσάιντ αλλά αποφασίστηκε το τέρμα να μετρήσει κανονικά. Ο Άρης δεν είχε μπει καλά, ο Ρόουζ έκανε λάθος αλλά ο Κουέστα απέκρουσε σουτ του Μπακασέτα. Στην συνέχεια έγινε ένα ακόμη λάθος, αυτή την φορά από τον Οντουμπάτζιο στο 14′, με την μπάλα στην εξέλιξη της φάσης να στρώνεται στον Μπερνάρ ο οποίος αστόχησε (σ.σ. άουτ το σουτ) από το σημείο του πέναλτι.

Στο 17′ ο Νταρίντα δέχτηκε σκληρό μαρκάρισμα στην προσπάθειά του να φύγει για την αντίπαλη εστία, αλλά ο Αλ Χακίμ δεν έδωσε ούτε φάουλ! Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης ο Ιωανννίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και “κρέμασε” τον Κουέστα, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Να σημειωθεί πως ο Τσέχος τραυματίστηκε και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, κουτσαίνοντας. Στο 24′ ο Άρης είχε την πρώτη του καλή ευκαιρία. Ο Νταρίντα σέντραρε από τα δεξιά, ο Ρόουζ πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Ντραγκόφσκι.

Στο 27′ ο Νταρίντα κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, έξω από την μεγάλη περιοχή, ωστόσο η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη μετά από εκτέλεση του Σουλεϊμάνοφ. Ο Ρώσος στο 29′ γύρισε ωραία την μπάλα προς τον Νταρίντα που βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων αλλά ο Ντραγκόφσκι πρόλαβε την μπάλα. Στο 40′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νταρίντα και μετά από καραμπόλες παρ’ ολίγο ο Παναθηναϊκός να πετύχει αυτογκόλ αλλά την τελευταία στιγμή ο Ζέκα απομάκρυνε. Στο 43′ ο Κουέστα έκανε το βολέ, ο Σαμόρα πήρε αρχικά την κεφαλιά και μετέπειτα ο νεαρός βρέθηκε μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, έκανε το σουτ και ο Μλαντένοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Στο 46′ η σέντρα του Μοντόγια δεν βρήκε παίκτη του Άρη και το ημίχρονο τελείωσε με 1-0.

Aνύπαρκτο φάουλ πριν το 2-0 του ΠΑΟ με πέναλτι

Ο Άρης προχώρησε σε δυο αλλαγές στο ξεκίνημα του β’ 45λεπτου. Στο ματς πέρασαν οι Μάνου και Ανσαριφάρντ ώστε η ομάδα να είναι πιο επιθετική. Εκτός αγώνα βγήκαν οι Μορόν και Τζούρασεκ. Στο 46′ ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σαμόρα. Μετά από σέντρα του Σουλειμάνοφ, ο νεαρός από πλεονεκτική θέση πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 51′ δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Σουλεϊμάνοφ, μετά από εκτέλεση φάουλ που λανθασμένα υποδείχτηκε.

Ο Αλ Χακίμ πήγε να τσεκάρει τη φάση μέσω VAR και έδειξε παράβαση. Ο Ρώσος διαμαρτυρήθηκε για την συγκεκριμένη φάση, με τον Ιωαννίδη, μετέπειτα, από την άσπρη βούλα να διαμορφώνει το 2-0 για τον ΠΑΟ. Στο 71′ οι Ζουλ και Μοντόγια αντικαταστάθηκαν από τους Βέλεθ και Φεράρι. Ο Νταρίντα στο 72΄ έκανε δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 88′ ο Αράο σούταρε, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Κουέστα και πάνω στην γραμμή ο Ρόουζ έδιωξε. Το ματς τελείωσε με 2-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Αράο, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (80’ Αράο), Ζέκα, Μπακασέτας (89’ Βιλένα), Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (80’ Σπόραρ), Μπερνάρ (90+2′ Λημνιός).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος/ 4-3-3): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια (72’ Φεράρι), Τζούρασεκ (46’ Γκαρθία), Ζιλ (71’ Βέλεθ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (84’ Φετφατζίδης), Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ), Σαμόρα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button