Ποδόσφαιρο

Τον καταδίκασαν οι άχαστες ευκαιρίες και οι γραμμές

“Μαγική” εικόνα το 1-1 απέναντι στον ΟΦΗ

Πραγματικά κρίμα… Ο Άρης ήταν πολύ ανώτερος του ΟΦΗ αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει. Το ματς έληξε 1-1, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές ευκαιρίες ενώ υπήρχε και το ακυρωθέν γκολ του Γκαρσία. Οι γραμμές δεν έδειξαν οφσάιντ αλλά η διαιτησία έκρινε πως υπήρχε παράβαση. Κακή η διαιτησία του Τζοβάρα, θα μπορούσε να αφήσει τον ΟΦΗ με 10 παίκτες (π.χ. η κόκκινη που θα έπρεπε να δει ο Τοράλ) όμως δεν το έκανε.

Σπουδαία απόκρουση από Κουέστα, δοκάρι ο Ματέο

O Άρης είχε την πρώτη τελική στο όγδοο δευτερόλεπτο του αγώνα. Ο Γκαρθία έκανε μια βαθιά μπαλιά και στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Πίρσμαν ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Άρης προσπαθούσε να ανεβάσει στροφές και στο 9′ ο Οντουμπάτζιο μετά από ωραία ενέργεια από τα δεξιά, σέντραρε, όμως ο Γκρέι δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά. Στο 14′ ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά και ο Κουέστα έκανε εξαιρετική και δύσκολη απόκρουση.

Η μπάλα έσκασε στο έδαφος μετά την ενέργεια του ποδοσφαιριστή των Κρητικών αλλά ο Ισπανός πορτιέρο ήταν σε ετοιμότητα και “έσωσε” από το 0-1. Στο 20′ ήταν η σειρά του Άρη να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Ο Ματέο έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Έτσι, ο Άρης ήταν άτυχος για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 23′ ο Τζοβάρας δεν σφύριξε καθαρό φάουλ υπέρ του Γκαρθία, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στον Έλληνα ρέφερι για το ότι σπρώχτηκε και δεν δόθηκε παράβαση.

Ακυρώθηκε τέρμα του Γκαρσία σε μια πολύ οριακή φάση, μεγάλη από τον Γκρέι

Στο 24′ οι Μαντσίνι, Γκαρθία και Γκρέι συνεργάστηκαν όμορφα ωστόσο το σουτ του Τζαμαικανού έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 27′ ο Πίρμαν έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή αλλά ο Μανδάς πρόλαβε να μπλοκάρει. Ο Άρης πίεζε αρκετά για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και στα επόμενα λεπτά ο ΟΦΗ προσπαθούσε να “παγώσει” τον ρυθμό, μιας και είχε δεχτεί αρκετή πίεση. Στο 35′ η ομάδα του Πάρντιου έφτασε στο γκολ με τον Ματέο όμως αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον Γκρέι, σε μια πολύ οριακή φάση.

Ο Τζαμαικανός είχε φύγει προς την αντίπαλη εστία, πάσαρε προς τον Γκαρσία που έπιασε πολύ ωραίο σουτ και σκόραρε, ωστόσο η φάση ελέγχθηκε και αποφασίστηκε να ακυρωθεί το γκολ. Η εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι στο 41′ δεν ήταν καλή ενώ στο 44′ χάθηκε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Μετά από κάθετη πάσα του Οντουμπάτζιο, ο Γκρέι έφυγε απέναντι από τον Μανδά, τσίμπησε την μπάλα αλλά το σουτ δεν βρήκε στόχο και η μπάλα έφυγε άουτ. To ημίχρονο τελείωσε δίχως σκορ, με τον Άρη να είναι πολύ καλύτερος από τον ΟΦΗ.

Γκολ ο ΟΦΗ, “απάντησε” με τρομερό τέρμα ο Γκρέι

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 0-1 κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Τοράλ βρέθηκε στην περιοχή, έπιασε ένα διαγώνιο σουτ και ο Κουέστα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Άρης ισοφάρισε στο 57′ με ένα τρομερό γκολ του Γκρέι ο οποίος σκόραρε με ψαλιδάκι. Ηταν ένα απίστευτο γκολ από τον Τζαμαικανό, ο οποίος έκανε φοβερή ενέργεια και βρήκε τον στόχο με συνέπεια να γίνει το 1-1. Ηταν ένα γκολ… ποίημα από τον Γκρέι.

Χαμένες σημαντικές ευκαιρίες με Γκρέι και Μαντσίνι

Στο 62′ ακυρώθηκε γκολ από πλευράς ΟΦΗ ως οφσάιντ ενώ στο 70′ ο Γκρέι βρέθηκε στην περιοχή των Κρητικών, σούταρε με το δεξί και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ετσι, χάθηκε μεγάλη στιγμή για να γίνει το 2-1. Στο 81′ ο Άρης κέρδισε φάουλ σε καλή θέση και στην εξέλιξη της φάσης ο Ετέμπο έχασε σημαντική ευκαιρία, με τον Τζοβάρα να “καθαρίζει” την φάση ως επιθετικό φάουλ του Γκρέι στον Μανδά.

Ο Καμάτσο ήταν… μόνος και αστόχησε!

Ο Μαντσίνι στο 85′ σούταρε και έδιωξε δύσκολα ο Μανδάς, με τον Αργεντινό να ζητάει αλλαγή στην συνέχεια. Πονούσε και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Στην συνέχεια ο Καμάτσο έχασε μια απίθανη ευκαιρία. Ηταν ολομόναχος αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και “πέταξε” στα σκουπίδια την δυνατότητα να κάνει το 2-1. Μετέπειτα, δεν άλλαξε κάτι και το ματς έληξε 1-1.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (77’ Μαζικού), Πίρσμαν, Ετέμπο, Νταμπό (85’ Ντιόπ), Μάνου Γκαρθία, Μαντσίνι (85’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (64’ Καμάτσο), Γκρέι.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης (90+ Θοράρινσον), Βούρος, Διαμαντής, Περέρα, Μεγιάδο (77’ Ντουρμισάι), Ντιουσέ (64’ Στάικος), Τοράλ (77’ Θεοδοσουλάκης), Γκερέρο, Ντζου

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button