Μπάσκετ

Τι λένε οι αριθμοί του Ιωνικός-Άρης

Τρεις μήνες μετά την αναμέτρηση τους για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, Ιωνικός Hellenic Coin και Άρης θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Στο παιχνίδι της 26ης Σεπτεμβρίου, η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε με 85-73 (Σμιθ 20 – Μιλόσεβιτς, Τσάλμερς 15). Στο Πρωτάθλημα οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες. Στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ ο Ιωνικός Hellenic Coin και εντός έδρας από τον Κολοσσό H Hotels ο Άρης.

Αυτοί που του ενώνουν

Πέραν από το μακρινό αλλά τόσο ξεχωριστό παρελθόν με τη μετακίνηση του Παναγιώτη Γιαννάκη από την ομάδα της Αθήνας σε εκείνη της Θεσσαλονίκης, με την οποία μπήκε ένα σημαντικό θεμέλιο στη δημιουργία της «αυτοκρατορίας» του Άρη στη δεκαετία του ’80, στο παρόν τις δύο ομάδες ενώνουν τρία μέλη του Ιωνικού Hellenic Coin.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου που είναι προπονητής της ομάδας της Νίκαιας, έχει κάνει δύο θητείες στον «κίτρινο» πάγκο. Στο τέλος της σεζόν 2013-14 και στην αρχή του 2013-14 καθώς επίσης και σε ένα μέρος της σεζόν 2017-18. Σε αυτή τη διαδρομή, κοουτσάρισε συνολικά σε 53 αγώνες τον Άρη αριθμός που τον κατατάσσει στην 5η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο απολογισμός του ήταν 24 νίκες και 29 ήττες.

«Κιτρινόμαυρο» παρελθόν έχουν ακόμη ο Βασίλης Τολιόπουλος που έπαιξε στον Άρη της σεζόν 2018-19 και ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ που αγωνίστηκε στην περασμένη σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ιστορία

Συνολικά 24 αγώνες έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ των δύο ομάδων για το Πρωτάθλημα. Ο Άρης έχει σαφές προβάδισμα με 19 νίκες έναντι πέντε του Ιωνικού Hellenic Coin ενώ κυριαρχεί και στα παιχνίδια της Αθήνας με εννιά νίκες έναντι τριών του αντιπάλου του.

Ο Ιωνικός Hellenic Coin ωστόσο, έκανε στο περσινό Πρωτάθλημα το 2/2 απέναντι στον Άρη. Στο ματς της 17ης αγωνιστικής που έγινε στην Αθήνα, επικράτησε με 72-65 έχοντας κορυφαίο τον Γιάννη Δημάκο που είχε 19 πόντους με 3/3 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ενώ ο Βαγγέλης Σακελλαρίου που είχε αρχίσει τη σεζόν με τον Άρη, είχε 12 πόντους. Από την άλλη πλευρά ο Κεν Μπράουν είχε 23 πόντους με 5/9 τρίποντα και ο Λευτέρης Μποχωρίδης 13 πόντους, πέντε ριμπάουντ και επτά ασίστ.

Οι αριθμοί


ΙΩΝΙΚΟΣ HELLENIC COIN
* Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με επτά αμυντικά ριμπάουντ θα γίνει ο 18ος στην ιστορία της Stoiximan Basket League που θα φτάσει τα 1.000.

+ Ο Ιωνικός Hellenic Coin είναι από τις ομάδες με τις περισσότερες δεύτερες επιθέσεις. Με μέσο όρο 11 επιθετικών ριμπάουντ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τη Λάρισα Bread Factory (11,75).

– Με μέσο όρο 13,67 ασίστ, ο Ιωνικός Hellenic Coin μοιράζεται την προτελευταία θέση της σχετικής κατηγορίας με το Μεσολόγγι Baxi. Είναι πάντως πάνω από τον αυριανό αντίπαλο του, τον Άρη που έχει μέσο όρο 12,63.

ΑΡΗΣ

* Ο Κουίντον ΝτεΚόζι απέχει 10 πόντους από τους 700 και χρειάζεται τρία εύστοχα δίποντα για να φτάσει τα 200 στη διαδρομή του στη Stoiximan Basket League.

+ Ο Άρης έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο εκτελεσμένων βολών στην κατηγορία (23,5) πίσω μόνο από τον Προμηθέα (25,8). Το πλεονέκτημα γίνεται μεγαλύτερο δεδομένου ότι έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας (77,13%) πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (80,71%).

– Τα ριμπάουντ παραμένουν «πονοκέφαλος» για τον Άρη που με μέσο όρο 31,5, καταλαμβάνει την τελευταία θέση της σχετικής κατηγορίας.

πηγή: esake.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button