Μπάσκετ

Τι “δείχνει” ο “νέος” Άρης

Οι πρώτες “εικόνες” των “κιτρίνων” μετά τα φιλικά και πριν την αρχή στα επίσημα ματς

Tην Τρίτη γίνεται η “εκκίνηση” των επίσημων υποχρεώσεων του Άρη, με το ματς απέναντι στην Γουλβς για το FIBA Europe Cup. Σαφώς και από τα φιλικά δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο διαμορφώνεται μια πρώτη εικόνα. Ας δούμε κάποια δεδομένα που… προκύπτουν για τον “νέο” Άρη, μετά τα έως τώρα φιλικά.

-Ο Νότε είναι ένας ικανότατος παίκτης, που “τραβάει” αρκετό κουπί στο σκοράρισμα. Ωστόσο, δεν “μένει” μόνο στην εκτελεστική του δεινότητα. Είναι ένας καλαθοσφαιριστής που μπορεί να συνεισφέρει -και- στην άμυνα. Και μάλιστα, ικανοποιητικά… Στις τάξεις του Άρη, στέκονται αρκετά σε αυτό το “ατού” του Νότε. Στο Arkansas, το ρεκόρ του ήταν τα 8 κλεψίματα.

-Όπως κάθε νέα ομάδα, έτσι και ο Άρης χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει την απαραίτητη συνοχή. Στο τελευταίο φιλικό με την Καρδίτσα, η ομάδα του Καστρίτη στο πρώτο ημίχρονο δέχτηκε 44 πόντους και στο δεύτερο μέρος δέχτηκε 26 πόντους. Τα όποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση (είτε επίθεση, είτε άμυνα) μοιάζουν φυσιολογικά αυτή την περίοδο.

Ειδικά, αν σκεφτούμε πως ο Άρης έχει αρκετούς νεαρούς παίκτες. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη υπομονή στην καινούρια ομάδα που έχει “φτιαχτεί”, μέχρι να βρει έναν πιο σταθερό ρυθμό. Και πέρυσι, άλλωστε, ο Άρης χρειάστηκε χρόνο για να “δείξει” τι μπορεί να κάνει.

-Μιας και αναφερθήκαμε προηγουμένως στο κομμάτι της άμυνας, αυτή θα είναι ένας από τους τομείς στους οποίους θα βασιστεί ο φετινός Άρης. Η σημασία στο αμυντικό κομμάτι “φαίνεται” και από δημόσιες “τοποθετήσεις” μελών της ομάδας, που “μένουν” αρκετά στο πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται η ομάδα στα… μετόπισθεν.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να υπάρχει διάρκεια στις αμυντικές επιδόσεις. Ο Άρης είναι μια ομάδα που θα επιδιώξει να “τρέξει” και να είναι καλή στο τρανζίσιον. Και για να αποδίδεις καλά στο τρανζίσιον, σε πρώτη φάση πρέπει να είσαι… πίσω καλός.

-Ο φετινός Άρης θα έχει περισσότερο “βάθος” στο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Την περασμένη σεζόν, η ομάδα στηριζόταν σε συγκεκριμένους παίκτες κατά κύριο λόγο. Τώρα, το “οπλοστάσιο” των καλαθοσφαιριστών δείχνει μεγαλύτερο, με έναν πιο δυνατό ελληνικό κορμό (σ.σ. όσον αφορά τις μεταγραφές, ξεχωρίζουν οι Καββαδάς και Τολιόπουλος) σε σύγκριση με την ομάδα της σεζόν 2021/22.

Σχίζας και Σιδηροηλίας θα είναι “εσωτερικές” μεταγραφές καθώς πέρυσι ήταν τραυματίες. Επίσης, ο Νετζήπογλου έχει την περσινή χρονιά στην “πλάτη” του και αποκτώντας εμπειρίες από την αγωνιστική περίοδο 2021/22, αυτό θα τον βοηθήσει για φέτος. Συν τοις άλλοις, προσθέστε πως ακόμη ξένος φόργουορντ δεν έχει αποκτηθεί. Θα προστεθεί κι αυτός και ως εκ τούτου η ποιότητα της ομάδας θα “ανέβει” κι άλλο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button