Μπάσκετ

Τιμ μάνατζερ Διαγόρα: «Ναι στην Α1 υπό προϋποθέσεις – Δεν μπαίνουμε σε πλειστηριασμούς για το ΑΦΜ μας»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Ραντεβού με την σπυριάρα» φιλοξενήθηκε ο τιμ μάνατζερ του Διαγόρα Δρυοπιδέων, Ιωσήφ Κωστόπουλος.

Τις τελευταίες ημέρες έκαναν την εμφάνιση τους διάφορα δημοσιεύματα που «ήθελαν» τον Διαγόρα να μην μπορεί να συμμετέχει στην μεγάλη κατηγορία ωστόσο υπήρξε χθες το βράδυ επίσημη τοποθέτηση από την ομάδα.

Ο κύριος Κωστόπουλος ως τιμ μάνατζερ ξεκαθάρισε την θέση του Διαγόρα, επισήμανε πως πρόκειται για μια ποιοτική και ανταγωνιστική ομάδα που έχει θέση στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ αφού πρώτα όμως καλυφθούν κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις ενώ στο τέλος τόνισε πως θέλει πολύ ξανά η ομάδα του να πατήσει το παρκέ των γηπέδων της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Ιάσονα Μίσχο και Βάιο Κουκουζέλη:

Ακούγονται πολλά για την ομάδα σας αλλά απ’όσο μαθαίνουμε δεν ανταποκρίνονται όλα στην πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι αυτή. Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε τις εξελίξεις, δεν έχουμε λάβει κάποια επίσημη πρόσκληση οπότε ουσιαστικά αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε σε κατάσταση αναμονής, πάντα έτοιμοι να δεχτούμε την πρόκληση αν και εφόσον μας ζητηθεί. Τώρα όλα τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται περνούν σε δεύτερο σενάριο γι’αυτό και η διοίκηση προέβη σε ανακοινώσεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γεννέσθαι με τον σύλλογο.

Ο Διαγόρας θέλει να αγωνιστεί στην Α1 την επόμενη σεζόν;

Κοιτάξτε, ο Διαγόρας που αυτά τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Α2, έχει δείξει πως είναι πολύ ανταγωνιστικός. Έχει χτίσει ένα ρόστερ ήδη από την πρώτη χρονιά που ήταν πιο αναγνωριστική και πόσο μάλλον την δεύτερη, με σκοπό να πατήσει και στα ψηλότερα πατώματα του ελληνικού πρωταθλήματος που είναι η Α1. Οπότε θεωρώ ότι υπό κάποιες κατάλληλες συνθήκες και κάποιες προοπτικές βιώσιμες τόσο για τον σύλλογο όσο και για το μπάσκετ, θα μπορέσουμε και εμείς να αποδεχτούμε την πρόκληση αυτή.

Παράλληλα με την θέσπιση των νέων κριτηρίων που έχουν για την διοργανώτρια Αρχή, πιστεύετε πως είστε κοντά στο να γίνει αυτό το όραμα πράξη;

Σίγουρα είμαστε κοντά, ωστόσο υπάρχουν και αρκετές δυσκολίες. Υπάρχουν στην μέση γηπεδικά προβλήματα και διάφορα άλλα. Τα κριτήρια φέτος απ’ότι διαβάζουμε γιατί και αυτά είναι ακόμη σε «φιλολογική» ενημέρωση για εμάς, είναι ακόμη πιο αυστηρά και σαφώς έτσι θα πρέπει να είναι προκειμένου να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο έπακρο χωρίς σκαμπανεβάσματα στις ομάδες. Εμείς θα τα βάλουμε κάτω, θα τα ζυγίσουμε όπως πρέπει και θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε την πρόκληση.

Άρα λέτε «ναι» στην Α1 υπό κάποιες προϋποθέσεις;

Ακριβώς έτσι είναι ναι! Οι επενδύσεις που έχουν γίνει στην ομάδα έχουν δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και να προχωρήσει παραπάνω, αλλά σίγουρα χρειάζεται και κάποιες προϋποθέσεις, δεν χρειάζονται αποφάσεις που θα είναι τελείως βιαστικές και αόριστες. Θέλει συγκεκριμένες φάσεις και πιστεύω μαζί και με την στήριξη του Δήμου και κάποιων άλλων ανθρώπων που ίσως μπορέσουν να βοηθήσουν μέσω διαφόρων προγραμμάτων θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε αυτή την προοπτική.

Πάντως με βάση τους αριθμούς και φέτος θα μπορούσατε να αγωνιστείτε στην Α1 αφού είχατε θετικό σκορ 3-1 με ομάδες της Basket League.

Κάπως έτσι είναι, η ομάδα στάθηκε πολύ καλά στον θεσμό του Κυπέλλου και φέτος αλλά και πέρσι προχώρησε. Ήταν χτισμένη σε πολύ δυνατές βάσεις, χωρίς την προσθήκη ξένων κατάφερε να αποκλείσει τρεις ομάδες, «έπεσε» μετά επάνω στην ΑΕΚ που με την δυναμική της προχώρησε κατακτώντας και το Κύπελλο. Μπορεί εκεί να σταμάτησε το δικό μας όνειρο όμως δείξαμε μέχρι ένα σημείο ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Πόσο εύκολο είναι για μια ομάδα του κέντρου που υπάρχουν πολλοί ακόμα σύλλογοι, να μαζέψει κόσμο, να μπορέσει να βρει τα κατάλληλα γήπεδα κτλ;

Η ομάδα αυτή την στιγμή ουσιαστικά «φιλοξενείται» στο γήπεδο του Αιγαλέου, υπάρχουν πάρα πολλοί σύλλογοι που στεγάζονται στον ίδιο χώρο. Γίνεται ένας καθημερινός αγώνας προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη ώρα και προπόνηση για τους αθλητές. Οπότε φανταστείτε αν αυτές οι απαιτήσεις αυξηθούν, που σίγουρα θα αυξηθούν αν η ομάδα ανέβει στην Α1, θα είναι θεωρώ πολύ δύσκολο να μπορέσουμε όλα να τα βολέψουμε και να είμαστε όπως πρέπει στο θέμα ειδικά του γηπεδικού.

Έχετε κάποια off the record ενημέρωση για την συμμετοχή σας; Εμείς διαβάζουμε πως είστε το φαβορί.

Η ενημέρωση που έχω είναι όπως ακριβώς βγαίνει και στα site, δεν έχω κάτι πιο επίσημο. Εγώ θεωρώ πως η ομάδα μας αξίζει αυτή την θέση 100% και από βαθμολογικής άποψης αλλά και από άποψη ποιότητας παικτών που έχει. Από εκεί και πέρα είμαστε όπως σας είπα και πριν σε κατάσταση αναμονής.

Πως είδατε την φετινή Α1;

Βλέπω την φετινή Α1 πάλι να είναι σε κατάσταση τουλάχιστον τριών ταχυτήτων. Μια ομάδα δηλαδή ξεχωρίζει, ο Παναθηναϊκός που χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού γίνεται πολύ πιο εύκολο το έργο του. Είναι ευτυχής η κατάληξη για τους δύο μεγάλους συλλόγους της Θεσσαλονίκης, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ που θα είναι στην κατηγορία. Είναι δυνατά ονόματα, πρέπει να είναι στην καλύτερη κατηγορία, την «ελίτ» του ελληνικού μπάσκετ, μάς έχουν φέρει εν μέρει το μπάσκετ στην Ελλάδα οπότε θεωρώ πως θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα είναι καλό.

Πιστεύετε πως το ελληνικό μπάσκετ θα αντέξει ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες;Έστω και σε αυτή την μεταβατική περίοδο.

Σίγουρα η πρώτη σκέψη μου είναι πως ένα πιο «κλειστό» πρωτάθλημα με πιο λίγες ομάδες θα ήταν πιο καλό, πιο ανταγωνιστικό. Οι πολλές ομάδες όμως έχουν και αυτές κάποιο διαφορετικό μέγεθος, το πρωτάθλημα δεν σταματά να είναι ανταγωνιστικό στο πλαίσιο ειδικά που ομάδες «μάχονται» μέχρι το τέλος για να εδραιώσουν άλλες την βαθμολογική τους θέση στα υψηλά στρώματα και άλλες για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Θα είναι και αυτό εξίσου ανταγωνιστικό.

Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο, δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης θέσης, περίπτωση ΑΦΜ σωστά; Ο Διαγόρας παραμένει Διαγόρας;

Εμείς ξεκαθαρίσαμε πως είμαστε ένας σύλλογος εις το έπακρο υγιής. Ο Διαγόρας δεν μπλέκεται σε περίεργα παιχνίδια, δεν μπαίνει σε διαδικασίες μεταστέγασης, ΑΦΜ κτλ, είναι ο Διαγόρας, έχει μάθει να είναι ο Διαγόρας, ζει και πεθαίνει για αυτό, θα μείνει ο Διαγόρας είτε ανέβει στην Α1 είτε μείνει στην Α2.

Το κλειστό του Αιγαλέου πόσο κοντά είναι στα κριτήρια συμμετοχής;

Σίγουρα θέλει παρεμβάσεις, δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτές μπορούν να γίνουν άμεσα και γρήγορα, εμείς αν όλα πάνε καλά και ακολουθήσουμε την πρόκληση της Α1, έχουμε και κάποιες άλλες σκέψεις για άλλα γήπεδα που είναι κοντά στην περιοχή όπως π.χ το κλειστό στο Περιστέρι αν φυσικά πρώτα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και με τους ανθρώπους του Δήμου.

Αν βρεθείτε στην Α1, θα πραγματοποιηθεί και ένα όνειρο να έρθετε Θεσσαλονίκη και να ζήσετε και την ατμόσφαιρα των γηπέδων εδώ; Στο Αλεξάνδρειο, το Ιβανώφειο αλλά και της Πυλαίας.

Σαφώς και είναι ένα όνειρο. Όπως σας είπα και πριν, πρόκειται για πολύ ιστορικές ομάδες και ο Άρης κα ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής. Τον Ηρακλή συγκεκριμένα τον είχαμε αντίπαλο πέρσι, νιώσαμε την ατμόσφαιρα και μας άρεσε πολύ. Το ίδιο ελπίζουμε να γίνει και φέτος. Μακάρι να μπορέσουμε να αγωνιστούμε ως αντίπαλοι σε τέτοια ιστορικά γήπεδα στα οποία έχουν ανδρωθεί παίκτες μεγάλης κλάσης, θα είναι τιμή του Διαγόρα να «πατάει» το παρκέ σε αυτά τα γήπεδα.

Ποιο είναι το πλάνο της ομάδας για το μέλλον;

Εμείς θέλουμε να πηγαίνουμε τα πράγματα σταδιακά και να μπορούμε να ακολουθούμε τις εξελίξεις. Σίγουρα τα μεγέθη είναι τελείως διαφορετικά σε αυτή την κατηγορία, αλλά αυτό που θα ήθελα εγώ να σας ξεκαθαρίσω και να σας τονίσω είναι ότι ο Διαγοράς δεν θέλει να έχει τον ρόλο μιας φωτοβολίδας. Θέλει να εδραιώνεται και να είναι πρωταγωνιστής εκεί που παίζει σε όποια κατηγορία και αν είναι. Εγώ θεωρώ από την μεριά μου ότι σίγουρα δεν θα θέλουμε να πάμε μια χρονιά κάπου και μετά να εξαφανιστούμε από τον «χάρτη». Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button