Μπάσκετ

Τζειλεν Μορρις ο τελευταίος ΝΒΑερ που φόρεσε την φανέλα του Άρη

Ήταν 25 Σεπτεμβρίου 2019 με προπονητή τότε τον Σούλη Μαρκόπουλο, όταν ο Άρης ανακοίνωνε την απόκτηση ενός Αμερικανού σουτινγκ γκαρντ τον Τζειλιν Μόρρις.

Ο Μόρρις ξεκίνησε να παίζει μπασκετ στο κολλεγιακό πρωτάθλημα (2013-2017) με την φανέλα των Molloy το οποίο ανήκει στο NCAA και είχε ως βοηθό προπονητή τον πατέρα του ο οποίος ανήκε στο προσωπικό της ομάδας. Την καλύτερη χρονιά του ήταν η τελευταία καθώς είχε βγει δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με μέσο όρο 19,9 πόντους ανά παιχνίδι.

Ο Αμερικανός σουτινγκ γκαρντ μετά το επιτυχημένο πέρασμα που είχε με τους Erie BayHawks, τον Φεβρουάριο του 2018 κατάφερε να υπογράψει 10ήμερο συμβόλαιο με τους Atlanta Hawks, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του την ίδια ημέρα στην νικηφόρα επικράτηση των Hawks me 107-102 επί των Indiana Pacers σημειώνοντας 2 πόντους και πήρε 2 ριμπαουντ στα 11 λεπτά που αγωνίστηκε. Με την λήξη του 10ήμερου συμβολαίου υπέγραψε ακόμη ένα ίδιο συμβόλαιο, ωστόσο ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός για δύο εβδομάδες αλλά συνέχισε να αγωνίζεται για τους Hawks εκείνη την περίοδο.

Τον Ιούλιο του 2018 υπέγρεψε συμβόλαιο με την ιταλική Auxilium Pallacanestro Torino, ωστόσο δύο εβδομάδες αργότερα το “έσπασε” για να υπογράψει two-way contract με τους Milwaukee Bucks. Τον ίδιο χρόνο επέστρεψε στους Erie BayHawks.

Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2019, ο Τζειλιν Μόρρις ανακοινώθηκε από τον Άρη. Να θυμίσουμε πως εκείνη η χρονιά ήταν δύσκολη για τους “κιτρινόμαυρους” καθώς τερματίστηκε τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας του κόβιντ. Η ομάδα τερμάτισε στην 13η θέση η οποία βρισκόταν στις θέσεις του υποβιβασμού.

Η σχέση του Μόρρις με την τότε διοίκηση του συλλόγου πέρασε από πολλά κύματα, καθώς ο παίκτης απείχε από τις προπονήσεις λόγω μη καταβολής μισθού ενός μήνα αλλά τελικά όλα τακτοποιήθηκαν άμεσα με τον παίκτη να επιστρέφει κανονικά στους αγώνες!

Τα νούμερα του Μόρρις με την φανέλα του Άρη ήταν 9,9 πόντοι, 3.8 ριμπαουντ και 1,3 ασσιστ ανά παιχνίδι.

Μετά το πέρασμα του από την Ελλάδα ο Αμερικανός σουτινγκ γκαρντ υπέγραψε με την Bnei Herzilya στο πρωτάθλημα του Ισραηλ, ακολούθησαν οι Iowa Wolves όπου αποχαιρέτησε μετά από μόλις ένα παιχνίδι που έπαιξε!

Το 2021 έπαιξε για τους Austin Spurs, τον Ιανουάριο του 2022 επέστρεψε στο NBA me 10ήμερο συμβόλαιο για τους San Antonio Spurs όπου ξαναεπέστρεψε στα μέσα της περιόδου στους Austin Spurs!

Toν Οκτώβριο του 2023 υπέγραψε για τους Raptors 905 στην G League αλλά τον αποδέσμευσαν τον Δεκέμβριο χωρίς να έχει βρει ομάδα από τότε για να συνεχίσει την καριέρα του.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button