Ποδόσφαιρο

Τζέγκο: Η κερδισμένη «μάχη» με τη λευχαιμία και ο αδερφός του

Στη «δύση» της εφηβείας του, ο Τζέιμς Τζέγκο κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν πολύ σκληρό αντίπαλο, τη λευχαιμία και να εμπνεύσει με κουράγιο και αισιοδοξία τον αδερφό του.

Ο Λουκ Τζέγκο, αδερφός του Τζέιμς, είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον -πλέον- παίκτη του Άρη. Είναι και ο ίδιος ποδοσφαιριστής και σε συνέντευξή του στην Αυστραλία μίλησε για τη «μάχη» που πέρασε ο Τζέιμς σε νεαρή ηλικία.

“Είχε λευχαιμία όταν ήταν περίπου 16, 17 χρονών. Ήταν προφανώς στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια δούλεψε σκληρά για το ξεπεράσει.

Έκανε προπόνηση στους Melbourne Knights χωρίς μαλλιά στο κεφάλι του και μετά πήγε στους μικρούς της Victory κι έπειτα στην πρώτη ομάδα.

Είναι μία τρελή ιστορία. Θυμάμαι πως όταν ήμασταν στο νοσοκομείο, δεν ήταν γι αυτόν, ζήτημα ζωής ή θανάτου. Ελεγε απλά, πως ΟΚ, χρειάζεται να το ξεπεράσει για να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Ηταν πάντα θετικός άνθρωπος, από την αρχή όλου αυτού. Θυμάμαι επίσης που μια μέρα μπήκα στο νοσοκομείο και τον είδα να κάνει πους απς. Αλλά αυτός ήταν. Θετικός άνθρωπος και αποφασισμένος.

Δεν χρησιμοποίησε ποτέ στη ζωή του την λευχαιμία ως δικαιολογία για κάτι. Και δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πως θα το κέρδιζε όλο αυτό και θα κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα…”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button