Ποδόσφαιρο

Τερζής στο YellowRadio 92.8: Το ντεμπούτο του στα 15, οι μεταγραφικοί στόχοι, και η λαχτάρα για το κύπελλο

Ο Απόστολος Τερζής μίλησε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press» για την καραντίνα, τα πρώτα του χρόνια ως ποδοσφαιριστής, αλλά και για τα επόμενα βήματα του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Είμαι στην Βέροια σε καραντίνα από 14 Μαρτίου. Όλος ο κόσμος και εμείς πειθαρχήσαμε στις εντολές της πολιτείας για να «ηρεμήσουμε» τον ιό που πήγε να ξεφύγει. Βρήκαμε μια ευκαιρία να κάτσουμε με την οικογένεια μας να τους δούμε καθώς δεν τους βλέπαμε. Θυμηθηκαμε τον παλιό καιρό που δεν δουλεύαμε.

Πως περνάει την καραντίνα:

Εγώ δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με την άθληση. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς αυτό το διάστημα που ήμασταν στο σπίτι και είχαμε πάρα πολύ χρόνο να μπορέσουμε να δούμε και να τσεκάρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές τους οποίους θέλουμε να ασχοληθούμε μαζί τους στη μεταγραφική περίοδο, εφόσον λυθεί το θέμα με τον μπαν. Περιμένουμε μέσα στον μήνα που μας έρχεται να τελειώσει καλά με την ομάδα τη δική μας

Με την προτροπή και του προέδρου και του Χαριστέα αλλά και την συμμετοχή του προπονητή και του κ. Κικερίδη τσεκάραμε πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές τσεκάραμε κάποιες λίστες τις οποίες έχει ο Άγγελος και ο προπονητής και από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα εξελιχθεί όλη η κατάσταση για να μπορέσουμε να κινηθούμε ανάλογα το καλοκαίρι.

Είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, την οποία την είχε ξεκινήσει ο κ. Κικερίδης. Είχε γίνει ένα ραντεβού του Χαριστέα με τον Κικερίδη. Υπάρχουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές από πάρα πολλές χώρες από την Ευρώπη και την Λατ. Αμερική, οι οποίοι στα πρωταθλήματα τους μένουν τελείως ελεύθεροι τελειώνει το συμβόλαιο τους στις 30/06. Αυτούς τους ποδοσφαιριστές τους τσεκάρουμε συν διάφορους παίκτες που στέλνουν στον κ. Χαριστέα και στον πρόεδρο μας. Έχουμε φτιάξει μια λίστα με πάρα πολλά ομόματα και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, τις οποίες τις έχουμε δει. Από εκεί πέρα να δούμε πως θα εξελιχθεί όλη η κατάσταση και μετά είναι κάτι που θα ξεκινήσει ο Άγγελος να κάει τις διαπραγματεύσεις και ο πρόεδρος που έχει την τελική κουβέντα.

Έχει γίνει και είναι αρκετά τα ονόματα και αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν από εκεί και πέρα όλα αυτά θα εξελιχθούν ανάλογα με την απόφαση της Super League και το πότε θα επιστρέψουμε με το καλό .

Έχουμε ακόμα δέκα παιχνίδια, έχουμε το παιχνίδι το επαναληπτικό για το κύπελλο. Να δούμε τι θα γίνει με αυτά τα παιχνίδια, αν θα παίξουμε όντως. Θα πάνε σίγουρα πίσω τα πρωταθλήματα και η μεταγραφική περίοδος.

Θέλουμε να κρατήσουμε κάποια παιδιά από το υπάρχον υλικό. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε επιλογές σε όλες τις θέσεις.

Το πρωτεύον είναι να τελειώσει η περιπέτεια με το μπαν, να μπορεί η ομάδα να κάνει μεταγραφές. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο σχεδιασμό, υπάρχουν παιδιά που τους έχει γίνει προσφορά και κάποια άλλα που θα τους γίνει στην πορεία, από αυτά που θέλουμε να κρατήσουμε. Εμείς είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Αν μίλησε με τους ποδοσφαιριστές:

Έχουμε στείλει στα παιδιά 4 φορές πρόγραμμα, τους έχουμε αλλάξει 4 φορές το πρόγραμμα γιατί ήταν και πολύς ο καιρός που καθίσαν, και για προπονήσεις που γίνονται μέσα στο σπίτι και για προπονήσεις που γίνονται σε εξωτερικό χώρο.

Από εκεί και πέρα υπάρχει σίγουρα κάθε μέρα επικοινωνία και με μένα και με τον Χαριστέα και με τον γιατρό. Ήμασταν πάντα δίπλα τους. Εννοείται πως είμαστε δίπλα τους, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές μας και σε αυτήν την κατάσταση είναι κάποιοι ξένοι που οι οικογένειες τους είναι στην Ευρώπη και θέλουμε να είμαστε ακόμα πιο πολύ δίπλα τους, να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι.

Υπάρχει η λαχτάρας της επιστροφής από όλους. Κανένας άνθρωπος δεν είναι συνηθισμένος πόσο μάλλον ένας ποδοσφαιριστή, που έχει μάθει να γυμνάζεται κάθε μέρα επαγγελματικά. Σίγουρα τους ενοχλεί αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.

Πόσο χρόνο χρειάζεται μια ομάδα για είναι σε μια αξιοπρεπή κατάσταση:

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και σοβαρό γιατί κρύβει κινδύνους για τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών. Πρέπει να το δει η πολιτεία αυτό, εφόσον αποφασίσουν να δώσουν χρόνο θα πρέπει να είναι επαρκής. Εγώ πιστεύω ότι χρειάζονται 4 εβδομάδες για να μπορέσει να έρθει ο ποδοσφαιριστής σε καλή κατάσταση. Κάνουν τώρα ατομικές στο σπίτι, κάνουν στα πάρκα το θέμα είναι ότι όταν θα είμαστε μαζί θα είναι διαφορετική η προπόνηση.

Θα πρέπει εμείς να προσαρμόσουμε έτσι την προπόνηση ώστε να μην τους επιβαρύνουμε πάρα πολύ και βγάλουν τραυματισμό. Στη διάρκεια της χρονιάς δεν είχαμε τέτοια προβλήματα, τώρα θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο πολύ προσεκτικοί. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να μην έχουμε τέτοια προβλήματα · θα εξαρτηθεί βέβαια και από τον χρόνο που θα μας δώσουν για να ετοιμαστούμε.

Για το κύπελλο:

Ο λόγος ο μεγάλος και πριν τα πλέι οφ ήταν το κύπελλο. Το λέγαμε ότι ο μεγάλος στόχος είναι να πάμε στον τελικό κυπέλλου. Το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού σίγουρα μας δίνει πάρα πολλές ελπίδες. Το άσχημο για εμάς είναι ότι επρόκειτο να μην έχουμε κόσμο, γιατί στο γήπεδο μας με 20.000 κόσμο ξέρουμε πόσο δύναμη. Από εκεί και πέρα ο στόχος δεν αλλάζει.

Για τον κόσμο:

Εγώ το έχω πει πολλές φορές ότι είναι απίστευτη η δύναμη που μας δίνει ο κόσμος. Εμείς που είμαστε μέσα στο γήπεδο και καθόμαστε στον πάγκο αυτή η ατμόσφαιρα που ζούμε είναι φανταστική και ανεπανάληπτη. Η ενέργεια και η δύναμη που δίνουν στους ποδοσφαιριστές μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Σίγουρα αυτό θα μας λείψει. Εμείς περιμένουμε πως και πως τα παιχνίδια στην έδρα μας με το γήπεδο γεμάτο για να μας βοηθήσουν. Αυτό που θα γίνει θα είναι μεγάλη απώλεια.

Για τον Ένινγκ:

Είναι μόνος του στην Ελλάδα, η οικογένεια του είναι στην Γερμανία. Μιλάμε κάθε μέρα. Και ο κόουτς περιμένει τις αποφάσεις της Super League και της πολιτείας για να ξεκινήσουμε την δουλειά.

Για το ντεμπούτο του στα 15 ετών:

Το ‘86 ήταν πρεμιέρα πρωταθλήματος, έπαιζε Βέροια-Ηρακλής. Ήταν ειδική περίπτωση. Είχαν απεργία οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οπότε όλες οι ομάδες χρησιμοποίησαν τις ερασιτεχνικές ομάδες, στην ουσία την δεύτερη ομάδα. Βέβαια, το παιχνίδι μέτρησε κανονικά και με εκείνον τον πόντο σώθηκε η ομάδα εκείνη την χρονιά. Το γήπεδο ήταν γεμάτο, ήταν φοβερή εμπειρία για εμάς, υπήρχε πολύ άγχος. Όλοι ήμασταν πιτσιρικάδες, εγώ ήμουν ο πιο μικρός 15 χρονών. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Έπαιζα δεξί μπακ.

Όπως όλα τα παιδιά που είναι στις εφηβικές ομάδες έχουν όνειρα να παίξουν ποδόσφαιρο, έτσι τότε κι εγώ. Εμείς ήμασταν σε μια ομάδα που ανέβαζαν παίκτες από την ερασιτεχνική στην μεγάλη ομάδα. Μας έδωσαν την ευκαιρία αργότερα να παίξουμε επαγγελματικά. Βέβαια τότε ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα, όσον αφορά τις προπονήσεις και τα μυαλά μας. Δεν ήμασταν τόσο επαγγελματίες όσο είναι σήμερα οι ποδοσφαιριστές.

Για τον πατέρα του:

Ο πατέρα μου είχε έρθει απο τον Κιλκισιακό στον Άρη το ‘68. Ήταν δυο χρόνια στην ομάδα και μετά την κατάκτηση του κυπέλλου πήρε μεταγραφή και γύρισε στην ομάδα της Βέροιας.

Δεν θα έλεγα ότι είχα βάρος επειδή ο πατέρα μου ήταν ποδοσφαιριστής. Μου έδινε κάποιες συμβουλές παραπάνω εκτός από τον προπονητή που εννοείται τις άκουγε.

Μέχρι ένα διάστημα με πρόλαβε ως προπονητή.

Αναδρομή στην φετινή χρονιά:

Η ομάδα έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, ήταν αρκετά δεμένη, έδειξε καλά στοιχεία και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Μάλλον φταίει το γεγονός ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν άλλαξαν και έτσι η ομοιογένεια ήταν πολύ καλύτερη από την περσινή χρονιά. Ήξερε τι ήθελε να κάνει μέσα στο παιχνίδι. Εκεί που θέλαμε να πάρουμε κάποια σημαντικά αποτελέσματα τα παίρναμε. Εκεί που ζόρισε η κατάσταση στο δεύτερο παιχνίδι για το κύπελλο με τον Ατρόμητο, εκεί ήταν όλοι συνειδητοποιημένοι, έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν, πήραμε την νίκη και πήγαμε στους 4.

Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι του ημιτελικού μέσα στην ΑΕΚ, δεν ήταν η εμφάνιση αυτή που περιμέναμε στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο έτσι όπως έγινε η κατάσταση με τα επεισόδια, την κόκκινη στον Ματίγια · εκεί έδειξαν την ταυτότητα τους, έβγαλαν εγωισμό και νομίζω πως το αποτέλεσμα αυτό μας δίνει πολλές πιθανότητες κάνουμε σκέψεις για τον τελικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να πάμε την ομάδα στους 4 και είμαστε μια ανάσα πριν τον τελικό, εφόσον κερδίσουμε τον αγώνα με την ΑΕΚ στην έδρα μας. Το ζητάει όλος ο κόσμος, το θέλουμε κι εμείς. Θα δώσουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να το πετύχουμε.

Στιγμές της ομάδας όσο ήταν ο πρώτος προπονητής:

Με τον Παναθηναϊκό ήταν μετά την αλλαγή προπονητή, είχαμε δυο εβδομάδες μπροστά μας τότε γιατί ήταν και η διακοπή του πρωταθλήματος. Τα παιδιά κατάλαβαν ότι έπρεπε να αλλάξουν την κατάσταση. Δεν μπορούσε ο Άρης να έχει αυτό το ξεκίνημα, έπρεπε να κάνουμε κάτι. Δουλέψαμε πάρα πολύ και μας βγήκε αυτό μέσα στο παιχνίδι · ήταν πολύ καλή και η εμφάνιση μέσα στο παιχνίδι και ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι.

Και μέσα στην Τούμπα ήμασταν πολύ καλοί και καλά διαβασμένοι. Ισοφαριστήκαμε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων για μια αδράνεια στην άμυνα μας σε μια μεγάλη σέντρα που έγινε. Καλό αποτέλεσμα ήταν αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει την νίκη.

Για την Ευρώπη:

Αν υπήρχε καλύτερο αποτέλεσμα στο παιχνίδι στην Νορβηγία, γιατί το 3-0 ήταν άσχημο αποτέλεσμα, σίγουρα οι ελπίδες μας θα ήταν περισσότερες για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ήταν ένας μεγάλος στόχος από την αρχή της χρονιά η πρόκριση. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε πραγματικότητα σίγουρα θα ήταν διαφορετικά και τα οικονομικά οφέλη για την ομάδα, οπότε κατευθείαν αλλάζεις επίπεδο.

Μήνυμα στους οπαδούς:

Το κυριότερο είναι μείνουν υγιείς, να προσέχουν τους εαυτούς τους και τους ηλικιωμένους. Από εκεί και πέρα όταν με το καλό ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα ξέρουμε ότι και αυτοί θα ήθελαν να είναι δίπλα μας, όπως κι εμείς. Μπορεί να μην είναι με την παρουσία τους στο γήπεδο, αλλά σίγουρα ξέρουμε στο μυαλό μας μέσα ότι θα είναι δίπλα και θα θέλουν να μας βοηθήσουν και να μας στηρίξουν όπως κάνουν τόσα χρόνια.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button