Τελικός ανόδου στην Καλαμάτα

Με φόντο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, Καλαμάτα και Κηφισιά μάχονται σήμερα (11:45, ΣΚΑΪ) στο γήπεδο της Παραλίας στον τελικό των τελικών.
Στην Καλαμάτα δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι «ζουν και αναπνέουν» για το ματς της 25ετίας. Η «Μαύρη Θύελλα» δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά τα προηγούμενα χρόνια τόσο κοντά στην άνοδο και όπως είναι λογικό έχει ξεσηκωθεί όλη η Μεσσηνία.
Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε 2 ώρες σε ένα πρωτοφανές sold out, ενώ το πρωί της Πέμπτης (10/4) έγινε και ανοικτή προπόνηση για να «ντοπάρει» ο κόσμος τους ποδοσφαιριστές.
Η Καλαμάτα βολεύεται και με την ισοπαλία, αλλά ο μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η νίκη.
Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Σπανός, ετοιμάζει τα πλάνα του για το ματς και θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις μέχρι και το Σάββατο (12/4). Ο ίδιος είναι ο πρώτος που δεν επιθυμεί να πέσει η ομάδα του στην παγίδα των δύο αποτελεσμάτων για αυτό και έχει θέσει ως μονόδρομο τη νίκη.
Η αποστολή: Κότσαρης, Λαδάς, Κωνσταντινόπουλος, Βαλεριάνος, Μπουσάι, Ουές, Βασιλαντωνόπουλος, Νίλι, Στρούγγης, Πίρινεν, Μπακαγιόκο, Κατάλντι, Μεχία, Μουστακόπουλος, Άλβες, Μορέιρα, Γρίβας, Μόρσεϊ, Ντιγκινί, Παμλίδης, Μπαράλες, Αλγκαρανάζ.
Υπάρχει όμως και η Κηφισιά. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Λέτο, από τη στιγμή που έχασε το πλεονέκτημα μετά την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στον Πανιώνιο, πάει στην Παραλία μόνο για τη νίκη.
Δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός της κατάκτησης των τριών βαθμών που να βολεύει την ομάδα των βορείων προαστίων, που όμως σε σχέση με τον αντίπαλο της, έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοιες διαδικασίες.
Η Κηφισιά τη σεζόν 2022-2023 πανηγύρισε την άνοδο, ξέρει τον τρόπο και θα πατήσει πάνω σε αυτό. Έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν από πίεση και μένει να φανεί αν όντως μπορούν να «χαλάσουν» τη γιορτή της Καλαμάτας.
Πάντως η Κηφισιά δεν έχει ηττηθεί φέτος από την Καλαμάτα και σίγουρα αυτό αποτελεί ένα στοιχείο που υπάρχει στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων και ίσως λειτουργήσει αναλόγως.
Η αποστολή της Κηφισιάς: Ξενόπουλος, Ρόμπερτς, Νικόπουλος, Σιμόν, Σίλα, Μποτία, Φαϊτάκης, Ρότσα, Σωτηράκος, Μαϊντανά, Σπίνος, Κατσουρή, Σόουζα, Χαχουλής, Σμπόκος, Ρουκουνάκης, Ντίας, Μεντόσα, Ντεσούλ, Εμπό, Τζίνο, Παυλάκης, Πόθας, Πόμπο, Βιγιαφάνιες, Παντελίδης, Πολέτο, Κυριόπουλος, Τζήμας, Μίλερ, Μάναλης