ΓενικάΜουσική

Τα σκοτεινά Χριστούγεννα του Mark Lanegan μέσα από το “Dark Mark Does Christmas 2020” (video)

Ο εναλλακτικός ροκ μουσικός Mark Lanegan σε ένα νέο, διαφορετικό, χριστουγεννιάτικο άλμπουμ μας μεταφέρει το πνεύμα της εποχής και της ζοφερής πραγματικότητας στην οποία ζούμε.

Καθώς φεύγει το 2020, μια χρονιά σκληρή και πρωτόγνωρη για όλο τον πλανήτη, ο Mark Lanegan επιστρέφει ως Dark Mark και κυκλοφορεί ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ με τίτλο “Dark Mark Does Christmas 2020”. Έρχεται ως η συνέχεια του σπάνιου δίσκου που κυκλοφόρησε το 2012 “Dark Mark Do Christmas 2012” στο οποίο έχει προσθέσει και καινούρια κομμάτια.

Ο Lanegan μας μεταφέρει στο πνεύμα των Χριστουγέννων όπως το αντιλαμβάνεται και το αισθάνεται ο ίδιος, όπως είναι πραγματικά, με ρεαλισμό και απόλυτη ειλικρίνεια χωρίς ίχνος ψεύτικης χρυσόσκονης. Μιλάει βαθιά στην καρδιά και στο μυαλό αναζητώντας απαντήσεις και κρυμμένα συναισθήματα.

Δεν θα μπορούσε να έρθει πιο κατάλληλη στιγμή, την ώρα που η αβεβαιότητα και ο θάνατος έχουν ρίξει μια εκτεταμένη σκιά πάνω στην ανθρωπότητα και η αναζήτηση απαντήσεων και νοήματος αποτελούν πρωταρχική ανάγκη επιβίωσης.

Mark Lanegan

Μέσα από μια ατμόσφαιρα φαινομενικά θλιβερή, η μελαγχολική και σχεδόν σπαρακτική φωνή του Lanegan μας συστήνει ξανά κλασσικά παραδοσιακά τραγούδια που όλοι γνωρίζουμε αλλά είναι σαν να τα ακούμε για πρώτη φορά.

Η θλίψη και η γνησιότητα που τα προσεγγίζει, αποσυνθέτουν τον μύθο των “χαρούμενων” Χριστουγέννων εικόνων αποκαλύπτοντας αυτό που υπάρχει πραγματικά πίσω από αυτές.

Ανάμεσα στα κλασσικά μουσικά κομμάτια που περιλαμβάνονται στο άλμπουμ όπως τα O Holy Night, In The Bleak Mindwinter, The Cherry Tree Carol ξεχωρίσαμε το Death Drums Along The River ενώ πραγματική έκπληξη αποτελεί το Burn The Flames του θρυλικού Roky Erickson.

Ένα άλμπουμ σε σκοτεινές εποχές, ένα φως που σιγοκαίει στην άκρη του τούνελ.

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button