Γενικά

Τα αυτοκίνητα της Audi «διαβάζουν» ακόμη και τα φανάρια

Μία πρωτοποριακή λειτουργία που θα εκτιμήσουν δεόντως όλοι οι οδηγοί, κάνοντας τις μετακινήσεις μέσα στις πόλεις πιο άνετες και γρήγορες, είναι έτοιμη να λανσάρει η Audi.

Ονομάζεται «Traffic Light Information» και σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες περιοχές της Γερμανίας από τον ερχόμενο Ιούλιο. Το 2020 θα επεκταθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, συνοδεύοντας τις πλουσιότερες εκδόσεις των μοντέλων e-tron, A4, A6, A7, A8, Q3, Q7 και Q8.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα που αλληλεπιδρά με τους φωτεινούς σηματοδότες κάθε πόλης, ειδοποιώντας τον οδηγό για το πότε θα ανάψει πράσινο, πότε κόκκινο, πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσει στον επόμενο σηματοδότη και ποια είναι η πιο γρήγορη διαδρομή για τον τελικό προορισμό.

Βέβαια, για να λειτουργήσει η τεχνολογία, είναι απαραίτητο οι Αρχές κάθε πόλης ή χώρας να επιτρέψουν στην Audi την πρόσβαση στον υπολογιστή διαχείρισης των σηματοδοτών της.

Μόλις επιτραπεί η είσοδος, το λογισμικό του αυτοκινήτου περνά όλο το πρόγραμμα στη μνήμη του. Μέσω του πίνακα οργάνων, ο οδηγός μπορεί να δει πότε τα φανάρια είναι κόκκινα ή πράσινα. Το σύστημα του δίνει εντολή ώστε να επιταχύνει ή όχι ανάλογα με τα όρια ταχύτητας, ενώ αν είναι ήδη ακινητοποιημένος, τον πληροφορεί σε πόσο χρόνο θα γίνει πράσινο.

Μάλιστα, επειδή όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται πλέον με stop/start, το σύστημα θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα αυτόματα, πέντε δευτερόλεπτα πριν το φανάρι γίνει πράσινο, χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση του οδηγού.

Σύμφωνα με την Audi, η πρωτοποριακή αυτή λειτουργία θα συμβάλει στη μείωση της κυκλοφορίας στα μεγάλα αστικά κέντρα, προσφέροντας παράλληλα, εντυπωσιακά οφέλη στην εξοικονόμηση καυσίμου και στις εκπομπές ρύπων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button