Γενικά

«Τα αληθινά δώρα του Αϊ Βασίλη» της Στέλλας Μιχαηλίδου στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Εταιρεία Θεάτρου Διαδρομές, παρουσιάζουν την μουσικοχορευτική παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία της Στέλλας Μιχαηλίδου και μουσική του Κώστα Βόμβολου «Τα αληθινά δώρα του Αϊ Βασίλη».

Το έργο κάνει πρεμιέρα ανήμερα Χριστουγέννων τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης «Αίθουσα Μ2-Αιμίλιος Ριάδης», (στις 18:00), με μια παράσταση αφιερωμένη στη “ΣΥΖΩΗ” Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες.

Τα αληθινά δώρα του Αϊ-Βασίλη, όπως τονίζεται στην ομώνυμη παιδική παράσταση, είναι η αγάπη, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη. Μέσα στο πνεύμα αυτό, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Εταιρεία Θεάτρου Διαδρομές ανακοινώνουν με χαρά ότι τα έσοδα από τη χριστουγεννιάτικη παράσταση του έργου Τα αληθινά δώρα του Αϊ-Βασίλη (25 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 18.00) θα διατεθούν στη “Συζωή”, σύλλογο γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.
Ο ΟΜΜΘ καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στην όμορφη αυτή προσπάθεια παρακολουθώντας και διασκεδάζοντας με την πολύχρωμη και ευρηματική παράσταση της Στέλλας Μιχαηλίδου, πλημμυρισμένη από τη μουσική του Κώστα Βόμβολου.
Το μη κερδοσκοπικό σωματείο “Συζωή” ιδρύθηκε το 2007 στην Καλαμαριά με το αρχικό όνομα “Αμυμώνη – Σύλλογος Θεσσαλονίκης”. Από τους βασικότερους σκοπούς του είναι η εκπαίδευση των ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, η ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους, η ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για την πολυσύνθετη αυτή αναπηρία κ.ά.

Μια εναλλακτική εκδοχή για τον Αϊ -Βασίλη και τα αληθινά του δώρα, όπου η Στέλλα Μιχαηλίδου με τρόπο παιχνιδιάρικο, αστείο και συνάμα συγκινητικό, έρχεται να μας θυμίσει ποιες είναι οι αληθινές αξίες στη ζωή και ποιο το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Μια πολύχρωμη, εντυπωσιακή και ευρηματική Χριστουγεννιάτικη παράσταση με ζωντανή μουσική, χορευτές, animation, video art, θέατρο σκιών και πολλές εκπλήξεις. Πλημμυρισμένη από Swing και Jazz ρυθμό και ήχους της 7μελούς νεανικής μουσικής μπάντας The Speakeasies Swing Band!, σε μουσική Κώστα Βόμβολου θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

Παραμονές Χριστουγέννων και στη χώρα του Αϊ-Βασίλη τίποτα δε βρίσκεται στη θέση του!
Ενώ, ένα σκραμπλ τεράστιο σαν πολυκατοικία, γράφει τις λέξεις: Συμφορά, Χαμός και Ατυχία! Γι? αυτήν την αναστάτωση, γι? αυτή τη φασαρία ποιος είναι ο λόγος άραγε; Ποια είναι η αιτία; Μια διαφορετική ιστορία για τον Άγιο Βασίλη και τα αληθινά του δώρα!
Μια πολύχρωμη, εντυπωσιακή και ευρηματική παράσταση με ζωντανή μουσική, animation, video art, χορό και πολλές εκπλήξεις από τη βραβευμένη συγγραφέα παιδικών έργων Στέλλα Μιχαηλίδου

Το έργο
Παραμονές Χριστουγέννων και στη χώρα του Αϊ-Βασίλη
τίποτα δε βρίσκεται στη θέση του!
Χάθηκε η ησυχία παντού φωνές και φασαρία. Είχαμε και μια λιποθυμία!
Επιτραπέζιοι γκρινιάριδες γκρινιάζουν συνεχώς.
Παιχνίδια γνώσεων ρωτάνε τι και πώς,
Ενώ ένα σκραμπλ τεράστιο σαν πολυκατοικία
γράφει τις λέξεις: ΣΥΜΦΟΡΑ, ΧΑΜΟΣ και ΑΤΥΧΙΑ!
Γι? αυτήν την αναστάτωση, γι? αυτή τη φασαρία ποιος είναι ο λόγος άραγε;
Ποια είναι η αιτία;

Η Συγγραφέας
Η Στέλλα Μιχαηλίδου είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός, χορογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης”, το Κ.Θ.Β.Ε. και Περιφερειακά Δημοτικά Θέατρα. Από το 1999 διδάσκει Κινησιολογία στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Παράλληλα, από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 μέχρι σήμερα ασχολείται με το θέατρο για παιδιά. Έχει γράψει παραμύθια και παιδικά θεατρικά έργα.

«Τα αληθινά δώρα του Αι Βασίλη», είναι ένα μουσικοχορευτικό θεατρικό έργο με πολλές αναγνώσεις και επίπεδα. Ο αλληγορικός του χαρακτήρας το κάνει να έχει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό, από παιδιά προσχολικής ηλικίας, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εφήβους, αλλά και ενηλίκους.

Συνδυάζει με τρόπο ευρηματικό παραστατικές τέχνες σ? ένα μαγευτικό αποτέλεσμα ταλαντούχων και έμπειρων συντελεστών:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Στέλλα Μιχαηλίδου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Σκηνικά – Κοστούμια: Λίλα Καρακώστα
Εικονογράφηση: Κώστας Μαρκόπουλος
Animation: the animonautes Ευγενία Τικταπανίδου, Guy Brochard
Κίνηση: Στέλλα Μιχαηλίδου, Αρετή Μίχου
Φωτισμός: Ιφιγένεια Γιαννιού, Νάσια Λάζου, Σταματία Σαπατόρη

Νανά Παπαγαβριήλ ηθοποιός
Γιάννης Μόχλας ηθοποιός
Speakeasies’ Swing Band
Χορεύουν: Αρετή Μίχου, Βίκυ Ίτσιου

«Τα αληθινά δώρα του Αϊ Βασίλη» της Στέλλας Μιχαηλίδου
Παραστάσεις
Πρεμιέρα Χριστούγεννα Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017 (18:00)
Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017 (στις 12:00 και τις 18:00)
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 (στις 12:00 και τις 18:00)
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 (στις 12:00 και τις 18:00)
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 (στις 12:00)
Είσοδος 10 ευρώ (γενική είσοδος)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
25ης ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑ
ΤΗΛ. 2310895800

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button